Kurczaki, nie wiem Aniu jak duże urosną moje nowe canny ale na początek wylądują
w donicy, trochę je podpędzę z konieczności, bo już mają kiełki. Pośpieszyły się ale
w sklepie było ciepło i to najpewniej dlatego. Mam chociaż pewność, że nie kupiłam kota w worku
a "żywą "cannę.
Witaj Elu, takie zakupy to się z przyjemnością robi . Zwróciła moją uwagę kukurydza. Ostatnio, mój sąsiad doradzał mi , abym zrobiła sobie kukurydziany parawan wokół tarasu. Co o tym sądzisz? Myślę, że mogą dorastać do ok. 2 metrów.
Felu po raz pierwszy będę wysiewać kukurydzę, zależy mi na wysokich roślinach
w Ogrodzie nr 2, to nic że kukurydza jest jednoroczna ale będzie stanowić tło dla pozostałych roślin.
Myślę, że sąsiad dobrze radzi - będzie z niej niezły parawan chyba, że pomyślisz o parawanie
z roślin wieloletnich.
Wokół tarasu rosną już krzewy wieloletnie, ale ciągle są zbyt niskie, dlatego chcę posiać jakieś jednoroczne szybko rosnące. Czy wysiaś najpierw nasiona w domu do palet?
Elżbieto-wielkie zakupy!Mieczyki piękne w kolorach,a dyń ozdobnych zatrzęsienie,masz rację ich jest bardzo mało w torebeczce a na dodatek nie wszystkie wschodzą,ale bywa też na odwrót-wetknie się byle gdzie(ja siostrze w miejsce po kompoście)i jest eksplozja dyń w ogródku.Z jadalnych polecam sprawdzoną Justynkę z Polanu.Plenna i smaczna.
Łączę się z Tobą w tej tęsknocie za wiosną. Śliczne kwitnące maluchy na pocieszenie pokazałaś.
Twoje zakupy wprawiły mnie oniemienie. Jestem wręcz zaszokowana ilościami. Wiem, wiem - rozumiem - duży ogród...
Przyznaj się gdzie takie piękności i różności kupiłaś ( nie licząc elbląskiego NOMI). Ta dalia będzie mi się śniła po nocach...
Nie zapominaj, że już za miesiąc jedziemy na targi
Iza u nas jest jeszcze Lidl, no i sklep ogrodniczy " u Nataszy ", gdzie zazwyczaj kupuję
ziemię do kwiatów a tak mimochodem, przy okazji jakąś ciekawą cebulkę, nasionka
... ta zakupowa głupawka to już chyba kwalifikuje się do konsultacji lekarskiej...
Aż się boję co będzie na targach, chyba że sporządzę wcześniej listę zakupów.
Śliczna różyczka Elu!
U nas też jest Lidl - tylko tak daleko...i jakoś nie po drodze. Do tego nie przynoszą u mnie gazetki, a w internecie nie podają dostaw roślin - bardzo żałuję.
Elu-bo na Forum jedni drugich nakręcają, zachęcają,podpuszczają zakupowo.Można tak zgłupieć,że kupi się lubiące słońce rośliny do cienistego ogrodu!Staram się opierać temu pędowi zakupowemu,ale na targach pewno nie dam rady.Róża ma ciekawy żeński kolorek.