Ogród Gośki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x_P-42

Post »

g.kiecko pisze: Obrazek

Kto we mnie nie wierzył? ;:88
Gosiu, wspaniałe !
A ja wierzyłam w Ciebie , jak to zawsze ja .Wierzę w człowieka, ot co ! ;:31
mila1003
200p
200p
Od: 9 mar 2009, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj Gosiu! Zapach tych Twoich grzybów to niemal przez ekran poczułam... Od dobrych kilku lat nie jadłam zbieranego przez siebie grzyba, tzn męża - bo ja to bym same muchomory przytargała do domu, o ile bym się nie zgubiła w tym lesie. Ostatnio jak się wybraliśmy - parę lat temu kiedy jeszcze na Warmii mieszkaliśmy, zanim weszliśmy do lasu mąż pełen wiary w to, że go nie zgubię z oczu mówi mi tak: tylko jak się zgubisz i będziesz do mnie dzwonić to powiedz coś więcej niż to, że jesteś w lesie i widzisz drzewa. Tak tak, ja taka zdolna jestem jeśli chodzi o orientację w terenie. A grzyba to szybciej butami rozmiażdżę niż zobaczę ;:14 Ale już za parę dni wybieram się do siostry która w lesie mieszka, więc może w tym roku na Święta kapusta będzie z "prawdziwymi" grzybkami zamiast pieczarek :D A Twoje maluchy są urocze, nie wiem tylko jak dajesz radę z dwójką na raz, ja mam tylko jedną córkę a momentami to mi się wyć z rozpaczy chce jak widzę ogrom czekającej mnie pracy i wieczny brak czasu.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ooo... jakie grzybki :shock:
Ja jestem miastowa, na grzybach się nie znam :roll: a jak do lasu wchodzę, to tracę orientację po kilku krokach :roll:
Awatar użytkownika
Taccanivea
1000p
1000p
Od: 24 cze 2009, o 12:49

Post »

Piękne grzybki :D ciągnie mnie do lasu...
Pozdrawiam, Maryla
Pracuję nad kolekcją hoi, ficusów, storczyków i syngonium:)
Spis treści
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Gośka jakie grzybobranie :shock: Nie mam ostatnie czasu a las za płotem. Chociaż myślę, że w tym roku u nas kiepsko z grzybami bo nie widzę z tarasu sobotnio-niedzielnych pielgrzymek bydgoszczan do lasu :lol:
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
Taccanivea
1000p
1000p
Od: 24 cze 2009, o 12:49

Post »

U nas też raczej kiepsko... Zawsze jak do Włodawy jeździłam to mnóstwo ludzi sprzedawało przy drodze... A w sobotę jak jechałam to pustą pobocze świeciło... Widać nie ma co zbierać :cry:
Pozdrawiam, Maryla
Pracuję nad kolekcją hoi, ficusów, storczyków i syngonium:)
Spis treści
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Aaaaa, ja w Ciebie zawsze wierzyłam :-)
Piękny zbiór!
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Gosiu ale grzybów :shock:

A te Modrzewie Przepiękne :lol:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Gośka, gdzie ty znowu? Te grzyby ciągle dusisz, czy jak? :twisted:
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Gosiu-ja mam 10 minut nóżkami do lasu i nie mam czasu :cry: ale Ty szczęściara jesteś że tyle nazbierałaś i to jeszcze co nazbierałaś :roll: Pytanko - czy te modrzewie to szczepione na pniu czy zwykłe i ściełaś i wierzchołki? :wink:
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Witaj Gosiu:) patrzę na te modrzewia i odrazu mam obraz świerka. Może kojarzysz w Łańcucie za torami jest taki okaz, z daleka wygląda jak palma:D a na grzybobranie na Brzózę już się nie wybierasz?? fajne te Twoje egzotyki :D
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Witajcie Kochani :P
U mnie jak zwykle w ciągu dnia - krzątanina :roll: Tylko późnym wieczorem lub wczesną nocą robi się trochę luźniej :lol:
Jak się domyślacie w kuchni pełną parą odchodzi przetwarzanie grzybów i nie tylko... A tak z rozpędu zabrałam się też za sałatki... :P

Dziękuję za słowa uznania dla mojego kunsztu grzybiarza ;:2 To wychodzi mi lepiej niż np. pieczenie :lol:
Ten kosz z grzybami aż po brzegi jest wypełniony samymi prawdziwkami, oczywiście najładniejsze na górze ;:113
Drugi, mniej reprezentatywny zawierał podgrzybki, maślaki i gołąbki.
Dziś też było grzybobranie. Oprócz stałego zestawu udało mi się nazbierać również rydze. Teraz szukam jakiegoś sensownego przepisu... 8)

Agnieszko - modrzewie zwykłe europejskie, nie szczepione tylko mają obcięte czubki i przygięte gałęzie w dół :P Teraz co pewien czas obcinam tylko wyrastające ponad "czuprynkę" odrosty i te gałązki, które za bardzo rozrastają się na boki. Mam jeszcze dwa modrzewie modelowane w formie kuli. Cała czwórka jest w jednym wieku i mają około 7 lat :P

Obrazek

Cześć Mariusz :P Wróciłeś w końcu na dobre?

Chyba kojarzę tego świerka... 8)
Brzóza ostatnim razem mnie zawiodła, więc pozostanę na sprawdzonych terenach :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

No dobra :roll: umyję Ci te okna... ale zrobisz mi przetwory :wink: :lol:
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Czy na dobre to się okażę, super ten Twój modrzew, u mnie za domem to są posadzone zwykłe, ponad 12 lat mają.
Wiesz nie można skreślać tak po jednym nieudanym razie:) także jak będziesz jechać daj znać to sobie z Wami pochodzę:)
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Gośka, chyba ubijemy interes!!! :P
A co byś powiedziała gdyby do tych okien trzeba było dołożyć pomoc w pieleniu? :lol: 8)

Mariusz, ja na Brzózie już byłam parę razy.. jakiś czas temu. I dlatego z całą stanowczością na grzyby zapraszam Cię do siebie :D :D :D
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”