A ja coś leniuchuję z nimi.
Po niedzieli się poprawię,

Siedzę w czterech ścianach i czekam na lepszą pogodę, ale podobnie jak u Ciebie moje parapety już zapełnione, więc się nie nudzę.
  Siedzę w czterech ścianach i czekam na lepszą pogodę, ale podobnie jak u Ciebie moje parapety już zapełnione, więc się nie nudzę.  

, ale tym razem chyba ostro muszę z nim, to kolejne pyszne drzewka jakie mi załatwił
 , ale tym razem chyba ostro muszę z nim, to kolejne pyszne drzewka jakie mi załatwił   , na pierwszym zdjęciu to szałwia niebieska, ale kolorek ma taki cudny, oby sobie pięknie rosła, bo jest śliczna
 , na pierwszym zdjęciu to szałwia niebieska, ale kolorek ma taki cudny, oby sobie pięknie rosła, bo jest śliczna   

, na nasionka będę czekała
 , na nasionka będę czekała   

Nasłuchałaś się szumu morskich fal
  Nasłuchałaś się szumu morskich fal  

Sprawdź, czy się gdzieś koperta nie zawieruszyła.
  Sprawdź, czy się gdzieś koperta nie zawieruszyła. 

A wiosna idzie na całego, to prawda
 A wiosna idzie na całego, to prawda  musimy się z tym pogodzić i dostosować - tak jak piszesz, trzeba zadbać o roślinki które nie odpoczęły
 musimy się z tym pogodzić i dostosować - tak jak piszesz, trzeba zadbać o roślinki które nie odpoczęły 

A może tak bluszczem obrósł.
 A może tak bluszczem obrósł.  

, pogoda dopisała, cały czas było
 , pogoda dopisała, cały czas było   , nasionka już wysiane, nie wszystkie, ale część już w ziemi
 , nasionka już wysiane, nie wszystkie, ale część już w ziemi   

, a więc skoro Ty zwróciłaś uwagę, to w poniedziałek pojadę i przytnę
 , a więc skoro Ty zwróciłaś uwagę, to w poniedziałek pojadę i przytnę   Domek Stasiu obrośnięty pięknie bluszczem, tak mi się spodobał
  Domek Stasiu obrośnięty pięknie bluszczem, tak mi się spodobał   Ja na chirurgię nie szykuję się na razie, raczej sanatorium mnie czeka, tylko jeszcze nie wiem kiedy bo nie spieszno mi na razie, zdrówka Stasieńko kochana
 Ja na chirurgię nie szykuję się na razie, raczej sanatorium mnie czeka, tylko jeszcze nie wiem kiedy bo nie spieszno mi na razie, zdrówka Stasieńko kochana   

moja biała panna jeszcze w pąkach ,ale niech tylko zaświeci słonko to z pewnością pokaże na co ją stać
 moja biała panna jeszcze w pąkach ,ale niech tylko zaświeci słonko to z pewnością pokaże na co ją stać   .Ogródek, siewki ,wypady nad morze po jod  kurcze na wszystko masz czas i jeszcze praca .
 .Ogródek, siewki ,wypady nad morze po jod  kurcze na wszystko masz czas i jeszcze praca . 

Wiosenne nowalijki już cieszą  w Twoim ogrodzie!
 Wiosenne nowalijki już cieszą  w Twoim ogrodzie!