Geniu - czyli coś w tym jest że dyptamy potrafią zachorować....
Myślę że nadmiar wilgoci może im szkodzić.
Siberio - kup koniecznie, naprawdę dyptam jest piękny, nawet już po kwitnieniu nasienniki stanowią ciekawą ozdobę :P
Jacku - tylko że ja mam w całym ogrodzie warstwę ziemi jakieś 20 cm a pod spodem zaczyna się gruz i kamienie....
Wiciokrzew bardzo lubię za jego kolor.
Wszyscy opowiadają że je mszyce uwielbiają a na moim NIGDY mszycy nie było.
Teresko - poniżej są dokładniejsze zdjęcia ale jak kwitnie ???
Nie wiem bo albo nie kwitnie albo jakoś przeoczyłam.
Stasiu - wątpię czy to nowa odmiana bo wiciokrzew jest stary ale naprawdę nigdy nie miał mszycy.
Danusiu - jak widzę kwitnące róże w innych wątkach to też mi się wydaje że u mnie wszystko opóźnione...
Iza - te ciekawsze już oddane, zdążyłam "uszczęśliwić" trzy osoby.
Reszta po prostu zostanie zabetonowana, nie będę przecież kamieni wywozić z działki.
Markusie - u mnie gruz zostanie spożytkowany dokładnie tak samo :P
Clematis wygrywa i będzie wygrywał z bluszczem bo on jest cięty co roku wiosną więc i tak zawsze wspinać się będzie po bluszczu.
Aniu - i bardzo dobrze że w końcu się skusiłaś :P
Ja coraz bardziej cenię sobie rośliny ozdobne z liści bo kwiaty są krótko a potem zostają tylko liście więc niech będą ładne.
Dzisiaj widziałam sporo pszczółek, głównie grasowały na krzewuszce i dyptamie.
Czaiłam się i pstrykałam fotki ale albo mi się całkiem pochowały w kwitkach krzewuszki albo zdęcie niewyraźne. Za to jakaś muszka się trafiła :P
Mój "łup" z ogrodu Joli zakwitł
A miesiąc temu go wykopałam....
Czy ktoś może mi powiedzieć co ja mam ?
Rośnie w miejscu gdzie miałam ( i mam ) zioła ale tego kompletnie nie kojarzę.
Kilka kwitnących.
A to kolejny dowód na to że u mnie jedno rośnie NA drugim.
Lilak i róża pnąca.
Pozostała część róży rośnie NA bluszczu
A teraz pokażę coś na ząbek :P
Pigwowiec w tym roku ma sporo zawiązanych owoców i nie wiem czy to zasługa pszczółek czy moja bo go zasiliłam i raz na jakiś czas obficie podlewałam.