Ogródek AGNESS cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.12

Post »

Aguś.byłam ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu jeśli masz miejsce, to na pewno roślinkom byłoby lepiej w takim chłodnym garażu, całkowicie wyeliminowane byłoby zagrożenie przemarznięciem i wcześniej zaczęłyby wegetację :D

Misiu cieszę się, że zaglądasz ;:196 Jutro wrzucę nowe fotki :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bardzo mi się spodobało połączenie żurawki z białym wrzosem, chyba moim żurawkom dokupię biały wrzos.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wreszcie też zajrzałam .Ostatnio jakoś brakuje czasu na odwiedzanie wszystkich wątków .Powoli przekonywuję sie również do żurawek i mam ich parę .Mam zamiar połączyć jasną zieleń, ciemną i bordo
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko piękne żurawki i soczysta zieleń! Cieszę się na myśl o nowych daliach :) Z moich wykopałem pierwszą karpę, bo góra już była sucha. Opisałem i obsuszam, a potem do woreczka i tak do wiosny. Nawet nie przesypuję ziemią.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu powiem szczerze, że i ja nie mogę napatrzec się na to połączenie, tym bardziej, że i wrzos i żurawka ładnie się rozrosły :D

Jadziu mnie żurawki oczarowały już 2 lata temu. Na początku nie ruszały mnie....ot takie tam, ładne, ale nie rzucały na kolana.....do czasu....... :roll: :lol: Wystarczyło, że kupiłam kilka.....posadziłam, moment pięknie się rozrosły,ubarwiły cienisty zakątek, gdzie mało miałam kolorków i poległam. Teraz sadzę je wszędzie gdzie tylko znajdę małą dziurkę wśród roślin i pasują mi dosłownie do każdej kompozycji ;:224 :;230 Twoja trójkolorowa kompozycja będzie piękna :D Jeśli nie masz jeszcze wybranej ciemnozielonej to bardzo polecam Sashay . Jest śliczna, ciemnozielona z bardzo karbowanymi - takimi ,,falbankowymi,, liścmi , które pod spodem mają kolor różowy. Wygląda naprawdę niesamowicie :D

Jacku u Ciebie dalie pięknie przechowują się i bez ziemi....wiem coś o tym :wink: Ja jakoś najbardziej lubię w wiaderku z ziemią, jestem wtedy pewna, ze żadnych strat nie będę miała, bo u mnie w piwnicy różnie bywa z temperaturą. Mamy 2 koty, dla których jest tam cały czas otwarte okienko i przy ostrych mrozach jest naprawdę zimno. Ziemia w wiaderku nie pozwala aby do karp dotarł jakiś nadmierny chłodek :D
Jacku mam nadzieję, że nie będzie dla Ciebie problemem, jeśli dalie nie będą opisane kolorystycznie???
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

czyli wrzos ma nie pierwszy sezon? bo ja się boje że mi uschnie jak zeszłoroczny.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu wiekszośc moich wrzosów ma 4 lata i wszystkie pięknie zimują, są już naprawdę dużymi , ładnymi krzaczkami. Jedynie te sadzone w zeszłym roku musiały byc słabsze sadzonki, bo częśc wypadła, albo po prostu nie zdążyły się dobrze ukorzenic przed ta dziwaczną zimą.... Ja nawet niczym ich nie okrywam.....
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Świetny pomysł i pieknie wykonany wianek i świecznik Agnieszko :D ;:180
Zdjęcia z ogrodu jak zwykle urzekające :wit
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Aga swietny ten wianek ;:oj
Suszone hortensje pamietam od zawsze w domu mojej mamy...zasze były na szafachi kredensach...i zdobiły cały czas ,sa przepiekne ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu już nie wiem która pora roku u ciebie piękniejsza, teraz kiedy oglądam jesienne widoki to oczom nie wierzę, że jesienią może być tak kolorowo. :shock: Zdjęcia wrzosów w sąsiedztwie z żurawkami wyglądają fantastycznie. ;:138
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Aguś, ależ piękny ten wianek. ;:oj Ty to potrafisz ukwiecić. Mogę sobie zrobić taki sam? :D
Czy są sposoby na zatrzymanie tych kolorów, czy jednak uschną na beżowo?
A ogród całkiem świeży jeszcze, u mnie żółto i czerwono, pełna jesień.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu dziękuję ;:196 Lubię się bawic roślinkami i tworzyc z nich różne dekoracje :D

Dorotko na pewno pięknie wyglądały ustrojone pomieszczenia u Twojej mamy. Hortensje cudnie wyglądają po ususzeniu :D

Irenko dziękuję ;:196 Bardzo mi miło, że podoba Ci się :D Kolorowo jest faktycznie, teraz pięknie kwitną marcinki, zaczynają chryzantemki, muszę w końcu zmobilizowac się i cyknąc nowe fotki.....jakoś czasu brakuje mi na wszystko....

Ewuniu, a pewnie, że sobie zrób :D Hortensje pięknie się zasuszają nie tracąc wcale kolorów. W jakim stanie je zetniesz takie będą po wysuszeniu :D
U mnie w ogródku jeszcze jakoś tak mało jesiennie, zielono, niewiele roslin się przebarwia, dopiero miejscami widac jakieś zażółcenie listeczków....jedynie z wiśni opada coraz więcej liści....
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Chciałam zajrzeć do Twojego jesiennego, przebarwiającego się ogrodu a tu piszesz że jeszcze lato trwa :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu no jakoś tak....letnio jeszcze, mało co się przebarwia, chociaż już są i jesienne zwiastuny.....tylko jakoś nie po drodze mi z aparatem do ogródka :roll: :lol: Ale wyskoczę i kilka fotek cyknę, bo pod koniec tygodnia wyjeżdżam na 3 tygodnie i na Forum będę ,ale fotek niestety nie będzie....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”