Leśny ogród Moni68 cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Leśny ogród Moni68 cz.7

Post »

Moniko powiedz ile Ty tych lilii masz? bo ja straciłam już rachubę a co jedna to ładniejsza :)
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Już dawno do Ciebie nie zaglądałam,Moniu. Tymczasem pojawiły się hosty. Przyznam się, że nie byłam ich fanką, ale Twoje
bardzo mi się spodobały. Szczególnie te pierwsze. ;:196
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Celinko nie licz, podziwiaj :D
Moniś, Pontiac jest bardzo ładny i chociaż chcę żółte w intensywnym kolorze, to pewnie zamówię i jego.
Zdjęcie Advantage mam, ALE :
1. Pogubiłam się i mogę ją mylić z Amateras. Wklejam więc fotki obu. Obstawiam, że podpisałam dobrze i Advantage jest mocno pomarańczowa a Amateras mandarynkowa.
2. Te zdjęcia nie są najlepszej jakości - nie oddają wiernie kolorów.
Wklejam również pomyłkę (kolejną :evil: ), jaka mi ostatnio zakwitła. To chyba OT Friso, ale nie jestem pewna. A nuż poznasz ?
Fajnie, że psinka sobie poszła. Może ktoś przygarnął ?

Advantage
Obrazek

Amateras
Obrazek

Pomyłka ( Friso ? )
Obrazek
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Moniś ;:196
Siedzę sobie i czytam czekając aż się mój chlebek upiecze a to jeszcze pół godziny, już pachnie... ach, taki odświętny: biały z rodzynkami, żytni za śliwkami, razowy z różnymi ziarnami i graham .
Moniś z pieskiem weselej w ogrodzie.
;:196 ;:97
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Moniczko piękne masz hosty ;:138 ;:138 ;:138 a lilie cudowne ;:196 :wit
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Monia, naprawdę piękne hosty i lilie. Zbieraj dalej, masz dobrą rękę no i maja u Ciebie dobre warunki do życia.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Kochane, witam Was serdecznie :D
Dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy ;:167
Mniej więcej godzinę temu wróciliśmy z imprezki u znajomych- było bardzo sympatycznie, jedzonko smaczne i wygodne spanie dla Pawełka przed kominkiem :lol: Cieszę się tym bardziej, że w latach ubiegłych gości miałam mnóstwo u siebie, a nikt specjalnie nie wykazywał chęci do rewizyty. W tym roku sytuacja się odwróciła i to nas ciągle gdzieś zapraszają :)
Urządzamy teraz pokoik dla P- trzeba zmienić meble z przedszkolnych na szkolne :lol: :lol: Ściany pomalowane na nowy kolor, Układ Słoneczny w trakcie malowania, a mebli ciągle nie przywieźli... Chciałam w poniedziałek wyjechać do Francji, ale już wiem, że to się nie uda... Muszę siedzieć w domu do 8 sierpnia chociażby z powodu wielkiej imprezy myśliwych naszego lokalnego koła. Jesteśmy jednym ze sponsorów, a poza tym te spotkania są tak sympatyczne, że trudno sobie odmówić w nich udziału. Poza torbami z wyrobami z dziczyzny dostaję zawsze piękne dekoracje jesienne, które do wiosny zdobią taras :) Ponieważ ciągle jestem w domu, w poniedziałek lub wtorek wyślę wszystkie obiecane rośliny- barwinek, houttunia, hortensja pnąca i cebule wiosenne. Nie mam niektórych adresów, więc będę prosić na pw o szybkie ich przesłanie- chciałabym się uporać z wysyłką w pierwszym tygodniu sierpnia. Zaraz potem wyjeżdżamy na wakacje, a po powrocie będę zajęta kupowaniem wyprawki dla pierwszoklasisty :) Mam nadzieję, że to zrozumiecie :)
Wczoraj byłam w ogrodniczym po ziemię. Chciałam kupić hortensję dla Krysi i jakieś clematisy dla siebie. Niestety, wyszłam z niczym- pierwszych interesujących nie było, a clematisy.... Kochani, wszystkie kwitły i żaden nie odpowiadał etykiecie :shock: Pochodziły za szkółki Marczyńskich... Po wczorajszej wizycie śmiem twierdzić, że miałam duże szczęście kupując wiosną, bo odpowiadały odmianom- może poza Danielem Derondą, który kwitnie powtórnie, a pełnych kwiatów nie ma... Zobaczymy, co pokaże w przyszłym roku.
Nie chcę już Was zanudzać, na Wasze pytania odpowiem w wątkach.

Tegoroczna Pandora`s Box- dostałam dwulistkową sadzonkę, więc jak na takie maleństwo ładnie się rozrosła :) Od Igi Autumn Leaves
Obrazek Obrazek

Iniswood ma chyba za dużo słońca :? Przesadzony wiosną T Rex nareszcie nabrał wigoru.
Obrazek Obrazek

Yellow River. Specjalnie dla Tary P wącha lilie :)
Obrazek Obrazek
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Uleńko, dziękuję za zdjęcia ;:167 Lilie piękne i na pewno na którąś się skuszę :) Najgorsze oczywiście są pomyłki, więc będę Cię prosić o sadzonkę, jak się pojawi :) Chętnie wymienię się na coś innego :) Friso nie znam...
Jak się miewa moja ulubienica? :D

Małgosiu, dziękuję :D Zapewniam Cię, że cierpliwie zbieram kolejne odmiany :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Monika

no mlody fajnie pozuje no i jeszcze chce :lol: :lol:
U mnie chata gości a M jeszcze nie pojechał...teraz 6-10 sierpień leci do stanów.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Moniu. Jak ten czas leci - dopiero Pawełęk szedł do przedszkola a tu już szkoła i inne obowiązki. Zachwycam się Twoimi liliami, muszę w następnym roku dosadzić więcej u siebie. Może na nowej działce nie będzie kłopotów z nieproszonymi gośćmi. Dzięki za chęć wysyłki cebul wiosennych - ale wczoraj robiłam inwentaryzację na nowej ale i starej działce w zakresie roślin cebulowych /wykopywałam cebule - mam ich bardzo dużo/, dzięki za chęć podzielenia się, ale boję się że i tak nie zdążę wsadzić w odpowiednim czasie wszystkiego na nowej działce. Może dopiero za rok, gdy będę widziała gdzie ewentualnie mogę coś nowego wsadzić. Wszystkim mówię i piszę - żadnych nowych roślin w tym roku . Jeszcze raz dzięki za chęci i życzę cudownego odpoczynku. ;:196
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Monia, masz zachwycające nie tylko słynne na forum rh, ale lilie :shock: Zawsze na wiosnę wertuję Twój ogród w prawo i lewo, ale nie sądziłam, że masz takie liliowisko :uszy Ja w ubiegłym roku zakochałam się w liliach OT ze względu na wysokość, obfitość kwitnienia i zapach i dokupiłam kolejne, które w tym roku kwitły. Niestety nie pamiętam nazw. Na szczęście nie ma wielkiego wyboru w liliach OT, więc w razie czego łatwo je powinnam zidentyfikować. Mam białe, różowe, puprurową i Conca D'or (jedną zapamiętałam :lol: ). Muszę powiększyć ich ilosć, bo są naprawdę niezwykłe. Czy Twoje już samodzielnie zaczęły się pomnażać, czy masz wsadzonych więcej cebulek tej samej odmiany?
To niesamowite - patrzę na Twojego Pawełka i wspominam, że dopiero co mój Pawełek (ale zbieg okoliczności, prawda imienniczko :lol: ?) była taki, jak Twój, a tymczasem jutro skończy 17 lat. Czas zdecydowanie za szybko ucieka :roll:
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Ale słodko wygląda Pawełek wąchający lilie. :P cudną zresztą.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Monisiu coraz więcej host.Ja też lubię te roślinki.Pawełek coraz większy no i już będzie prawdziwym uczniem :D
I ja życzę miłej niedzieli :D
Awatar użytkownika
Mama Ani
1000p
1000p
Od: 17 cze 2009, o 14:40

Post »

Moniko Dzięki za odwiedziny moje hipki rzeczywiscie obficie kwiną ale jeszcze 3 nie zakwitły czekam na jeszcze jeden o pelnych rożowych kwiatach na na razie ma pączki. Moniko jeżele masz nadmiar cebulowych to bardzo chetnie też się zaopiekuje mam jeszcze dużo miejsca. Miłej niedzieli :wit
Pozdrawiam Stasia Stasi ogród
Aktualny wątek
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Witaj Moniko. Ponieważ już dawno Cię nie odwiedzałam z prawdziwą przyjemnością odrywałam Twój ogród niejako na nowo. Tym razem jawi się on niczym królestwo lilii. Strojne, dekoracyjne, pysznie wyglądają na tle otchłani cienistego lasu. Z zainteresowaniem też obejrzałam relację z wakacji kaszubskich i burgundzkich. Widzę, że w obu wypadkach pogoda dopisywała, a nawet w Burgundii mogło być w owym czasie wręcz upalnie. Pozdrawiam Cię serdecznie.
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”