Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Post »

A ja się trochę porozglądam za nasionkami nowych pomidorów, bo z akcji nie prędko dostanę, może na następny sezon. Jakieś komplikacje się pojawiły. A za kilka dni luty i też będę mogła zamówić trochę nasionek.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No to dzień przeleciał jak sobie pomyślę, że już niedługo będzie jasno nawet 5 godzin dłużej :D

Tereniu droga ten link był już dawno w tym wątku, bo dwa tygodnie czekałam na przysłanie (nasiona na zamówienie) . Wcześniej trzy dni wypełniałam koszyk i odrzucałam kolejne nasiona aż w końcu zdecydowałam się wysłać i już się cieszę że będzie z czego zbierać nasiona ;:215
Trzymaj się zdrowo ;:196

Justynko to życzę Ci żeby nasiona kobei ładnie wzeszły, moje niestety siedzą cichutko ;:222 dzwonki irlandzkie miałam dwa lata temu (a może trzy) śliczne były :D brukselce musisz dać dużo papu.

Lucynko to i tak dobrze że nie rozmawiamy o bucikach, falbankach, bluzeczkach ;:306 tylko o czymś konkretnym :;230 A teraz czytaj! wschodzą koleusy, 1 petunia, 1 biały hibiskus, pumpkiny, powojnik (chyba Cassandra) 1 groszek co stoi jak zaklęty ;:131 . Te na H ;:185 Nie jest źle coś się dzieje! Muszę zajrzeć do kalendarza, bo tłum stoi w gotowości do wysiania :uszy
Dużo masz nasion? ja też ale walczę z przerażeniem teraz walczę ze sobą żeby już nic nie chcieć i nie zamawiać ;:306
Miłego popołudnia ;:196 ;:196

Alu ja nawet nie tyle żeby mnie całkiem nie było stać, bo czasem jadę do LM i kupuję doniczkę z piękną dużą sadzonką (za niemałe pieniądze), wsadzam cieszę się i wiesz jak mnie to wkurza jak na następny rok nic nie wylezie ;:14 Więc dość sceptycznie podchodzą do takich zakupów :wink:

Asiu a my załatwiłyśmy już sprawę ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu wiem :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, czytam że już coś wschodzi, to fajnie. Ja jak zwykle z dużym umiarem podchodzę do zakupów i do siania. Dziś wysiałam resztę papryki. Inne będą siane dopiero w lutym.
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Marysiu ja do Ciebie zdecydowanie zaglądać nie powinnam ;:185 Czy ty wiesz kobieto jaką robisz mi ochotę na nasionkowe zakupy :?: :!: ;:oj
Wlazłam i ja w te różne tu podawane linki i przepadłam ;:219 Czego to ja bym w tym roku wysiać nie chciała ;:224 Albo dokupić to i owo z gotowych sadzonek. :roll:

Siedzę teraz i intensywnie myślę jak pogodzić swoje plany..Muszę jako tako,co z grubsza zaplanować jedną wielką rabatkę(co to ją mąż ma wiosną dopiero zrobić :;230 ), przemyśleć nasadzenie krzaczorków,żeby na wiosnę mąż mógł je docelowo posadzić .No i wpasować się z lęgami w czas wolny przed i po porodzie.A to najtrudniejsze,bo sama jeszcze nie wiem kiedy cc będzie :roll:
W głowie aż kipi od pomysłów ;:219 A mąż obawia się kolejnych moich wymysłów :;230
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

:wit No proszę Marysiu,u Ciebie już coś rośnie ;:oj ,ja nie sieję,małe dachowe okna to mało światła,zresztą nawet domowe doniczkowce prędzej czy później kończą u mnie żywot :oops:
Co do zakupów,trzymam się,no ale pewnie na targach w lutym coś kupię.Pozdrawiam cieplutko ;:3
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Też jestem zdania, że u Marysi zbyt dużo pokus i powinno się Ją omijać z daleka...
No ale jak to zrobić, skoro tu jest tak milutko ;:167 i sympatycznie. ;:114
Nie będę już zaglądać na podawane stronki sprzedażowe. Przyrzekłam sobie i nie będę. ;:14
Już jestem przerażona ilością nasion. Gdzie ja to poupycham?! No gdzie ;:88
Dobrej nocki bardzo dobrych wschodów. ;:79
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Danusiu ja zdecydowanie wcześnie weszłam w sezon siania, ale co się nie robi dla towarzystwa ;:162 sieją inni sieję i ja , bo przecież ja też chcę mieć wcześniej kwiatki, a jak będzie zobaczymy i zapiszemy ;:333

Amelciu właśnie czytałam u Beti, że jeszcze nic się nie zmieniło w stanie liczbowym rodzinki :D I powiem Ci tylko tyle, spokojnie teraz najważniejszy jest ten mały człowieczek, on zajmie miejsce kwiatków (bo będzie najpiękniejszym) lęgów, bo to przyjście na świat się teraz tylko liczy :D Nie oglądaj nasion ;:185 bo nakupujesz a potem inni zamiast Tobie pomóc będą mieli dodatkowe zajęcie. Ja wiem oczy chciałyby wszystko ;:219 Jak będę miała coś z tego siania to wyślę Ci sadzonki a teraz odpoczywaj i ....o właśnie, a jak tam kołyska chyba miałaś się pochwalić ;:196

Kasieńko parapet masz zdecydowanie nie tam gdzie trzeba ;:306 więc daj sobie spokój :;230 Na zakupy też jeszcze czas, ale już niedługo ;:3

Lucynko Ty mi tu nie wstawiaj takich nagłówków, bo wiesz że są tacy co na tytułach kończą i wiesz co myślą ;:302
Ja gości kocham i dbam o to żeby każdy coś tu znalazł dla siebie :D
Nie przerażaj się liczbą nasion, bo całej paczki nie musisz wysiać tylko część, a jeszcze masz się z kim podzielić ;:306
Już idziesz spać ;:oj no to dobrej nnnooccki, żeby nam ten na W wreszcie wylazł ;:306 ;:196
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Marysiu nawet parapetu nie mam,jedynie w łazience :?
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Nie, no, nie mogę jeszcze spać, bo widzę coś, o czym nie miałam pojęcia.
Co Ty na W wysiałaś? Bo ja nic. A może zapomniałam... ;:145
Wot, skleroza?
Pozdrawiam. Lucyna
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Marysiu kiedy właśnie to oglądanie i planowanie na miarę własnych możliwości trzyma mnie przy zdrowych zmysłach.
Wielotygodniowa bezczynność bez mała wpędziła mnie w lekki stan depresyjny. Nie lubię ,nie cierpię nic nie robić.To gorsze od choroby :( I dlatego,choć to niegrzecznie nie odpisywać,nie udzielam się w swoim wątku.Bo i co mam napisać :?: :!: Że dobija mnie ciągłe nicnierobienie ;:219

Kołyska na czas bejcowania została wywieziona do teściowej,a i trzeba było wystrugać nowe szczebelki,więc zeszło się więcej niż było planowane. Jak już tylko będę mieć ją w domu to pokaże ;:333
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu w łazience rozsady chyba nie byłyby szczęśliwe :;230

Amelciu cóż to ja się poddaję, Tobie teraz wszystko wolno i wszystko wybaczamy ale jak już wyjdziesz na prostą (kiedy to będzie przy trójeczce) to będziesz musiała o nas zadbać :;230 Amelciu wymyśl mi coś, żeby moje kury chciały siadać na jajach. Mam zamiar skorzystać z namiarów co mi dałaś i zamówić jakąś chętną surogatkę :;230 bo chcę mieć kurczątka ;:333

Pomyślałam, że nie bacząc na narzekania niektórych że nie nadążają :D jednak wstawię parę zdjęć :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 26 sty 2016, o 21:24 --
plocczanka pisze:Nie, no, nie mogę jeszcze spać, bo widzę coś, o czym nie miałam pojęcia.
Co Ty na W wysiałaś? Bo ja nic. A może zapomniałam... ;:145
Wot, skleroza?
No na H oczywiście :;230 :;230 widzisz mnie też się kiciusia!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No i zaraz na początku smaka narobiłaś...
Potem się już nie dało myśleć o tych pięknościach, które pokazałaś, bo chciało się tych czerwonych słodkości. Jak widać żołądek silniej oddziałuje na psychikę niż oczy. ;:108
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko chyba sobie jutro rozmrożę truskawki, bo też mi przyszła ochota ;:173
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

To sobie zmarznięte zalej gorącą galaretką truskawkową. Praktycznie od zaraz będziesz miała gotowe danie: truskawki w galarecie.
Smacznego. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”