W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Reda waży 35 kg.
Przymilna i radosna ,skacząc odbija się na wszystkich łapach jak piłka.
Zabawna .... ale ma manierę kocha gryźć grube gałęzie .Właśnie podgryza moją krzewuszkę i nie pomagają znane mi metody wychowawcze.
Jednak jest domownikiem ...muszę tolerować jej "wyskoki" i próbować resocjalizować ją bez końca.

Przymilna i radosna ,skacząc odbija się na wszystkich łapach jak piłka.
Zabawna .... ale ma manierę kocha gryźć grube gałęzie .Właśnie podgryza moją krzewuszkę i nie pomagają znane mi metody wychowawcze.
Jednak jest domownikiem ...muszę tolerować jej "wyskoki" i próbować resocjalizować ją bez końca.

- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko,Kasiu bardzo Wam dziękuję w imieniu mojego malucha.Tylko teraz jako kompletny laik proszę o radę,co takiemu skarbowi najlepiej dawac?Kupiłam Royala i Eukanubę.Nie wiem,co lepsze...a z "mokrego" jedzonka co takie psinki jedzą?Ugotowałam wczoraj Anabelce kurczaka,ale czy mogę podac jej jeszcze jakieś warzywa?I co innego?
A te gotowe saszetki "miękkiego"polecacie,czy odradzacie?Pomóżcie,proszę...
A te gotowe saszetki "miękkiego"polecacie,czy odradzacie?Pomóżcie,proszę...

Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
- dewuka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 sty 2008, o 13:37
Uważam, że eukanuba to dobre karmy. Jedzenie tylko dla malutkich juniorów, gotowane warzywa jak najbardziej. Jeżeli gotujesz jedzenie dla niej to nie dodawaj żadnych przypraw. Raz na tydzień zamiast jednego posiłku chudy twaróg z surowym żółtkiem i ewentualnie kawałkiem surowego jabłka lub banana. Powodzenia. 

Mój york je tylko suchą karmę (Royala dla szczeniaczków małych ras) - do tego warzywa - gotowane alblo surowe, ryby gotowane, twaróg, jogurt. Kurczaka nie daję prawie wcale - mój weterynarz nie radzi, ze względu na dużą ilość hormonów jakie się w nie pakuje. Mokrej karmy nie daję - inny wet - powiedział, że yorki mają duże problemy z zębami, dlatego powinny dostawać tylko suchą, a do picia wode przegotowaną albo mineralną (chyba ze ktoś ma kranówe bez kamienia albo studnie). Podaje małej preparaty witaminowe.
Ja mam tylko pół roczna praktykę w posiadaniu yorka, polecam forum o yorkach, tam znajdziesz dużo informacji.
Ja mam tylko pół roczna praktykę w posiadaniu yorka, polecam forum o yorkach, tam znajdziesz dużo informacji.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
KaRo ale słodka labradorka, ucałuj ją w ten różowiutki nochalek
Kenzo też jada tylko suchą karmę (Acana) i od czasu do czasu ryż z kurczakiem, marchewkę, jabłuszko, biały serek, jogurcik itp (ale to jako dodatki). U niego ciężko by było z gotowaniem, bo żarłok straszny, i 3 gary by było mało
a tak to miarka karmy 2x dziennie i wiadomo ze dostał tyle ile trzeba 

Kenzo też jada tylko suchą karmę (Acana) i od czasu do czasu ryż z kurczakiem, marchewkę, jabłuszko, biały serek, jogurcik itp (ale to jako dodatki). U niego ciężko by było z gotowaniem, bo żarłok straszny, i 3 gary by było mało

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
Danko,Kasiu,Dorotko bardzo Wam dziękuję za te informacje.Naprawdę bardzo mi pomogłyście.Za tydzień idziemy z Anabelle do weta na ostatnie odrobaczenie,to jeszcze i jego pognebię o zasady żywieniowe.
Wasze maluchy są przeurocze i któraś z Was(przepraszam,ale nie pamiętam,która) powiedziała tu o yorku i sprężynkach...już zacznam to rozumiec
i doświadczac na własnej skórze

Wasze maluchy są przeurocze i któraś z Was(przepraszam,ale nie pamiętam,która) powiedziała tu o yorku i sprężynkach...już zacznam to rozumiec

Pozdrawiam,Kinga.
- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
KaRo Reda jest piękna, mój m. uwielbia duże psiątka, ja zawsze kochałam labki. Ma taką minkę mądrą na fotce. A resocjalizacja, cóż...uwielbiam te chwile, gdy zuza lub skandi po milionowym "nie wolno" z anielską miną robią to samo...I patrzą z hasłem w oczach "a co mi zrobisz"?

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Wczoraj przeczytałam cały dział kotów i prawie cały psów i postanowiłam przedstawić moje suki, dwa lata temu na pierwszym planie Zbójka ( 2 dni przed porodem) dlatego taka gruba, za nią Aza.Pozdrawiam wszystkie pieski, proszę je wymiziać. 

OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy