Działeczka Ewy W
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działeczka Ewy W
No to faktycznie nie masz wesoło, a na temat naszego rządu i reform nawet nie będę się wypowiadać, bo tylko nerwy zszarpiemy! A masz rację, że jak kupisz coś w jakimś "stylu" to potem trzeba się tego trzymać żeby "jakoś" to było do czegoś podobne. Lepiej to przemyśleć... i zrobić raz a dobrze
Buziaki kochana 
-
Keetee
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Ewa w Katowicach a raczej to juz sa Siemianowice jest fajny komis , Eurokomis...masa swietnych rzeczy , do ogrodu tez 
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Dorota a maja stronkę? Ja mało mobilna jestem jak juz miałabym jechać to po to aby kupić bo problem mam z przewoznikiemKeetee pisze:Ewa w Katowicach a raczej to już sa Siemianowice jest fajny komis , Eurokomis...masa swietnych rzeczy , do ogrodu też
Halinko juz pisałam Ci na PW jak wyczaiłam skrzynki plastikowe azurowe a gdzie? w tym samym miejscu co ty tak namiętnie wczoraj obtańcowywałas
Nelu a kiedy zmieniasz wystrój?
-
Keetee

Pomyliłam sie Inter Komis sie to to nazywa
Strone maja..wpisz w google , to jest chyba najwiekszy komis w Polsce tego typu , jest tam wszystko
z tym ,ze musisz jechac i ogladac...nie poogladasz na stronie co aktualnie maja...nie wyrobili by sie z tym...serio ...jest tego masa od antyków ...przez farby , maszyny rózne , zabawki....po widelce ...ogółem wszystko
z tym ,ze musisz jechac i ogladac...nie poogladasz na stronie co aktualnie maja...nie wyrobili by sie z tym...serio ...jest tego masa od antyków ...przez farby , maszyny rózne , zabawki....po widelce ...ogółem wszystko
- Lukrecja
- 1000p

Ewciu, wystrój zmienię nieprędko, specjalnie kupowałam takie mebelki na żeliwnych nogach żeby wytrzymały jak najdłużej, deski zawsze można zmienić, a żeliwne nogi pomalować jak zardzewieją. Plastikowe też kiedyś miałam, dobre było cokolwiek do siedzenia, ale strasznie wypłowiały po pierwszym sezonie, a siedzenie na nich wcale nie było przyjemne, zwłaszcza kiedy się ten plastik nagrzał! Można było jaja sadzone robić
Powiem szczerze, że też by mnie taki komis interesował, lubię różne duperele, nie tylko do ogródka. W USA mają rewelacyjne rozwiązania, tzw. yard sale (przydałoby się też u nas takie). Jeśli masz cokolwiek czego nie potrzebujesz wystawiasz na yard - czyli przed dom - od mebli, przez niechciane prezenty, na ciuchach kończąc... za dolara albo kilka, w zależności co chcesz kupić. Przywiozłam z takiej wojaży całkiem fajne obrazki, zegar i inne duperelki, ba nawet nowiusieńki patchwork na łóżko made in Martha Steward za 15$! Mebelki też były, ale jak zabrać do samolotu szafę z okresu wojny secesyjnej? Cudna była, ale do walizki nie wlezie!
- ewa w

Byłam na tej wyprzedazy ale nazywali ja garage sale /wyprzedaz garażowa/ i kupiłam śliczną srebrna ramkę do zdjęcia za 1 dolca. Nie powiem co moja córka nakupowała i zostało na kontynencie bo jak zabrać samolotem gdy kilogramy ograniczają
Przydałoby się coś takiego w Polsce ale nie wiem co na to nasz Fiskus bo już w Stanach ekonomiści przeliczali ile to pieniędzy podatników ucieka przez te nieopodatkowane sprzedaże
Przydałoby się coś takiego w Polsce ale nie wiem co na to nasz Fiskus bo już w Stanach ekonomiści przeliczali ile to pieniędzy podatników ucieka przez te nieopodatkowane sprzedaże
- Lukrecja
- 1000p

Nie wiem w jakim rejonie Stanów byłaś, ja zwróciłam uwagę na ogrody w stanie NY - beznadzieja!!! Owszem trawka całkiem całkiem, a do tego ze trzy krzaki i szpaler hortensji bukietowej, czasem się trafiła jakaś trawka ozdobna, albo niecierpki pod żywopłotem, ale rewelacji żadnej... i pomyśleć tylko, że to były rezydencje milionerów na Long Island!
Natomiast w okolicach 34 street w centrum NY podobały mi się kompozycje kwiatowe, sama taką choć jedną chciałabym mieć:

Natomiast w okolicach 34 street w centrum NY podobały mi się kompozycje kwiatowe, sama taką choć jedną chciałabym mieć:

-
Keetee

Ta łąka fantastyczna ...ale ten widok za nią....kontrast....taki szalony....
- ewa w

Kornelio byłam niedaleko Minneapolis Eden Praire i tam owszem parków dużo wspaniałe place zabaw dla dzieci no i największy Moll świata do którego zjeżdżaja turyści nawet z Japonii na zakupy. Jak weszłyśmy rano to pod wieczór nie było pozwiedzane nawet jedno piętro
W okolicy Minneapolis był przepiękny wielohektarowy park Arboretum z różnymi gatunkami kwiatów, rzeżby współczesnej.

Plac zabaw pusty a taki piękny wyłożony miękkim tworzywem na dziecięce upadki
W oddali rzeka Misisipi
W okolicy Minneapolis był przepiękny wielohektarowy park Arboretum z różnymi gatunkami kwiatów, rzeżby współczesnej.

Plac zabaw pusty a taki piękny wyłożony miękkim tworzywem na dziecięce upadki
W oddali rzeka Misisipi
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewa, przykro słyszeć o Twoich problemach zdrowotnych..Mam nadzieję, że będzie poprawa
ja też szukałam huśtawki w ubiegłym roku, ale taka, która mi się spodobała najbardziej...kosztowała ..2,5 kafla
Jak pomyślałam ile za to można kupić roślinek...to wyleczyłam się z tego chciejstwa
Z podróży po Stanach najmilej wspominam ...Joshua trees w Arizonie
ja też szukałam huśtawki w ubiegłym roku, ale taka, która mi się spodobała najbardziej...kosztowała ..2,5 kafla
Jak pomyślałam ile za to można kupić roślinek...to wyleczyłam się z tego chciejstwa
Z podróży po Stanach najmilej wspominam ...Joshua trees w Arizonie
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Niestety huśtawki nie są tanie, ja miałam śliczniusią z baldachimkiem i po miesiącu użytkowania wiatr zbeształ moje bujadełko. Może szwagier dospawa daszek przy okazji montażu płotu. Jutro kolejny etap
Podróże widzę dalekie. Super
Podróże widzę dalekie. Super
- ewa w

Dzisiaj poznałam osobiście Beatę z jej córeczka Dagmarą

Moje futrzaki pełniły rolę przytulanek z pewnymi oporami

Sonia rozmysla jak by tu zwiać, a Pazurek z rezygnacją przyjmuje czułości.
Oj będą miały się dziewczyny z czego czyścić
wybitnie w tym roku futrzaki sieją szatę naokoło

prócz celu towarzyskiego przyświecał inny dla mnie bardzo korzystny
Tyle tego wszystkiego
może nie widac na tym zdjęciu ale rojniki sa w dwóch warstwach zapakowane.
Beato dziękuję

Moje futrzaki pełniły rolę przytulanek z pewnymi oporami

Sonia rozmysla jak by tu zwiać, a Pazurek z rezygnacją przyjmuje czułości.
Oj będą miały się dziewczyny z czego czyścić

prócz celu towarzyskiego przyświecał inny dla mnie bardzo korzystny
Tyle tego wszystkiego
Beato dziękuję
-
Keetee

Rojniczki baaardzo piękne Ewcia ,tojeśc świetna ...mam taką,i co to jeszcze takie ładne miodunka
bardzo ładne listki 
Jak ja Ci zazdroszcze tych podrozy.....
Jak ja Ci zazdroszcze tych podrozy.....