Działeczka Ewy W

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działeczka Ewy W

Post »

No to faktycznie nie masz wesoło, a na temat naszego rządu i reform nawet nie będę się wypowiadać, bo tylko nerwy zszarpiemy! A masz rację, że jak kupisz coś w jakimś "stylu" to potem trzeba się tego trzymać żeby "jakoś" to było do czegoś podobne. Lepiej to przemyśleć... i zrobić raz a dobrze :) Buziaki kochana ;:196
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Ewa w Katowicach a raczej to juz sa Siemianowice jest fajny komis , Eurokomis...masa swietnych rzeczy , do ogrodu tez ;:333
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Keetee pisze:Ewa w Katowicach a raczej to już sa Siemianowice jest fajny komis , Eurokomis...masa swietnych rzeczy , do ogrodu też ;:333
Dorota a maja stronkę? Ja mało mobilna jestem jak juz miałabym jechać to po to aby kupić bo problem mam z przewoznikiem :;230

Halinko juz pisałam Ci na PW jak wyczaiłam skrzynki plastikowe azurowe a gdzie? w tym samym miejscu co ty tak namiętnie wczoraj obtańcowywałas :;230
Nelu a kiedy zmieniasz wystrój? :;230 :;230 w moim guście jak sie zbrzydnie daj znac ;:224
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pomyliłam sie Inter Komis sie to to nazywa :wink: Strone maja..wpisz w google , to jest chyba najwiekszy komis w Polsce tego typu , jest tam wszystko :uszy
z tym ,ze musisz jechac i ogladac...nie poogladasz na stronie co aktualnie maja...nie wyrobili by sie z tym...serio ...jest tego masa od antyków ...przez farby , maszyny rózne , zabawki....po widelce ...ogółem wszystko ;:333
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko Dzięki ;:196
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Ewciu, wystrój zmienię nieprędko, specjalnie kupowałam takie mebelki na żeliwnych nogach żeby wytrzymały jak najdłużej, deski zawsze można zmienić, a żeliwne nogi pomalować jak zardzewieją. Plastikowe też kiedyś miałam, dobre było cokolwiek do siedzenia, ale strasznie wypłowiały po pierwszym sezonie, a siedzenie na nich wcale nie było przyjemne, zwłaszcza kiedy się ten plastik nagrzał! Można było jaja sadzone robić :;230 :;230 :;230 Powiem szczerze, że też by mnie taki komis interesował, lubię różne duperele, nie tylko do ogródka. W USA mają rewelacyjne rozwiązania, tzw. yard sale (przydałoby się też u nas takie). Jeśli masz cokolwiek czego nie potrzebujesz wystawiasz na yard - czyli przed dom - od mebli, przez niechciane prezenty, na ciuchach kończąc... za dolara albo kilka, w zależności co chcesz kupić. Przywiozłam z takiej wojaży całkiem fajne obrazki, zegar i inne duperelki, ba nawet nowiusieńki patchwork na łóżko made in Martha Steward za 15$! Mebelki też były, ale jak zabrać do samolotu szafę z okresu wojny secesyjnej? Cudna była, ale do walizki nie wlezie!
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam na tej wyprzedazy ale nazywali ja garage sale /wyprzedaz garażowa/ i kupiłam śliczną srebrna ramkę do zdjęcia za 1 dolca. Nie powiem co moja córka nakupowała i zostało na kontynencie bo jak zabrać samolotem gdy kilogramy ograniczają :;230
Przydałoby się coś takiego w Polsce ale nie wiem co na to nasz Fiskus bo już w Stanach ekonomiści przeliczali ile to pieniędzy podatników ucieka przez te nieopodatkowane sprzedaże ;:224
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Nie wiem w jakim rejonie Stanów byłaś, ja zwróciłam uwagę na ogrody w stanie NY - beznadzieja!!! Owszem trawka całkiem całkiem, a do tego ze trzy krzaki i szpaler hortensji bukietowej, czasem się trafiła jakaś trawka ozdobna, albo niecierpki pod żywopłotem, ale rewelacji żadnej... i pomyśleć tylko, że to były rezydencje milionerów na Long Island!
Natomiast w okolicach 34 street w centrum NY podobały mi się kompozycje kwiatowe, sama taką choć jedną chciałabym mieć:
Obrazek
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Ale bardzo mi się podobała w Chicago taka "kwietna łąka":
Obrazek
fajnie byłoby taką mieć, co?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ta łąka fantastyczna ...ale ten widok za nią....kontrast....taki szalony....
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kornelio byłam niedaleko Minneapolis Eden Praire i tam owszem parków dużo wspaniałe place zabaw dla dzieci no i największy Moll świata do którego zjeżdżaja turyści nawet z Japonii na zakupy. Jak weszłyśmy rano to pod wieczór nie było pozwiedzane nawet jedno piętro :;230
W okolicy Minneapolis był przepiękny wielohektarowy park Arboretum z różnymi gatunkami kwiatów, rzeżby współczesnej.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Plac zabaw pusty a taki piękny wyłożony miękkim tworzywem na dziecięce upadki ;:215
W oddali rzeka Misisipi :)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewa, przykro słyszeć o Twoich problemach zdrowotnych..Mam nadzieję, że będzie poprawa ;:168
ja też szukałam huśtawki w ubiegłym roku, ale taka, która mi się spodobała najbardziej...kosztowała ..2,5 kafla ;:223
Jak pomyślałam ile za to można kupić roślinek...to wyleczyłam się z tego chciejstwa :D
Z podróży po Stanach najmilej wspominam ...Joshua trees w Arizonie :;230
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niestety huśtawki nie są tanie, ja miałam śliczniusią z baldachimkiem i po miesiącu użytkowania wiatr zbeształ moje bujadełko. Może szwagier dospawa daszek przy okazji montażu płotu. Jutro kolejny etap :heja
Podróże widzę dalekie. Super :D
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj poznałam osobiście Beatę z jej córeczka Dagmarą

Obrazek
Moje futrzaki pełniły rolę przytulanek z pewnymi oporami ;:173

Obrazek
Sonia rozmysla jak by tu zwiać, a Pazurek z rezygnacją przyjmuje czułości.
Oj będą miały się dziewczyny z czego czyścić ;:224 wybitnie w tym roku futrzaki sieją szatę naokoło

Obrazek
prócz celu towarzyskiego przyświecał inny dla mnie bardzo korzystny ;:oj ;:oj ;:oj
Tyle tego wszystkiego ;:138 może nie widac na tym zdjęciu ale rojniki sa w dwóch warstwach zapakowane.
Beato dziękuję ;:196
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rojniczki baaardzo piękne Ewcia ,tojeśc świetna ...mam taką,i co to jeszcze takie ładne miodunka :?: bardzo ładne listki ;:108
Jak ja Ci zazdroszcze tych podrozy.....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”