Mam jeszcze niezagospodarowaną wysepkę: 1,8x2,5m. i posadzoną pośrodku wierzbę całolistną. czy podpowiecie mi co można by było dosadzić (max wys.2m) by efektownie pasowało do tej wierzby (to okaz sentymentalny-pierwsze drzewko na naszej działce wybrane przez żonę-więc nie mogę jej przesadzić)
Poprawiłam temat, samo słowo "Pomoc" niewiele mwi, tak będzie chyba bardziej zrozumiale Nalewka
Czy dobrze odczytałam porę zrobienia zdjęcia? Czy to strona południowa czyli bardzo nasłoneczniona?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
To może:
Dookoła "wysepki" niski, strzyżony w kostkę bukszpan. Z przodu, przed wierzbą, nisko szczepiony, bądź wyprowadzony na jednym pniu, czerwonolistny krzew.
Ale z sadzeniem bukszpanu byłoby trochę roboty
pomysł z bukszpanem fajny. mam już w planie w innym miejscu robić dużą rabatę też obwiedzioną bukszpanem w kostkę w której na pierwszym planie będą surmie.
jak gęsto sadzić bukszpan by ładnie wyglądał?
Mirasku, jeśli chcesz to mogę ci zaprojektować taki kawałek zieleni - oczywiście za darmo mogę zrobić kilka wersji a wy będziecie mogli się wypowiedzieć na ten temat
tylko do wtorku jestem uziemiona przez projekt który robie z brukselską firmą i ogólnie kiepsko u mnie z czasem - ale jeśli masz ochotę to daj znać
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
A faktycznie
Założyłem, że forum było "przejrzane" - nie ja pytałem. Stąd link kierujący poza forum. Zawsze to jakieś urozmaicenie...
Następnym razem przeszukam najpierw forum...
'Dianek' - jak najbardziej jestem zainteresowany Twoją propozycją. Korzystam z rad doświadczonych ogrodników.
A co do szukania na forum o bukszpanie - to na razie jestem uziemiony z internetem i korzystam dosłownie po 2-3 min dziennie do końca września, dlatego dziękuję za wszelkie nasunięte linki. Uwierzcie mi jakie to ograniczenie.