aerangis fastuosa
aerangis fastuosa
Niedawno zakupiłam storczyka aerangis fastuosa i... boję się, że przeceniłam swoje możliwości.Poszukując informacji na temat tej rośliny, dowiedziałam się, że po pierwsze jest to roślina do orchidarium, a po drugie, nie nadaje się do uprawy w doniczce, tylko na korze. Czy ktoś z Was ma może doświadczenie z tą odmiana i może się jakoś ustosunkować do tych informacji? Czy można uprawiać tę roślinę z powodzeniem w warunkach domowych? Bardzo prosze o radę. 

Re: aerangis fastuosa
Z tego co się orientuję to można ją uprawiać zarówno na korze jak i w doniczce z korą, ale tak czy inaczej wymaga ona dużej wilgotności więc raczej na parapet się nie nadaje. Trzeba by zrobić jakąś mini szklarenkę chociaz.
Swoją drogą skąd taki okaz?:O
Swoją drogą skąd taki okaz?:O
Pozdrowienia, Marta G.
mój mały bzik
mój mały bzik
Dziękuje za informację, troche mnie uspokoiły
.Może jakis pomysł na tą miniszklrenkę, bo ja zbyt twórcza to nie jestem
. Storczyk zakupiony w sklepie internetowym. Pozdrawiam

Wpis moderacji:
Ajana,
No tak...ale o orchidarium ,o szklarenkach witrynach itp... są u nas tematy inne i na pewno zawierają wiele cennych podpowiedzi.-wystarczy chcieć przeszukać.I tam dołączyć z wątpliwościami.
Nie ma potrzeby tworzyć nic nowego, a na pewno nie wolno rozwijać tematu o konkretnym storczyku/jak w pytaniu/ o zagadnienia poboczne.
A takim tematem staje się "przy okazji".Wszelki osprzęt dla kolekcji jest zupełnie innym zagadnieniem.
Wystarczy zatrudnić do poszukiwań wyszukiwarki w sekcji.
Sprawy inne niż wynikające z zapytania wyłączone zostają z tej tematyki ,a temat dot.Aerangis fastuosa pozostanie zamknięty i ograniczony do informacji o tym konkretnym storczyku bez zbędnego zaśmiecania.
mod.JOVANKA
Ajana,
No tak...ale o orchidarium ,o szklarenkach witrynach itp... są u nas tematy inne i na pewno zawierają wiele cennych podpowiedzi.-wystarczy chcieć przeszukać.I tam dołączyć z wątpliwościami.
Nie ma potrzeby tworzyć nic nowego, a na pewno nie wolno rozwijać tematu o konkretnym storczyku/jak w pytaniu/ o zagadnienia poboczne.
A takim tematem staje się "przy okazji".Wszelki osprzęt dla kolekcji jest zupełnie innym zagadnieniem.
Wystarczy zatrudnić do poszukiwań wyszukiwarki w sekcji.
Sprawy inne niż wynikające z zapytania wyłączone zostają z tej tematyki ,a temat dot.Aerangis fastuosa pozostanie zamknięty i ograniczony do informacji o tym konkretnym storczyku bez zbędnego zaśmiecania.
mod.JOVANKA