no więc pora zacząć od nowa.....
Może na początek coś fajnego... Echinopsis obrebanda

Lobivie są dosyć regularnie nie zawodzą. Mój gymniak jakoś otworzyć się nie potrafił za to kwiat był bardzo długo.... nie wiem czy aby nie tydzień.DAK pisze:Melduję się w nowym wątku. Przy okazji informuję, że E. multiplex ma maleńkiego pąka, E. haku-jo obrasta w odrosty, Lobivia aurea v. shaferi WR 152 kwitła już w zeszłym roku, a teraz ma 2 pąki, malutkie pąki ma też Lobivia aurea v. callochrysea WR 47, a Gymnol próbuje otworzyć pąka tylko mu pogoda nie pozwala na razie:
Dziś w planie coś takiegohen_s pisze:Początek godny uwagi - jak i cały poprzedni wątek.
Stąd moja tutaj ciągła obecność zagwarantowana.
Wcześniej były lobivie jednak ich pierwszy rzut się skończył, następne są echinopsisy.... Wreszcie w tym roku dopisały i kwtnąć chce dosłownie wszystko o co wcześniej nie było łatwo.PiotrAPD pisze:Melduję się w nowej odsłonie wątku![]()
Widzę, że zaczynasz od echinopsisów to superNo a kwiat mammillosa bardzo urodziwej barwy
Pojawiała się ta sztuka wcześniej bez kwiata. To w skrócie niemal nie do odróżnienia od multiplexa (przynajmniej mój). Kwiat jak widać biały.PiotrAPD pisze:Kwiaty na ostatnim zdjęciu bardzo atrakcyjne![]()
A wracając do poprzedniej sesyjki zdjęciowej to nie obił mi się o uszy taki kaktus jak Echinopis dehrymbergii a i samej roślinki też nie widzę.