Moje zielone cztery kąty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Ale masz idealną miarkę do miłorzębu :shock: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Czy to Anula tak pięknie zdobi ogródek? :P
Zdecydowanie więcej takich pięknych widoczków poproszę! 8)
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anula się zazieleniła w ogródku :lol: teraz zobaczymy, kto szybciej urośnie :roll:... dziecku by się przydało, bo w wieku 6 lat ma gabaryty przeciętnej czterolatki :roll: ... ale małe jest piękne :wink:
100krocia - jak to nie masz miejsca? :wink:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Oczywiście, że małe jest piękne!!! ;:80 np. 164 mamusi i cioci Gosi :wink:
Duże... tylko konto w banku 8)
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

g.kiecko pisze:Oczywiście, że małe jest piękne!!! ;:80 np. 164 mamusi i cioci Gosi :wink:
Duże... tylko konto w banku 8)
Hmmm... :roll: :lol:
I samochód, żeby wielkie zakupy ogrodnicze przywieźć... ale przy dużym koncie... to już nie problem :lol:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Jak rugujesz trawnik, to duży samochód będzie w sam raz 8) Ale coś mi się kołacze, że kombiakiem dysponujesz ... :wink:

Obrazek

W takim ujęciu Twojego ogrodu jeszcze nie oglądałam. Bardzo mi się podoba (co nie znaczy, ze pozostałe ujęcia nie :wink: )
Masz więcej takich...?
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosieńko... jakiś czas temu wymyśliłam sobie trzy wierzby mandżurskie do nasadzenia przy płocie...tylko one miały po 2m :roll: ... albo dzieci na tylnym siedzeniu, albo drzewka... a my nie mamy opcji bez dzieci (Praga była naprawdę wielkim wyjątkiem)... no bo ja nie prowadzę... a małża samego nie wyślę przecież :wink:
Kombi to mało przy moim ogrodniczym apetycie :lol: czyli pozostaje poczekać, aż dzieci podrosną :wink:

Widoczek z "przykucu" też mnie zaskoczył... rzadko oglądam ogród z takiej perspektywy... zwykle w tej pozycji koncentruję się na pierwszym planie... i przy fotografowaniu... i przy pracach ogródkowych :lol:
Jutro zobaczę, co jeszcze widać z tej wysokości... będę robiła przysiady :lol:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Gosiu wierzby szybko rosną, tym bardziej mandżurskie :P
Zamiast trzech drzewek, skombinuj trzy gałązki - wciśnij do ziemi, obficie podlewaj - a za rok będziesz tańczyć z sekatorem aż miło! :P
Ja musiałam zrezygnować z tej wierzby, właśnie ze względu na jej gabaryty. Wolę cień dawany przez brzozy :wink:
Też szybko rosną, mocno śmiecą ale urzekają listowiem :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

takich ujęć ogrodu nie widziałam jeszcze u Ciebie. A może Ty nam pokazujesz nowe zakamarki, które do tej pory trzymałaś przed nami w ukryciu :wink:
"Anka - Miarka" przefajowa, pozdrów ją od ciotki - czarownicy :wink: Moja Julcia była najdrobniejsza w klasie chyba do czwartej klasy, teraz jest w szóstej i różnice się "zatarły" :wink:
Tak właśnie myślałam, żeby budleję posadzić obok hortensji... widok ze zdjęcia rewelacyjny a tym obrośniętym korzeniem możesz mnie raczyć na dzień dobry :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

ooooooooo Gorzata jak Ci pasuje to dzieciątko :)

Ja też lubie krzyżyki.... nie wiem czemu ale to jest bardzo wciągające :)

Wiesz co? Nawet podoba mi się Twoja jesień... taka trochę wiosenna :)
U mnie słoneczko..... chce się żyć !!!
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

No właśnie, takie zdjęcia z żabiej perspektywy pokazują o wiele więcej, niz widać na pierwszy rzut oka.
A nie masz problemu z tym, że w ogrodzie tyle ciekawych rzeczy, że trzeba sie przemieścić, żeby wszystkie zobaczyć? bo ja bym chciała mieć wszystko w zasięgu wzroku i wszystko wyeksponowane, co jest oczywiscie niemożliwe i nawet, jak twierdzą projektanci, niewskazane. A jednak...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

100krotko... przemieszczanie się w kucki rzeczywiście bywa problemem :wink: a już na pewno może powodować obawy otoczenia o moje zdrowie psychiczne :lol:
Ale brutalna prawda jest taka, że na moim metrażu wszystko masz na wyciągnięcie ręki, stąd pomysł z zakolami, kratowniczkami... takie wyodrębnianie zakątków :wink:
Iza... dzieciątko tak na chwilę pasuje, ale zdecydowanie lepiej czuję się z własnymi podrośniętymi :wink: nawet jeśli mnie postarzają...
Gohna - budleja + hortensja rzeczywiście dają dobry efekt... tak sobie właśnie myślę, czy na wiosnę nie wsadzić jeszcze jakiejś niewysokiej hortensji u stóp budlejki... będzie miała na czym się podeprzeć, bo w tym roku straszliwie się kładzie na wszystkie strony :roll:
Gosiu - te patyki w ziemię :roll: to nie u mnie... musiałabym co rusz z konewką latać... poza tym ja chciałam się szybko odgrodzić...
A brzozy - śmieciuszki... kurczę, żebym jeszcze nie miała uczulenia na ich pyłki :roll:

A teraz... tadam... przyszło zamówienie z cebul i mogę już poważnie brać się za planowanie zakwaterowania cebulowych... tak sobie z ciekawości policzyłam, że razem z innymi zakupami mam teraz do wsadzenia prawie 130 cebulek... na szczęście jest wśród nich trochę drobnicy: cebulice, puszkinie... no, ale i tak będzie co robić :D

Dziś przyszło to:

Obrazek

... plus nawóz do cebulek gratis :D
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 11:05

Post »

Gośka zaszalałaś!
Kiedy Ty dziewczyno te 130 cebulek wsadzisz w ziemię??
A swoją drogą jak już je wsadzisz to będziesz mieć wprawę - możesz przyjechać do mnie i moje też powsadzać ;)
Nie mam ich wprawdzie aż tak dużo ale troszkę ostatnio kupiłam i czekają, aż będę mieć humor i nastrój na sadzenie ;)
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Szalejesz na całego!!!
Do takich zakupów nawet kombiak niepotrzebny :P

Widzę narcyze, hiacynty, tulipany, czosnki, szachownice i inne :roll: :roll: :roll:
Ten czosnek ze zdjęcia ma jakiś fajny kolor... i szachownice jakie? :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I to jest najgorsze... jakby kombi był potrzebny, to może nie byłoby tak często okazji :roll:

Widzę Gosiu, że okulary dziś czyste i dopatrzyłaś się czegoś na fotce :lol:
Ale dla porządku zacytuję spis treści :wink: : szachownice - Michailowski i Melagris; narcyzy - Tahiti, Ice King i Bulbocodium Conspicuus; Puszkinia Libonatica; tulipany - Zombie Emperor, Night Rider, Angelique, Fontainbleu i Lilac Wonder; irys R. Harmony; czosnki - Siculum i Sphareocephalon; lilie - Pink Perfection i Sorbet i hiacynty Splendid Cornelia.

Kasiu - ja się chyba przy okazji też pod ziemię zakopię... razem z cebulkami :lol:

A jutro spotykam się z Forumkami ;:1
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”