Leśny ogród Moni68 cz.7
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.7
Moniko powiedz ile Ty tych lilii masz? bo ja straciłam już rachubę a co jedna to ładniejsza 
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
bardzo mi się spodobały. Szczególnie te pierwsze.
- Tula

- Od: 7 lut 2009, o 15:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Celinko nie licz, podziwiaj 
Moniś, Pontiac jest bardzo ładny i chociaż chcę żółte w intensywnym kolorze, to pewnie zamówię i jego.
Zdjęcie Advantage mam, ALE :
1. Pogubiłam się i mogę ją mylić z Amateras. Wklejam więc fotki obu. Obstawiam, że podpisałam dobrze i Advantage jest mocno pomarańczowa a Amateras mandarynkowa.
2. Te zdjęcia nie są najlepszej jakości - nie oddają wiernie kolorów.
Wklejam również pomyłkę (kolejną
), jaka mi ostatnio zakwitła. To chyba OT Friso, ale nie jestem pewna. A nuż poznasz ?
Fajnie, że psinka sobie poszła. Może ktoś przygarnął ?
Advantage

Amateras

Pomyłka ( Friso ? )

Moniś, Pontiac jest bardzo ładny i chociaż chcę żółte w intensywnym kolorze, to pewnie zamówię i jego.
Zdjęcie Advantage mam, ALE :
1. Pogubiłam się i mogę ją mylić z Amateras. Wklejam więc fotki obu. Obstawiam, że podpisałam dobrze i Advantage jest mocno pomarańczowa a Amateras mandarynkowa.
2. Te zdjęcia nie są najlepszej jakości - nie oddają wiernie kolorów.
Wklejam również pomyłkę (kolejną
Fajnie, że psinka sobie poszła. Może ktoś przygarnął ?
Advantage

Amateras

Pomyłka ( Friso ? )

Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Moniś
Siedzę sobie i czytam czekając aż się mój chlebek upiecze a to jeszcze pół godziny, już pachnie... ach, taki odświętny: biały z rodzynkami, żytni za śliwkami, razowy z różnymi ziarnami i graham .
Moniś z pieskiem weselej w ogrodzie.

Siedzę sobie i czytam czekając aż się mój chlebek upiecze a to jeszcze pół godziny, już pachnie... ach, taki odświętny: biały z rodzynkami, żytni za śliwkami, razowy z różnymi ziarnami i graham .
Moniś z pieskiem weselej w ogrodzie.
- majka300
- 1000p

- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Moniczko piękne masz hosty
a lilie cudowne

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat
Zapraszam
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Monia, naprawdę piękne hosty i lilie. Zbieraj dalej, masz dobrą rękę no i maja u Ciebie dobre warunki do życia.
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Kochane, witam Was serdecznie
Dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy
Mniej więcej godzinę temu wróciliśmy z imprezki u znajomych- było bardzo sympatycznie, jedzonko smaczne i wygodne spanie dla Pawełka przed kominkiem
Cieszę się tym bardziej, że w latach ubiegłych gości miałam mnóstwo u siebie, a nikt specjalnie nie wykazywał chęci do rewizyty. W tym roku sytuacja się odwróciła i to nas ciągle gdzieś zapraszają 
Urządzamy teraz pokoik dla P- trzeba zmienić meble z przedszkolnych na szkolne
Ściany pomalowane na nowy kolor, Układ Słoneczny w trakcie malowania, a mebli ciągle nie przywieźli... Chciałam w poniedziałek wyjechać do Francji, ale już wiem, że to się nie uda... Muszę siedzieć w domu do 8 sierpnia chociażby z powodu wielkiej imprezy myśliwych naszego lokalnego koła. Jesteśmy jednym ze sponsorów, a poza tym te spotkania są tak sympatyczne, że trudno sobie odmówić w nich udziału. Poza torbami z wyrobami z dziczyzny dostaję zawsze piękne dekoracje jesienne, które do wiosny zdobią taras
Ponieważ ciągle jestem w domu, w poniedziałek lub wtorek wyślę wszystkie obiecane rośliny- barwinek, houttunia, hortensja pnąca i cebule wiosenne. Nie mam niektórych adresów, więc będę prosić na pw o szybkie ich przesłanie- chciałabym się uporać z wysyłką w pierwszym tygodniu sierpnia. Zaraz potem wyjeżdżamy na wakacje, a po powrocie będę zajęta kupowaniem wyprawki dla pierwszoklasisty
Mam nadzieję, że to zrozumiecie 
Wczoraj byłam w ogrodniczym po ziemię. Chciałam kupić hortensję dla Krysi i jakieś clematisy dla siebie. Niestety, wyszłam z niczym- pierwszych interesujących nie było, a clematisy.... Kochani, wszystkie kwitły i żaden nie odpowiadał etykiecie
Pochodziły za szkółki Marczyńskich... Po wczorajszej wizycie śmiem twierdzić, że miałam duże szczęście kupując wiosną, bo odpowiadały odmianom- może poza Danielem Derondą, który kwitnie powtórnie, a pełnych kwiatów nie ma... Zobaczymy, co pokaże w przyszłym roku.
Nie chcę już Was zanudzać, na Wasze pytania odpowiem w wątkach.
Tegoroczna Pandora`s Box- dostałam dwulistkową sadzonkę, więc jak na takie maleństwo ładnie się rozrosła
Od Igi Autumn Leaves

Iniswood ma chyba za dużo słońca
Przesadzony wiosną T Rex nareszcie nabrał wigoru.

Yellow River. Specjalnie dla Tary P wącha lilie

Dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy
Mniej więcej godzinę temu wróciliśmy z imprezki u znajomych- było bardzo sympatycznie, jedzonko smaczne i wygodne spanie dla Pawełka przed kominkiem
Urządzamy teraz pokoik dla P- trzeba zmienić meble z przedszkolnych na szkolne
Wczoraj byłam w ogrodniczym po ziemię. Chciałam kupić hortensję dla Krysi i jakieś clematisy dla siebie. Niestety, wyszłam z niczym- pierwszych interesujących nie było, a clematisy.... Kochani, wszystkie kwitły i żaden nie odpowiadał etykiecie
Nie chcę już Was zanudzać, na Wasze pytania odpowiem w wątkach.
Tegoroczna Pandora`s Box- dostałam dwulistkową sadzonkę, więc jak na takie maleństwo ładnie się rozrosła

Iniswood ma chyba za dużo słońca

Yellow River. Specjalnie dla Tary P wącha lilie

-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Uleńko, dziękuję za zdjęcia
Lilie piękne i na pewno na którąś się skuszę
Najgorsze oczywiście są pomyłki, więc będę Cię prosić o sadzonkę, jak się pojawi
Chętnie wymienię się na coś innego
Friso nie znam...
Jak się miewa moja ulubienica?
Małgosiu, dziękuję
Zapewniam Cię, że cierpliwie zbieram kolejne odmiany 
Jak się miewa moja ulubienica?
Małgosiu, dziękuję
Monika
no mlody fajnie pozuje no i jeszcze chce
U mnie chata gości a M jeszcze nie pojechał...teraz 6-10 sierpień leci do stanów.
no mlody fajnie pozuje no i jeszcze chce
U mnie chata gości a M jeszcze nie pojechał...teraz 6-10 sierpień leci do stanów.
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Moniu. Jak ten czas leci - dopiero Pawełęk szedł do przedszkola a tu już szkoła i inne obowiązki. Zachwycam się Twoimi liliami, muszę w następnym roku dosadzić więcej u siebie. Może na nowej działce nie będzie kłopotów z nieproszonymi gośćmi. Dzięki za chęć wysyłki cebul wiosennych - ale wczoraj robiłam inwentaryzację na nowej ale i starej działce w zakresie roślin cebulowych /wykopywałam cebule - mam ich bardzo dużo/, dzięki za chęć podzielenia się, ale boję się że i tak nie zdążę wsadzić w odpowiednim czasie wszystkiego na nowej działce. Może dopiero za rok, gdy będę widziała gdzie ewentualnie mogę coś nowego wsadzić. Wszystkim mówię i piszę - żadnych nowych roślin w tym roku . Jeszcze raz dzięki za chęci i życzę cudownego odpoczynku. 
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Monia, masz zachwycające nie tylko słynne na forum rh, ale lilie
Zawsze na wiosnę wertuję Twój ogród w prawo i lewo, ale nie sądziłam, że masz takie liliowisko
Ja w ubiegłym roku zakochałam się w liliach OT ze względu na wysokość, obfitość kwitnienia i zapach i dokupiłam kolejne, które w tym roku kwitły. Niestety nie pamiętam nazw. Na szczęście nie ma wielkiego wyboru w liliach OT, więc w razie czego łatwo je powinnam zidentyfikować. Mam białe, różowe, puprurową i Conca D'or (jedną zapamiętałam
). Muszę powiększyć ich ilosć, bo są naprawdę niezwykłe. Czy Twoje już samodzielnie zaczęły się pomnażać, czy masz wsadzonych więcej cebulek tej samej odmiany?
To niesamowite - patrzę na Twojego Pawełka i wspominam, że dopiero co mój Pawełek (ale zbieg okoliczności, prawda imienniczko
?) była taki, jak Twój, a tymczasem jutro skończy 17 lat. Czas zdecydowanie za szybko ucieka 
To niesamowite - patrzę na Twojego Pawełka i wspominam, że dopiero co mój Pawełek (ale zbieg okoliczności, prawda imienniczko
Ale słodko wygląda Pawełek wąchający lilie. :P cudną zresztą.
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Monisiu coraz więcej host.Ja też lubię te roślinki.Pawełek coraz większy no i już będzie prawdziwym uczniem
I ja życzę miłej niedzieli
I ja życzę miłej niedzieli
- Mama Ani
- 1000p

- Od: 17 cze 2009, o 14:40
Moniko Dzięki za odwiedziny moje hipki rzeczywiscie obficie kwiną ale jeszcze 3 nie zakwitły czekam na jeszcze jeden o pelnych rożowych kwiatach na na razie ma pączki. Moniko jeżele masz nadmiar cebulowych to bardzo chetnie też się zaopiekuje mam jeszcze dużo miejsca. Miłej niedzieli 
- fela

- Od: 23 lut 2009, o 17:51
Witaj Moniko. Ponieważ już dawno Cię nie odwiedzałam z prawdziwą przyjemnością odrywałam Twój ogród niejako na nowo. Tym razem jawi się on niczym królestwo lilii. Strojne, dekoracyjne, pysznie wyglądają na tle otchłani cienistego lasu. Z zainteresowaniem też obejrzałam relację z wakacji kaszubskich i burgundzkich. Widzę, że w obu wypadkach pogoda dopisywała, a nawet w Burgundii mogło być w owym czasie wręcz upalnie. Pozdrawiam Cię serdecznie.