Kto powiedział, że się dałem przekonać bardziej jej wierzę, bo dała ciepłą wodę.
Aniu może Konefiki też wyśmiałem . Tylko ty masz beczki i twoje wyśmiałem?Ja nawet nie mam miejsca
Pisałem wtedy z Anią krabik o beczkach .
Kiedyś chyba użytkownik Massur pisał, że beczki nic nie dają. Też wyśmiał twoją beczkę beczki ?
Bo chyba nie
Aniu , to dobrze i każdemu, to życzę. Uprawiaj jak najdłużej i jak najlepiej tylko chcesz .
Ale nie lubię dyskutować.
Uprawiam pomidory, by mieć dla naszej rodzinki podarować rodzinie znajomym.
Myślicie, że lubię dyskutować. Nie lubię i to bardzo.
Lubię tylko pokazać np . Pomidora dzisiaj była, to Ewa , myślisz, że się nie cieszę jakbym się nie cieszył, to bym nie pokazywał zdjęć.
Beczkę z wodą kochają ogórki. Paletka z nimi stoi na beczce (około 220 l pojemności, z czego 160 l wody). A obok na regale są tace z sadzonkami pomidora. Beczka w dzień pobiera ciepło, czyli lekko ochładza tunel Jeszcze nie wiem, czy zostawię na lato, na razie jestem z niej zadowolona. Mój podręczny tunel jest mały, ma 3x4 m.
Beczki robią robotę, tylko szkoda mi na nie miejsca w tunelu. Aktualnie nawet ścieżki zastawione rozsadami.
Dziś był u mnie pierwszy nieco większy zbiór Ijuńskich. Musiałem trochę odciążyć rośliny, bo niektóre oblepione pomidorami.
Omajgood...Co za widok
Ślinka cieknie.
U mnie Blaue Zimmertomate po zerwaniu dwóch owoców zaczął karmić kolejne. Ijuński chyba u mnie zdechnie, nie mogę na niego patrzeć. Ale mam drugi z wilka ,ma już trochę gron kwiatowych może z niego coś się uda.
Aniu nie mogę pogonili by mnie z domu
I również nie chcę bo pomidory wysiewam jak większość amatorów wysiewa szklarniowe i tunelowe w marcu lub kwietniu. I tylko takie mam w planie .
I tego będę się trzymał.
W zeszłym roku jak pokazał śliczne Ijuńskiego, to byłem najbardziej w szoku i miałem dziwne natchnienie dlatego wysiałem Ijuńskiego w lutym , ale bez lamp , to nie ten efekt co u Jacka
W tym roku spróbowałem wysokie w drugiej połowie lutego i zrobiło się mało miejsca . Nigdy więcej. Nigdy