Steasi

nie wiem gdzieś posiałam opakowanie, ale moje zeszły takie jak na opakowaniu.
Myślę że takich z kolorowymi listkami raczej nie będzie, tylko zwykłe zielone. Krwista ma kwiaty w ładnym kolorze więc nie Masz czego żałować, niech tylko te przetrwają co zeszły...pozostałe wysiewy pięknie

Kostrzewę też mam z nasionka, w tym roku oddzieliłam kawałek od rośliny matecznej i posadziłam nowe kępki...ładnie się przyjęły i wypuszczają nowe listki
W tym roku z tej firmy wysiałam Mieszankę bylin średniowysokich...miałam złą ziemię ale i tak zeszło ponad sto sztuk...już wysadziłam do ogrodu...po listkach poznaję że niektórych nie mam ale kilka się powtarza.
Trawki też były ale chyba zapomniałam o nich i oplewiłam. Najwięcej zeszło pierwiosnków, szkoda że zakwitną dopiero za rok
Siałam w tamtym roku z tej firmy hosty...nasion było mało, skiełkowało ok 10szt. Za wcześnie wysiałam i kiełki w ziemi zgniły...dwie sztuki przetrwały, mają już miejsce stałe w ogrodzie. Na razie mają trzy malutkie listki, jakie będą to się okaże.
Jeśli ktoś planuje wysiewać niech koniecznie patrzy w jakiej ziemi wysiewa, ziemia z dużą zawartością torfu pleśnieje i przy okazji nasiona i siewki...siałam w uniwersalnej, po każdorazowym podlaniu pokazywała się pleśń i większa część nasion nie zeszła tylko zgniła.