aerangis fastuosa

Zablokowany
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

aerangis fastuosa

Post »

Niedawno zakupiłam storczyka aerangis fastuosa i... boję się, że przeceniłam swoje możliwości.Poszukując informacji na temat tej rośliny, dowiedziałam się, że po pierwsze jest to roślina do orchidarium, a po drugie, nie nadaje się do uprawy w doniczce, tylko na korze. Czy ktoś z Was ma może doświadczenie z tą odmiana i może się jakoś ustosunkować do tych informacji? Czy można uprawiać tę roślinę z powodzeniem w warunkach domowych? Bardzo prosze o radę. :wit
Awatar użytkownika
mcus
100p
100p
Od: 19 lut 2011, o 15:27

Re: aerangis fastuosa

Post »

Z tego co się orientuję to można ją uprawiać zarówno na korze jak i w doniczce z korą, ale tak czy inaczej wymaga ona dużej wilgotności więc raczej na parapet się nie nadaje. Trzeba by zrobić jakąś mini szklarenkę chociaz.
Swoją drogą skąd taki okaz?:O
Pozdrowienia, Marta G.
mój mały bzik
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Dziękuje za informację, troche mnie uspokoiły :D .Może jakis pomysł na tą miniszklrenkę, bo ja zbyt twórcza to nie jestem :roll: . Storczyk zakupiony w sklepie internetowym. Pozdrawiam
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 29 cze 2006, o 00:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wpis moderacji:

Ajana,
No tak...ale o orchidarium ,o szklarenkach witrynach itp... są u nas tematy inne i na pewno zawierają wiele cennych podpowiedzi.-wystarczy chcieć przeszukać.I tam dołączyć z wątpliwościami.
Nie ma potrzeby tworzyć nic nowego, a na pewno nie wolno rozwijać tematu o konkretnym storczyku/jak w pytaniu/ o zagadnienia poboczne.
A takim tematem staje się "przy okazji".Wszelki osprzęt dla kolekcji jest zupełnie innym zagadnieniem.
Wystarczy zatrudnić do poszukiwań wyszukiwarki w sekcji.
Sprawy inne niż wynikające z zapytania wyłączone zostają z tej tematyki ,a temat dot.Aerangis fastuosa pozostanie zamknięty i ograniczony do informacji o tym konkretnym storczyku bez zbędnego zaśmiecania.
mod.JOVANKA
Zablokowany

Wróć do „ORCHIDARIUM. Storczyki”