Moje zielone cztery kąty
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Jak rugujesz trawnik, to duży samochód będzie w sam raz 8) Ale coś mi się kołacze, że kombiakiem dysponujesz ...
W takim ujęciu Twojego ogrodu jeszcze nie oglądałam. Bardzo mi się podoba (co nie znaczy, ze pozostałe ujęcia nie
)
Masz więcej takich...?
W takim ujęciu Twojego ogrodu jeszcze nie oglądałam. Bardzo mi się podoba (co nie znaczy, ze pozostałe ujęcia nie
Masz więcej takich...?
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
Gosieńko... jakiś czas temu wymyśliłam sobie trzy wierzby mandżurskie do nasadzenia przy płocie...tylko one miały po 2m
... albo dzieci na tylnym siedzeniu, albo drzewka... a my nie mamy opcji bez dzieci (Praga była naprawdę wielkim wyjątkiem)... no bo ja nie prowadzę... a małża samego nie wyślę przecież 
Kombi to mało przy moim ogrodniczym apetycie
czyli pozostaje poczekać, aż dzieci podrosną
Widoczek z "przykucu" też mnie zaskoczył... rzadko oglądam ogród z takiej perspektywy... zwykle w tej pozycji koncentruję się na pierwszym planie... i przy fotografowaniu... i przy pracach ogródkowych
Jutro zobaczę, co jeszcze widać z tej wysokości... będę robiła przysiady
Kombi to mało przy moim ogrodniczym apetycie
Widoczek z "przykucu" też mnie zaskoczył... rzadko oglądam ogród z takiej perspektywy... zwykle w tej pozycji koncentruję się na pierwszym planie... i przy fotografowaniu... i przy pracach ogródkowych
Jutro zobaczę, co jeszcze widać z tej wysokości... będę robiła przysiady
Gosiu wierzby szybko rosną, tym bardziej mandżurskie :P
Zamiast trzech drzewek, skombinuj trzy gałązki - wciśnij do ziemi, obficie podlewaj - a za rok będziesz tańczyć z sekatorem aż miło! :P
Ja musiałam zrezygnować z tej wierzby, właśnie ze względu na jej gabaryty. Wolę cień dawany przez brzozy
Też szybko rosną, mocno śmiecą ale urzekają listowiem :P
Zamiast trzech drzewek, skombinuj trzy gałązki - wciśnij do ziemi, obficie podlewaj - a za rok będziesz tańczyć z sekatorem aż miło! :P
Ja musiałam zrezygnować z tej wierzby, właśnie ze względu na jej gabaryty. Wolę cień dawany przez brzozy
Też szybko rosną, mocno śmiecą ale urzekają listowiem :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
takich ujęć ogrodu nie widziałam jeszcze u Ciebie. A może Ty nam pokazujesz nowe zakamarki, które do tej pory trzymałaś przed nami w ukryciu
"Anka - Miarka" przefajowa, pozdrów ją od ciotki - czarownicy
Moja Julcia była najdrobniejsza w klasie chyba do czwartej klasy, teraz jest w szóstej i różnice się "zatarły"
Tak właśnie myślałam, żeby budleję posadzić obok hortensji... widok ze zdjęcia rewelacyjny a tym obrośniętym korzeniem możesz mnie raczyć na dzień dobry
"Anka - Miarka" przefajowa, pozdrów ją od ciotki - czarownicy
Tak właśnie myślałam, żeby budleję posadzić obok hortensji... widok ze zdjęcia rewelacyjny a tym obrośniętym korzeniem możesz mnie raczyć na dzień dobry
ooooooooo Gorzata jak Ci pasuje to dzieciątko
Ja też lubie krzyżyki.... nie wiem czemu ale to jest bardzo wciągające
Wiesz co? Nawet podoba mi się Twoja jesień... taka trochę wiosenna
U mnie słoneczko..... chce się żyć !!!
Ja też lubie krzyżyki.... nie wiem czemu ale to jest bardzo wciągające
Wiesz co? Nawet podoba mi się Twoja jesień... taka trochę wiosenna
U mnie słoneczko..... chce się żyć !!!
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No właśnie, takie zdjęcia z żabiej perspektywy pokazują o wiele więcej, niz widać na pierwszy rzut oka.
A nie masz problemu z tym, że w ogrodzie tyle ciekawych rzeczy, że trzeba sie przemieścić, żeby wszystkie zobaczyć? bo ja bym chciała mieć wszystko w zasięgu wzroku i wszystko wyeksponowane, co jest oczywiscie niemożliwe i nawet, jak twierdzą projektanci, niewskazane. A jednak...
A nie masz problemu z tym, że w ogrodzie tyle ciekawych rzeczy, że trzeba sie przemieścić, żeby wszystkie zobaczyć? bo ja bym chciała mieć wszystko w zasięgu wzroku i wszystko wyeksponowane, co jest oczywiscie niemożliwe i nawet, jak twierdzą projektanci, niewskazane. A jednak...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
100krotko... przemieszczanie się w kucki rzeczywiście bywa problemem
a już na pewno może powodować obawy otoczenia o moje zdrowie psychiczne
Ale brutalna prawda jest taka, że na moim metrażu wszystko masz na wyciągnięcie ręki, stąd pomysł z zakolami, kratowniczkami... takie wyodrębnianie zakątków
Iza... dzieciątko tak na chwilę pasuje, ale zdecydowanie lepiej czuję się z własnymi podrośniętymi
nawet jeśli mnie postarzają...
Gohna - budleja + hortensja rzeczywiście dają dobry efekt... tak sobie właśnie myślę, czy na wiosnę nie wsadzić jeszcze jakiejś niewysokiej hortensji u stóp budlejki... będzie miała na czym się podeprzeć, bo w tym roku straszliwie się kładzie na wszystkie strony
Gosiu - te patyki w ziemię
to nie u mnie... musiałabym co rusz z konewką latać... poza tym ja chciałam się szybko odgrodzić...
A brzozy - śmieciuszki... kurczę, żebym jeszcze nie miała uczulenia na ich pyłki
A teraz... tadam... przyszło zamówienie z cebul i mogę już poważnie brać się za planowanie zakwaterowania cebulowych... tak sobie z ciekawości policzyłam, że razem z innymi zakupami mam teraz do wsadzenia prawie 130 cebulek... na szczęście jest wśród nich trochę drobnicy: cebulice, puszkinie... no, ale i tak będzie co robić
Dziś przyszło to:

... plus nawóz do cebulek gratis
Ale brutalna prawda jest taka, że na moim metrażu wszystko masz na wyciągnięcie ręki, stąd pomysł z zakolami, kratowniczkami... takie wyodrębnianie zakątków
Iza... dzieciątko tak na chwilę pasuje, ale zdecydowanie lepiej czuję się z własnymi podrośniętymi
Gohna - budleja + hortensja rzeczywiście dają dobry efekt... tak sobie właśnie myślę, czy na wiosnę nie wsadzić jeszcze jakiejś niewysokiej hortensji u stóp budlejki... będzie miała na czym się podeprzeć, bo w tym roku straszliwie się kładzie na wszystkie strony
Gosiu - te patyki w ziemię
A brzozy - śmieciuszki... kurczę, żebym jeszcze nie miała uczulenia na ich pyłki
A teraz... tadam... przyszło zamówienie z cebul i mogę już poważnie brać się za planowanie zakwaterowania cebulowych... tak sobie z ciekawości policzyłam, że razem z innymi zakupami mam teraz do wsadzenia prawie 130 cebulek... na szczęście jest wśród nich trochę drobnicy: cebulice, puszkinie... no, ale i tak będzie co robić
Dziś przyszło to:

... plus nawóz do cebulek gratis
- Soulcatcher
- 200p

- Od: 16 cze 2009, o 11:05
Gośka zaszalałaś!
Kiedy Ty dziewczyno te 130 cebulek wsadzisz w ziemię??
A swoją drogą jak już je wsadzisz to będziesz mieć wprawę - możesz przyjechać do mnie i moje też powsadzać ;)
Nie mam ich wprawdzie aż tak dużo ale troszkę ostatnio kupiłam i czekają, aż będę mieć humor i nastrój na sadzenie ;)
Kiedy Ty dziewczyno te 130 cebulek wsadzisz w ziemię??
A swoją drogą jak już je wsadzisz to będziesz mieć wprawę - możesz przyjechać do mnie i moje też powsadzać ;)
Nie mam ich wprawdzie aż tak dużo ale troszkę ostatnio kupiłam i czekają, aż będę mieć humor i nastrój na sadzenie ;)
Kaśka
Zapraszam w odwiedziny
Zapraszam w odwiedziny
Szalejesz na całego!!!
Do takich zakupów nawet kombiak niepotrzebny :P
Widzę narcyze, hiacynty, tulipany, czosnki, szachownice i inne
Ten czosnek ze zdjęcia ma jakiś fajny kolor... i szachownice jakie? :P
Do takich zakupów nawet kombiak niepotrzebny :P
Widzę narcyze, hiacynty, tulipany, czosnki, szachownice i inne
Ten czosnek ze zdjęcia ma jakiś fajny kolor... i szachownice jakie? :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
I to jest najgorsze... jakby kombi był potrzebny, to może nie byłoby tak często okazji
Widzę Gosiu, że okulary dziś czyste i dopatrzyłaś się czegoś na fotce
Ale dla porządku zacytuję spis treści
: szachownice - Michailowski i Melagris; narcyzy - Tahiti, Ice King i Bulbocodium Conspicuus; Puszkinia Libonatica; tulipany - Zombie Emperor, Night Rider, Angelique, Fontainbleu i Lilac Wonder; irys R. Harmony; czosnki - Siculum i Sphareocephalon; lilie - Pink Perfection i Sorbet i hiacynty Splendid Cornelia.
Kasiu - ja się chyba przy okazji też pod ziemię zakopię... razem z cebulkami
A jutro spotykam się z Forumkami
Widzę Gosiu, że okulary dziś czyste i dopatrzyłaś się czegoś na fotce
Ale dla porządku zacytuję spis treści
Kasiu - ja się chyba przy okazji też pod ziemię zakopię... razem z cebulkami
A jutro spotykam się z Forumkami