Ogródek AGNESS cz.12
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.12
Gosiu jeśli masz miejsce, to na pewno roślinkom byłoby lepiej w takim chłodnym garażu, całkowicie wyeliminowane byłoby zagrożenie przemarznięciem i wcześniej zaczęłyby wegetację   

Misiu cieszę się, że zaglądasz Jutro wrzucę nowe fotki
 Jutro wrzucę nowe fotki  

Misiu cieszę się, że zaglądasz
 Jutro wrzucę nowe fotki
 Jutro wrzucę nowe fotki  
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bardzo mi się spodobało połączenie żurawki z białym wrzosem, chyba moim żurawkom dokupię biały wrzos.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Wreszcie też zajrzałam .Ostatnio jakoś brakuje czasu na odwiedzanie wszystkich wątków .Powoli przekonywuję sie również do żurawek i mam ich parę .Mam zamiar połączyć  jasną zieleń, ciemną i bordo

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Agnieszko piękne żurawki i soczysta zieleń! Cieszę się na myśl o nowych daliach  Z moich wykopałem pierwszą karpę, bo góra już była sucha. Opisałem i obsuszam, a potem do woreczka i tak do wiosny. Nawet nie przesypuję ziemią.
 Z moich wykopałem pierwszą karpę, bo góra już była sucha. Opisałem i obsuszam, a potem do woreczka i tak do wiosny. Nawet nie przesypuję ziemią.

Z moich wykopałem pierwszą karpę, bo góra już była sucha. Opisałem i obsuszam, a potem do woreczka i tak do wiosny. Nawet nie przesypuję ziemią.
 Z moich wykopałem pierwszą karpę, bo góra już była sucha. Opisałem i obsuszam, a potem do woreczka i tak do wiosny. Nawet nie przesypuję ziemią.- AGNESS
Marysiu powiem szczerze, że i ja nie mogę napatrzec się na to połączenie, tym bardziej, że i wrzos i żurawka ładnie się rozrosły   

Jadziu mnie żurawki oczarowały już 2 lata temu. Na początku nie ruszały mnie....ot takie tam, ładne, ale nie rzucały na kolana.....do czasu....... 
   Wystarczyło, że kupiłam kilka.....posadziłam, moment pięknie się rozrosły,ubarwiły cienisty zakątek, gdzie mało miałam kolorków i poległam. Teraz sadzę je wszędzie gdzie tylko znajdę małą dziurkę wśród roślin i pasują mi dosłownie do każdej kompozycji
 Wystarczyło, że kupiłam kilka.....posadziłam, moment pięknie się rozrosły,ubarwiły cienisty zakątek, gdzie mało miałam kolorków i poległam. Teraz sadzę je wszędzie gdzie tylko znajdę małą dziurkę wśród roślin i pasują mi dosłownie do każdej kompozycji   
   Twoja trójkolorowa kompozycja będzie piękna
  Twoja trójkolorowa kompozycja będzie piękna   Jeśli nie masz jeszcze wybranej ciemnozielonej to bardzo polecam Sashay . Jest śliczna, ciemnozielona z bardzo karbowanymi - takimi ,,falbankowymi,, liścmi , które pod spodem mają kolor różowy. Wygląda naprawdę niesamowicie
 Jeśli nie masz jeszcze wybranej ciemnozielonej to bardzo polecam Sashay . Jest śliczna, ciemnozielona z bardzo karbowanymi - takimi ,,falbankowymi,, liścmi , które pod spodem mają kolor różowy. Wygląda naprawdę niesamowicie  
Jacku u Ciebie dalie pięknie przechowują się i bez ziemi....wiem coś o tym Ja jakoś najbardziej lubię w wiaderku z ziemią, jestem wtedy pewna, ze żadnych strat nie będę miała, bo u mnie w piwnicy różnie bywa z temperaturą. Mamy 2 koty, dla których jest tam cały czas otwarte okienko i przy ostrych mrozach jest naprawdę zimno. Ziemia w wiaderku nie pozwala aby do karp dotarł jakiś nadmierny chłodek
 Ja jakoś najbardziej lubię w wiaderku z ziemią, jestem wtedy pewna, ze żadnych strat nie będę miała, bo u mnie w piwnicy różnie bywa z temperaturą. Mamy 2 koty, dla których jest tam cały czas otwarte okienko i przy ostrych mrozach jest naprawdę zimno. Ziemia w wiaderku nie pozwala aby do karp dotarł jakiś nadmierny chłodek   

Jacku mam nadzieję, że nie będzie dla Ciebie problemem, jeśli dalie nie będą opisane kolorystycznie???

Jadziu mnie żurawki oczarowały już 2 lata temu. Na początku nie ruszały mnie....ot takie tam, ładne, ale nie rzucały na kolana.....do czasu.......

Twoja trójkolorowa kompozycja będzie piękna
  Twoja trójkolorowa kompozycja będzie piękna   Jeśli nie masz jeszcze wybranej ciemnozielonej to bardzo polecam Sashay . Jest śliczna, ciemnozielona z bardzo karbowanymi - takimi ,,falbankowymi,, liścmi , które pod spodem mają kolor różowy. Wygląda naprawdę niesamowicie
 Jeśli nie masz jeszcze wybranej ciemnozielonej to bardzo polecam Sashay . Jest śliczna, ciemnozielona z bardzo karbowanymi - takimi ,,falbankowymi,, liścmi , które pod spodem mają kolor różowy. Wygląda naprawdę niesamowicie  
Jacku u Ciebie dalie pięknie przechowują się i bez ziemi....wiem coś o tym
 Ja jakoś najbardziej lubię w wiaderku z ziemią, jestem wtedy pewna, ze żadnych strat nie będę miała, bo u mnie w piwnicy różnie bywa z temperaturą. Mamy 2 koty, dla których jest tam cały czas otwarte okienko i przy ostrych mrozach jest naprawdę zimno. Ziemia w wiaderku nie pozwala aby do karp dotarł jakiś nadmierny chłodek
 Jacku mam nadzieję, że nie będzie dla Ciebie problemem, jeśli dalie nie będą opisane kolorystycznie???
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
czyli wrzos ma nie pierwszy sezon? bo ja się boje że mi uschnie jak zeszłoroczny.

- AGNESS
Marysiu wiekszośc moich wrzosów ma 4 lata i wszystkie pięknie zimują, są już naprawdę dużymi , ładnymi krzaczkami. Jedynie te sadzone w zeszłym roku musiały byc słabsze sadzonki, bo częśc wypadła, albo po prostu nie zdążyły się dobrze ukorzenic przed ta dziwaczną zimą.... Ja nawet niczym ich nie okrywam.....

- Karo
- -Administrator Forum-. 
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Świetny pomysł i  pieknie  wykonany  wianek i   świecznik  Agnieszko   

Zdjęcia z ogrodu jak zwykle urzekające

Zdjęcia z ogrodu jak zwykle urzekające

- 
				Keetee
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Aga swietny ten wianek   

Suszone hortensje pamietam od zawsze w domu mojej mamy...zasze były na szafachi kredensach...i zdobiły cały czas ,sa przepiekne 

Suszone hortensje pamietam od zawsze w domu mojej mamy...zasze były na szafachi kredensach...i zdobiły cały czas ,sa przepiekne

Agusiu już nie wiem która pora roku u ciebie piękniejsza, teraz kiedy oglądam jesienne widoki to oczom nie wierzę, że jesienią może być tak kolorowo.   Zdjęcia wrzosów w sąsiedztwie z żurawkami wyglądają fantastycznie.
 Zdjęcia wrzosów w sąsiedztwie z żurawkami wyglądają fantastycznie.  

- Rozanka
- Od: 9 lut 2009, o 13:19
Aguś, ależ piękny ten wianek.  Ty to potrafisz ukwiecić. Mogę sobie zrobić taki sam?
  Ty to potrafisz ukwiecić. Mogę sobie zrobić taki sam?  

Czy są sposoby na zatrzymanie tych kolorów, czy jednak uschną na beżowo?
A ogród całkiem świeży jeszcze, u mnie żółto i czerwono, pełna jesień.

Czy są sposoby na zatrzymanie tych kolorów, czy jednak uschną na beżowo?
A ogród całkiem świeży jeszcze, u mnie żółto i czerwono, pełna jesień.
- AGNESS
Krysiu dziękuję   Lubię się bawic roślinkami i tworzyc z nich różne dekoracje
 Lubię się bawic roślinkami i tworzyc z nich różne dekoracje   

Dorotko na pewno pięknie wyglądały ustrojone pomieszczenia u Twojej mamy. Hortensje cudnie wyglądają po ususzeniu 

Irenko dziękuję Bardzo mi miło, że podoba Ci się
 Bardzo mi miło, że podoba Ci się   Kolorowo jest faktycznie, teraz pięknie kwitną marcinki, zaczynają chryzantemki, muszę w końcu zmobilizowac się i cyknąc nowe fotki.....jakoś czasu brakuje mi na wszystko....
 Kolorowo jest faktycznie, teraz pięknie kwitną marcinki, zaczynają chryzantemki, muszę w końcu zmobilizowac się i cyknąc nowe fotki.....jakoś czasu brakuje mi na wszystko....
Ewuniu, a pewnie, że sobie zrób Hortensje pięknie się zasuszają nie tracąc wcale kolorów. W jakim stanie je zetniesz takie będą po wysuszeniu
  Hortensje pięknie się zasuszają nie tracąc wcale kolorów. W jakim stanie je zetniesz takie będą po wysuszeniu   

U mnie w ogródku jeszcze jakoś tak mało jesiennie, zielono, niewiele roslin się przebarwia, dopiero miejscami widac jakieś zażółcenie listeczków....jedynie z wiśni opada coraz więcej liści....

Dorotko na pewno pięknie wyglądały ustrojone pomieszczenia u Twojej mamy. Hortensje cudnie wyglądają po ususzeniu

Irenko dziękuję
 Bardzo mi miło, że podoba Ci się
 Bardzo mi miło, że podoba Ci się   Kolorowo jest faktycznie, teraz pięknie kwitną marcinki, zaczynają chryzantemki, muszę w końcu zmobilizowac się i cyknąc nowe fotki.....jakoś czasu brakuje mi na wszystko....
 Kolorowo jest faktycznie, teraz pięknie kwitną marcinki, zaczynają chryzantemki, muszę w końcu zmobilizowac się i cyknąc nowe fotki.....jakoś czasu brakuje mi na wszystko....Ewuniu, a pewnie, że sobie zrób
 Hortensje pięknie się zasuszają nie tracąc wcale kolorów. W jakim stanie je zetniesz takie będą po wysuszeniu
 U mnie w ogródku jeszcze jakoś tak mało jesiennie, zielono, niewiele roslin się przebarwia, dopiero miejscami widac jakieś zażółcenie listeczków....jedynie z wiśni opada coraz więcej liści....
- 
				April
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Chciałam zajrzeć do Twojego jesiennego, przebarwiającego się ogrodu a tu piszesz że jeszcze lato trwa 

- AGNESS
Jolu no jakoś tak....letnio jeszcze, mało co się przebarwia, chociaż już są i jesienne zwiastuny.....tylko jakoś nie po drodze mi z aparatem do ogródka   
   Ale wyskoczę i kilka fotek cyknę, bo pod koniec tygodnia wyjeżdżam na 3 tygodnie i na Forum będę ,ale fotek niestety nie będzie....
  Ale wyskoczę i kilka fotek cyknę, bo pod koniec tygodnia wyjeżdżam na 3 tygodnie i na Forum będę ,ale fotek niestety nie będzie....