Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
- cyganka77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
A ja się trochę porozglądam za nasionkami nowych pomidorów, bo z akcji nie prędko dostanę, może na następny sezon. Jakieś komplikacje się pojawiły. A za kilka dni luty i też będę mogła zamówić trochę nasionek.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
No to dzień przeleciał jak sobie pomyślę, że już niedługo będzie jasno nawet 5 godzin dłużej
Tereniu droga ten link był już dawno w tym wątku, bo dwa tygodnie czekałam na przysłanie (nasiona na zamówienie) . Wcześniej trzy dni wypełniałam koszyk i odrzucałam kolejne nasiona aż w końcu zdecydowałam się wysłać i już się cieszę że będzie z czego zbierać nasiona
Trzymaj się zdrowo
Justynko to życzę Ci żeby nasiona kobei ładnie wzeszły, moje niestety siedzą cichutko
dzwonki irlandzkie miałam dwa lata temu (a może trzy) śliczne były
brukselce musisz dać dużo papu.
Lucynko to i tak dobrze że nie rozmawiamy o bucikach, falbankach, bluzeczkach
tylko o czymś konkretnym
A teraz czytaj! wschodzą koleusy, 1 petunia, 1 biały hibiskus, pumpkiny, powojnik (chyba Cassandra) 1 groszek co stoi jak zaklęty
. Te na H
Nie jest źle coś się dzieje! Muszę zajrzeć do kalendarza, bo tłum stoi w gotowości do wysiania
Dużo masz nasion? ja też ale walczę z przerażeniem teraz walczę ze sobą żeby już nic nie chcieć i nie zamawiać
Miłego popołudnia
Alu ja nawet nie tyle żeby mnie całkiem nie było stać, bo czasem jadę do LM i kupuję doniczkę z piękną dużą sadzonką (za niemałe pieniądze), wsadzam cieszę się i wiesz jak mnie to wkurza jak na następny rok nic nie wylezie
Więc dość sceptycznie podchodzą do takich zakupów
Asiu a my załatwiłyśmy już sprawę

Tereniu droga ten link był już dawno w tym wątku, bo dwa tygodnie czekałam na przysłanie (nasiona na zamówienie) . Wcześniej trzy dni wypełniałam koszyk i odrzucałam kolejne nasiona aż w końcu zdecydowałam się wysłać i już się cieszę że będzie z czego zbierać nasiona

Trzymaj się zdrowo

Justynko to życzę Ci żeby nasiona kobei ładnie wzeszły, moje niestety siedzą cichutko

Lucynko to i tak dobrze że nie rozmawiamy o bucikach, falbankach, bluzeczkach

Dużo masz nasion? ja też ale walczę z przerażeniem teraz walczę ze sobą żeby już nic nie chcieć i nie zamawiać

Miłego popołudnia

Alu ja nawet nie tyle żeby mnie całkiem nie było stać, bo czasem jadę do LM i kupuję doniczkę z piękną dużą sadzonką (za niemałe pieniądze), wsadzam cieszę się i wiesz jak mnie to wkurza jak na następny rok nic nie wylezie

Asiu a my załatwiłyśmy już sprawę

- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Marysiu, czytam że już coś wschodzi, to fajnie. Ja jak zwykle z dużym umiarem podchodzę do zakupów i do siania. Dziś wysiałam resztę papryki. Inne będą siane dopiero w lutym.
Marysiu ja do Ciebie zdecydowanie zaglądać nie powinnam
Czy ty wiesz kobieto jaką robisz mi ochotę na nasionkowe zakupy
Wlazłam i ja w te różne tu podawane linki i przepadłam
Czego to ja bym w tym roku wysiać nie chciała
Albo dokupić to i owo z gotowych sadzonek.
Siedzę teraz i intensywnie myślę jak pogodzić swoje plany..Muszę jako tako,co z grubsza zaplanować jedną wielką rabatkę(co to ją mąż ma wiosną dopiero zrobić
), przemyśleć nasadzenie krzaczorków,żeby na wiosnę mąż mógł je docelowo posadzić .No i wpasować się z lęgami w czas wolny przed i po porodzie.A to najtrudniejsze,bo sama jeszcze nie wiem kiedy cc będzie
W głowie aż kipi od pomysłów
A mąż obawia się kolejnych moich wymysłów 

Wlazłam i ja w te różne tu podawane linki i przepadłam

Siedzę teraz i intensywnie myślę jak pogodzić swoje plany..Muszę jako tako,co z grubsza zaplanować jedną wielką rabatkę(co to ją mąż ma wiosną dopiero zrobić

W głowie aż kipi od pomysłów

Pozdrawiam Amelia
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04

Co do zakupów,trzymam się,no ale pewnie na targach w lutym coś kupię.Pozdrawiam cieplutko

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Też jestem zdania, że u Marysi zbyt dużo pokus i powinno się Ją omijać z daleka...
No ale jak to zrobić, skoro tu jest tak milutko
i sympatycznie.
Nie będę już zaglądać na podawane stronki sprzedażowe. Przyrzekłam sobie i nie będę.
Już jestem przerażona ilością nasion. Gdzie ja to poupycham?! No gdzie
Dobrej nocki bardzo dobrych wschodów.
No ale jak to zrobić, skoro tu jest tak milutko

Nie będę już zaglądać na podawane stronki sprzedażowe. Przyrzekłam sobie i nie będę.

Już jestem przerażona ilością nasion. Gdzie ja to poupycham?! No gdzie

Dobrej nocki bardzo dobrych wschodów.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Maska
- Kontakt:
Danusiu ja zdecydowanie wcześnie weszłam w sezon siania, ale co się nie robi dla towarzystwa
sieją inni sieję i ja , bo przecież ja też chcę mieć wcześniej kwiatki, a jak będzie zobaczymy i zapiszemy
Amelciu właśnie czytałam u Beti, że jeszcze nic się nie zmieniło w stanie liczbowym rodzinki
I powiem Ci tylko tyle, spokojnie teraz najważniejszy jest ten mały człowieczek, on zajmie miejsce kwiatków (bo będzie najpiękniejszym) lęgów, bo to przyjście na świat się teraz tylko liczy
Nie oglądaj nasion
bo nakupujesz a potem inni zamiast Tobie pomóc będą mieli dodatkowe zajęcie. Ja wiem oczy chciałyby wszystko
Jak będę miała coś z tego siania to wyślę Ci sadzonki a teraz odpoczywaj i ....o właśnie, a jak tam kołyska chyba miałaś się pochwalić
Kasieńko parapet masz zdecydowanie nie tam gdzie trzeba
więc daj sobie spokój
Na zakupy też jeszcze czas, ale już niedługo
Lucynko Ty mi tu nie wstawiaj takich nagłówków, bo wiesz że są tacy co na tytułach kończą i wiesz co myślą
Ja gości kocham i dbam o to żeby każdy coś tu znalazł dla siebie
Nie przerażaj się liczbą nasion, bo całej paczki nie musisz wysiać tylko część, a jeszcze masz się z kim podzielić
Już idziesz spać
no to dobrej nnnooccki, żeby nam ten na W wreszcie wylazł

Amelciu właśnie czytałam u Beti, że jeszcze nic się nie zmieniło w stanie liczbowym rodzinki

Kasieńko parapet masz zdecydowanie nie tam gdzie trzeba

Lucynko Ty mi tu nie wstawiaj takich nagłówków, bo wiesz że są tacy co na tytułach kończą i wiesz co myślą

Ja gości kocham i dbam o to żeby każdy coś tu znalazł dla siebie

Nie przerażaj się liczbą nasion, bo całej paczki nie musisz wysiać tylko część, a jeszcze masz się z kim podzielić

Już idziesz spać

- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Marysiu nawet parapetu nie mam,jedynie w łazience 

-
Nie, no, nie mogę jeszcze spać, bo widzę coś, o czym nie miałam pojęcia.
Co Ty na W wysiałaś? Bo ja nic. A może zapomniałam...
Wot, skleroza?
Co Ty na W wysiałaś? Bo ja nic. A może zapomniałam...

Wot, skleroza?
Pozdrawiam. Lucyna
Marysiu kiedy właśnie to oglądanie i planowanie na miarę własnych możliwości trzyma mnie przy zdrowych zmysłach.
Wielotygodniowa bezczynność bez mała wpędziła mnie w lekki stan depresyjny. Nie lubię ,nie cierpię nic nie robić.To gorsze od choroby
I dlatego,choć to niegrzecznie nie odpisywać,nie udzielam się w swoim wątku.Bo i co mam napisać
Że dobija mnie ciągłe nicnierobienie
Kołyska na czas bejcowania została wywieziona do teściowej,a i trzeba było wystrugać nowe szczebelki,więc zeszło się więcej niż było planowane. Jak już tylko będę mieć ją w domu to pokaże
Wielotygodniowa bezczynność bez mała wpędziła mnie w lekki stan depresyjny. Nie lubię ,nie cierpię nic nie robić.To gorsze od choroby

Kołyska na czas bejcowania została wywieziona do teściowej,a i trzeba było wystrugać nowe szczebelki,więc zeszło się więcej niż było planowane. Jak już tylko będę mieć ją w domu to pokaże

Pozdrawiam Amelia
- Maska
- Kontakt:
Kasiu w łazience rozsady chyba nie byłyby szczęśliwe
Amelciu cóż to ja się poddaję, Tobie teraz wszystko wolno i wszystko wybaczamy ale jak już wyjdziesz na prostą (kiedy to będzie przy trójeczce) to będziesz musiała o nas zadbać
Amelciu wymyśl mi coś, żeby moje kury chciały siadać na jajach. Mam zamiar skorzystać z namiarów co mi dałaś i zamówić jakąś chętną surogatkę
bo chcę mieć kurczątka
Pomyślałam, że nie bacząc na narzekania niektórych że nie nadążają
jednak wstawię parę zdjęć

-- 26 sty 2016, o 21:24 --
widzisz mnie też się kiciusia!

Amelciu cóż to ja się poddaję, Tobie teraz wszystko wolno i wszystko wybaczamy ale jak już wyjdziesz na prostą (kiedy to będzie przy trójeczce) to będziesz musiała o nas zadbać

Pomyślałam, że nie bacząc na narzekania niektórych że nie nadążają

-- 26 sty 2016, o 21:24 --
No na H oczywiścieplocczanka pisze:Nie, no, nie mogę jeszcze spać, bo widzę coś, o czym nie miałam pojęcia.
Co Ty na W wysiałaś? Bo ja nic. A może zapomniałam...![]()
Wot, skleroza?

-
No i zaraz na początku smaka narobiłaś...
Potem się już nie dało myśleć o tych pięknościach, które pokazałaś, bo chciało się tych czerwonych słodkości. Jak widać żołądek silniej oddziałuje na psychikę niż oczy.
Potem się już nie dało myśleć o tych pięknościach, które pokazałaś, bo chciało się tych czerwonych słodkości. Jak widać żołądek silniej oddziałuje na psychikę niż oczy.

Pozdrawiam. Lucyna
- Maska
- Kontakt:
Lucynko chyba sobie jutro rozmrożę truskawki, bo też mi przyszła ochota 

-
To sobie zmarznięte zalej gorącą galaretką truskawkową. Praktycznie od zaraz będziesz miała gotowe danie: truskawki w galarecie.
Smacznego.
Smacznego.

Pozdrawiam. Lucyna