Ogródek AGNESS cz.12
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.12
Gosiu jeśli masz miejsce, to na pewno roślinkom byłoby lepiej w takim chłodnym garażu, całkowicie wyeliminowane byłoby zagrożenie przemarznięciem i wcześniej zaczęłyby wegetację
Misiu cieszę się, że zaglądasz
Jutro wrzucę nowe fotki 

Misiu cieszę się, że zaglądasz

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bardzo mi się spodobało połączenie żurawki z białym wrzosem, chyba moim żurawkom dokupię biały wrzos.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Wreszcie też zajrzałam .Ostatnio jakoś brakuje czasu na odwiedzanie wszystkich wątków .Powoli przekonywuję sie również do żurawek i mam ich parę .Mam zamiar połączyć jasną zieleń, ciemną i bordo
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Agnieszko piękne żurawki i soczysta zieleń! Cieszę się na myśl o nowych daliach
Z moich wykopałem pierwszą karpę, bo góra już była sucha. Opisałem i obsuszam, a potem do woreczka i tak do wiosny. Nawet nie przesypuję ziemią.

- AGNESS
Marysiu powiem szczerze, że i ja nie mogę napatrzec się na to połączenie, tym bardziej, że i wrzos i żurawka ładnie się rozrosły
Jadziu mnie żurawki oczarowały już 2 lata temu. Na początku nie ruszały mnie....ot takie tam, ładne, ale nie rzucały na kolana.....do czasu.......
Wystarczyło, że kupiłam kilka.....posadziłam, moment pięknie się rozrosły,ubarwiły cienisty zakątek, gdzie mało miałam kolorków i poległam. Teraz sadzę je wszędzie gdzie tylko znajdę małą dziurkę wśród roślin i pasują mi dosłownie do każdej kompozycji
Twoja trójkolorowa kompozycja będzie piękna
Jeśli nie masz jeszcze wybranej ciemnozielonej to bardzo polecam Sashay . Jest śliczna, ciemnozielona z bardzo karbowanymi - takimi ,,falbankowymi,, liścmi , które pod spodem mają kolor różowy. Wygląda naprawdę niesamowicie 
Jacku u Ciebie dalie pięknie przechowują się i bez ziemi....wiem coś o tym
Ja jakoś najbardziej lubię w wiaderku z ziemią, jestem wtedy pewna, ze żadnych strat nie będę miała, bo u mnie w piwnicy różnie bywa z temperaturą. Mamy 2 koty, dla których jest tam cały czas otwarte okienko i przy ostrych mrozach jest naprawdę zimno. Ziemia w wiaderku nie pozwala aby do karp dotarł jakiś nadmierny chłodek
Jacku mam nadzieję, że nie będzie dla Ciebie problemem, jeśli dalie nie będą opisane kolorystycznie???

Jadziu mnie żurawki oczarowały już 2 lata temu. Na początku nie ruszały mnie....ot takie tam, ładne, ale nie rzucały na kolana.....do czasu.......

Jacku u Ciebie dalie pięknie przechowują się i bez ziemi....wiem coś o tym

Jacku mam nadzieję, że nie będzie dla Ciebie problemem, jeśli dalie nie będą opisane kolorystycznie???
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
czyli wrzos ma nie pierwszy sezon? bo ja się boje że mi uschnie jak zeszłoroczny.
- AGNESS
Marysiu wiekszośc moich wrzosów ma 4 lata i wszystkie pięknie zimują, są już naprawdę dużymi , ładnymi krzaczkami. Jedynie te sadzone w zeszłym roku musiały byc słabsze sadzonki, bo częśc wypadła, albo po prostu nie zdążyły się dobrze ukorzenic przed ta dziwaczną zimą.... Ja nawet niczym ich nie okrywam.....
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Świetny pomysł i pieknie wykonany wianek i świecznik Agnieszko
Zdjęcia z ogrodu jak zwykle urzekające

Zdjęcia z ogrodu jak zwykle urzekające

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Aga swietny ten wianek
Suszone hortensje pamietam od zawsze w domu mojej mamy...zasze były na szafachi kredensach...i zdobiły cały czas ,sa przepiekne

Suszone hortensje pamietam od zawsze w domu mojej mamy...zasze były na szafachi kredensach...i zdobiły cały czas ,sa przepiekne

Agusiu już nie wiem która pora roku u ciebie piękniejsza, teraz kiedy oglądam jesienne widoki to oczom nie wierzę, że jesienią może być tak kolorowo.
Zdjęcia wrzosów w sąsiedztwie z żurawkami wyglądają fantastycznie. 

- Rozanka
- Od: 9 lut 2009, o 13:19
Aguś, ależ piękny ten wianek.
Ty to potrafisz ukwiecić. Mogę sobie zrobić taki sam?
Czy są sposoby na zatrzymanie tych kolorów, czy jednak uschną na beżowo?
A ogród całkiem świeży jeszcze, u mnie żółto i czerwono, pełna jesień.

Czy są sposoby na zatrzymanie tych kolorów, czy jednak uschną na beżowo?
A ogród całkiem świeży jeszcze, u mnie żółto i czerwono, pełna jesień.
- AGNESS
Krysiu dziękuję
Lubię się bawic roślinkami i tworzyc z nich różne dekoracje
Dorotko na pewno pięknie wyglądały ustrojone pomieszczenia u Twojej mamy. Hortensje cudnie wyglądają po ususzeniu
Irenko dziękuję
Bardzo mi miło, że podoba Ci się
Kolorowo jest faktycznie, teraz pięknie kwitną marcinki, zaczynają chryzantemki, muszę w końcu zmobilizowac się i cyknąc nowe fotki.....jakoś czasu brakuje mi na wszystko....
Ewuniu, a pewnie, że sobie zrób
Hortensje pięknie się zasuszają nie tracąc wcale kolorów. W jakim stanie je zetniesz takie będą po wysuszeniu
U mnie w ogródku jeszcze jakoś tak mało jesiennie, zielono, niewiele roslin się przebarwia, dopiero miejscami widac jakieś zażółcenie listeczków....jedynie z wiśni opada coraz więcej liści....

Dorotko na pewno pięknie wyglądały ustrojone pomieszczenia u Twojej mamy. Hortensje cudnie wyglądają po ususzeniu

Irenko dziękuję

Ewuniu, a pewnie, że sobie zrób

U mnie w ogródku jeszcze jakoś tak mało jesiennie, zielono, niewiele roslin się przebarwia, dopiero miejscami widac jakieś zażółcenie listeczków....jedynie z wiśni opada coraz więcej liści....
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Chciałam zajrzeć do Twojego jesiennego, przebarwiającego się ogrodu a tu piszesz że jeszcze lato trwa 

- AGNESS
Jolu no jakoś tak....letnio jeszcze, mało co się przebarwia, chociaż już są i jesienne zwiastuny.....tylko jakoś nie po drodze mi z aparatem do ogródka
Ale wyskoczę i kilka fotek cyknę, bo pod koniec tygodnia wyjeżdżam na 3 tygodnie i na Forum będę ,ale fotek niestety nie będzie....