Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum

Post »

Masz już doświadczenia z kapustą ozdobną? ;:196 :wit
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę, że będziesz niedługo siała i szklarenka pójdzie w ruch. A jak postąpisz z kapustą ozdobną?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Marysiu - ja jeszcze nigdy sama nie siałam lewkonii. Miewałam ją na poprzedniej działce, ale kupowałam gotową rozsadę na ryneczku po drodze na działkę. U Was się chyba mówi "na placu" :)
Zdjęcie - proszę bardzo - możesz sobie wziąć.
Ewo - no to na pewno się wybiorę jak tylko sobie rabatkę przygotuję. Najpierw muszę kupić ziemię. Mam już jeden namiar ale jeszcze zapytam Madzi - może też zna kogoś...Jak się zorganizuję to się umówimy :tan
Malva moschata jest bardzo wieloletnia. Pomyślimy....skoro Ci się podoba. A dzwonki to Dzwonek kropkowany. Ekspansywny jak jasny gwint. Nawet u mnie się plęgnie.
Irminko - ;:196 każdy, kto chwali moje wnusie jest moim najlepszym przyjacielem :lol:
Asiu - to będzie mój pierwszy raz! Oczywiście mam na myśli wysiew kapuchy ozdobnej :;230
Grażynko - szklarenka już stoi w gotowości bojowej :;230 Kapustę wysieję w marcu a na miejsce docelowe posadzę w maju. No zobaczymy co z tego wyjdzie. Na pewno jeszcze poszukam informacji w necie i u doświadczonych forumków.
========================================================================================================

6.07.2013r.
Co zakwitło....

Obrazek Różowa róża NN
Obrazek Lilia tango
Obrazek Biały Groszek pachnący
-------------------------

Fotki różne

Obrazek Bliźniaczki kontra Bracia
Obrazek Fidel sobie zwisa z ganku
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:215 dziewuszki,kociambry i zielone ;:215

moja kapusta zapomniana i na czas nie wysadzona z "siewnika"wyciągnęła się jak powojnik :oops:
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Marysiu ;:oj ...tyle nasion już kupiłaś ...a ja żadnej jeszcze torebki nie mam ...oprócz oczywiście moich nasion pomidorów , papryk i onętków .
Śliczne Twoje Rusałeczki ...zapewne mają tyle lat , co moja wnusia Oliwka 9 , prawda ? Ubarwiają ogród i tyle radości wnoszą w nasze życie ...

Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu - no to ja sobie przypnę karteczkę do nasionek kapusty z napisem - nie zapomnieć wysadzić w terminie :;230
Jagódko - witaj na Kaszubach :wit Moje dziewczynki są trochę młodsze. W maju skończą siedem lat. Już jesteśmy umówione na wakacje - cały miesiąc u babci na działce :tan
A z nasionkami zdążysz...dopiero się luty zaczął.Ja jeszcze muszę dokupić białe karłowe astry i groszek pachnący. Mam nadzieję, że wilec mi się wysiał....
========================================================================================================

7.07.2013r. Co zakwitło...

Obrazek Dziewanna, sama się do mnie wprowadziła i sobie mieszka już kilka lat :tan
Obrazek Tawuła wierzbolistna
-------------------------------------

Fotki różne

Obrazek Bubek pod krzaczkiem
Obrazek Nigdy tak nie kwitła ;:138
Obrazek Żabusia
Obrazek Cztery konewki - jedna się wyalienowała ;:306

I babci kwiatuszki :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kwiatuszki jak malowane:)
Z tego co pamiętam to kapusta żarłoczna i nawozu dużo jej trzeba,żeby się nie wyciągała ;:224
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Marysiu Droga!... zachwycam się jak zwykle Twoim cudownym ogrodem, a w nim tymi najukochańszymi kwiatuszkami...wnuczętami- urocze! ;:215 ;:215 ;:215
Nie mniej wrażeń wywołują urocze zakątki w ogrodzie, które uwielbiam odwiedzać, towarzyszą mi piękne futrzaki.
Wspaniałe spotkanie forumkowe...a zakupy nasionkowe uświadomiły mi,ze jeszcze o czymś zapomniałam..choć 27 paczek zakupilam
Pozdrawiam cieplutko! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Kwiatuszki Babci urocze a Bubek ma wyjątkowy wyraz twarzy. Nasionek a nasionek. Ja juz nie sieje kwiatków, za to mam coraz więcej krzewów, drzew i niektórych rodzajów bylin. Jedynie maciejkę sieję co roku we wszystkich zakątkach ogrodu. Ten zapach jest po prostu powalający.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ooooo tak-ja też zapach maciejki uwielbiam i dopóki nie miałam swojego ogrodu siałam ją po różnych stancjach w doniczce i trzymałam na zewnętrznym parapecie. Teraz-choć nie jest ładna ma swoje miejsce na reprezentacyjnej rabatce przy schodach :)
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Marysiu-pięknie u Ciebie, a koty-wymiatają. Ja - ponieważ kotów mieć nie mogę, a chciałabym to sieję w tym roku kocimiętkę. (Chyba podświadomie chcę zwabić do siebie stadko sąsiadki :D
Lubię takie kwiatki, które u Ciebie też znalazły swoje miejsce - goździki, liliowce, lilie. I coś co mnie zszokowało(pozytywnie oczywiście)-na jednym zdjęciu masz chyba tawułę (wierzbolistną-nibywierzbolistną :?: która jest ogromna ;:oj Ja mam białą, przytargałam ją z nasypu kolejowego (ktoś tam wysypał gruz i tawuła się rozpanoszyła). Nieprzycinana nie wyglądała zbyt pięknie i okazale. A Twoja jest wspaniała. Jak moja zacznie rosnąć to mi chyba pół rabatki zajmie-patrząc na Twoje zdjęcie :lol:
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Nasionka bardzo ciekawe zakupiłaś :!:
Kosmos interesujący, ciekawe, czy będzie faktycznie jak to babcia mówiła '' dubeltowy'' :)
Dziewuszki urocze :D Fajny dzwonek biały i fioletowy o podłużnych kielichach, kropkowany ?
Ja też lubię i astry jednoroczne i groszek. Teraz szukam różowego na nową rabatę ;:3
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu - dzięki za tę informację. Będę kapuchę podkarmiać poza kolejnością :lol:
Bogusiu - po obejrzeniu Twoich zakupów doszłam do takich samych wniosków ;:306 Ja też jeszcze o czymś zapomniałam...
Napisałam o Tym w Twoim wątku.
Madziu - ja bardzo lubię siać. Po pierwsze lubię patrzeć jak wschodzą malutkie roślinki, jak rosną, lubię je potem pikować - to takie uspokajające zajęcie zupełnie jak plewienie chwastów (plewić też lubię :lol: ) no a poza tym wydłuża mi to sezon ogrodniczy.
Aniu - witaj na Kaszubach :wit Maciejkę sieję od zawsze. Jak jeszcze pracowałam i spędzałam lato w mieście - to siałam ją w skrzyneczce na balkonie - chociaż jak napisałaś pięknie nie wyglądała, ale ten zapach - bezcenny. Nie bardzo wiem o którą tawułę pytasz?
Agnieszko - Ponieważ brakuje mi jeszcze białych karłowych astrów i krwawników- to wybrałam się do pobliskiego sklepu ogrodniczego na Dolnym Mieście i wróciłam ze słonecznikami i makami polnymi ;:306
Pełne kosmosy z tej firmy sieję już od kilku lat i zawsze coś tam mi wyrasta i kwitnie. Raz lepiej raz gorzej - jak to w życiu :;230

8-9.07.2014r. Co zakwitło...

Obrazek Pierwsze szyszki na mojej jodełce koreańskiej. Bardzo mnie ten widok ucieszył - bo roślinka po przejściach, ponad dziesięć lat temu została skoszona, została jej tylko jedna malutka gałązka. Drzewko przeżyło i rośnie sobie jako bonsai.
Obrazek Motylki

Małe syrenki :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Co to za fajne motylki?
Wnuczki urocze ;:138 A bubek jak zwykle super minki :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu ale fajne motylki ! te na gałązce i te w basenie ;:306 A chociaż nie sadzę iglaków to tą jodłę dla tych szyszek posadziłabym, tylko 10 lat na szyszki czekać to ponad moje siły ;:131 ;:185
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”