U Wiśni

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
brombiel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2014, o 13:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Wiśni

Post »

Aaaa....już widzę owego badyla...do tej pory to ja go nawet niezauważyłam.... no po prostu jestem bardzo ale to bardzo spostrzegawcza :;230 :;230
A ten ficus elastica jest świetny...ni będę już na niego patrzeć to może mi się od widzi... no bo niby gdzie miałabym go postawić ;:306
Awatar użytkownika
barbra13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 kwie 2015, o 20:42

Post »

Agnieszko, a ja słyszałam z wiarygodnych źródeł, że Ty masz jednak parapety z gumy :lol:
Basia
Awatar użytkownika
brombiel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też coś takiego słyszałam ;:306
wisnia897
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2010, o 11:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to dociągniesz sobie 5cm z prawej, 5 cm z lewej i nawet nowy fikus się zmieści ;:306
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
Awatar użytkownika
brombiel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co się będę bawić po 5cm...od razu po 10 z każdej strony spróbuję... a może się uda :;230
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj :wit
Dzięki za większego formatu zdjęcia przez co Twoje wspaniale rosnące i pięknie kwitnące roślinki zyskały jeszcze bardziej na urodzie ;:138
Kwitnienia fantastyczne,nie mogę się napatrzeć na grudniki,storczyki i pozostałe ale znów jestem pod wrażeniem Twoich zeszłorocznych poinsecji.Spróbuję i ja podejść do przełużenia jej żywotności i wybarwiania się jej liści ;:108
Pozdrawiam.
wisnia897
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, po 10cm, to nawet dwa fikusy się zmieszczą :D
Witaj, Arku, cieszę się, że moje poinsecje Ci się podobają i życzę powodzenia w uprawie swojej - po pierwsze, to nie dać się jej zwieść, kiedy zrzuci liście i udaje nieżywą :lol:

A dzisiaj króciutko podumam nad trzema roślinkami.
Pierwsza, moja oplątwa. Taki sobie miała problem, że kwiatki z kłosa wychodziły, ale od razu suche. Dzisiaj rano sobie patrzę, a tu sobie jeden fioletowy, całkiem żywy kwiatuch wyłazi :heja
Obrazek

Druga, to sobie tak patrzę na mojego najnowszego storczyka, który otworzył już więcej kwiatów, bardzo podoba mi się ich kolor.
Obrazek

Trzecia to cytryna w tych pomieszanych porach roku. Generalnie cytryna zimą ma czas spoczynku. U mnie natomiast, cytryna zimną strzela liśćmi, bo stoi nad kaloryferem i ma cieplutko - cieszę się, że mała ilość światła zimą nie wpływa na wygląd ani kolor liści.
Obrazek

Myślę, że w te Święta poszukam sobie w mandarynkach i pomarańczach pestek, które sobie wysieję... ;:204
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Wspaniałe kolory ma storczyk:), cytryna w świetnej kondycji, oby niebawem zakwitła i zaowocowała u ciebie :wit
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 11:33

Post »

A ja wreszcie wpadam z rewizytą :D
W oko wpadł mi storczyk niebieski - rety, jak ja nie lubię farbowanych roślin i cieszę się, że nowe kwiaty rosną już "normalne". jak widzę pomalowane kaktusy albo sukulenty, to strasznie się zżymam.
Ale nie da się ukryć, że ładny jest niebieski kolor kwiatka ;:306
I podobają mi się Twoje roślinki - ostatnio rzadko bywam na Forum, ale jak już jestem, to zaglądam z radością, to i do Ciebie będę z radością wpadać :D
Pozdrawiam - Żaneta. Madagaskar i reszta świata - aktualny cz. 5
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13

Post »

No piękny, oplątwowy kwiatuszek ;:138
A wąchałaś go ?
U mnie te kwiatki ślicznie pachniały goździkami przyprawowymi :lol:
No to ujarzmiłaś 'bestię', mam na myśli tillandsię :;230
A taka cytrynka, chociaż mogłaby być i mandarynka - to i mnie się marzy ...
Ale jakoś cierpliwości do wysiewów nie mam :oops:
No a te marketowe to najczęściej od razu z bonusem - z wełnowcem w pakiecie ...
Boję się kupować.
Ale Twój krzaczek śliczny jest ;:167
Pozdrawiam i zapraszam
wisnia897
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Filigranowa27, cytryna kończy 3 latka w styczniu, na kwiatki/owoce przyjdzie mi chyba jeszcze poczekać ;:306 Poza tym owoce takiej cytryny z pestki to nie wiem, czy będą się nadawały do czegokolwiek :lol:
Żaneta, miło, że wpadłaś, mnie również irytują kaktusy ozdobione sztucznymi elementami, a w sklepach teraz pełno pomalowanych sukulentów i kaktusów z oczkami, wąsami i mikołajowymi czapeczkami...
Ewa, wąchałam tego kwiatucha, ale nic nie czuję :lol: No z tym ujarzmianiem to jeszcze zobaczymy, na razie pracuję nad metodą nawadniania, jaka mi będzie najwygodniejsza :D Wysianie cytrynki nie wymagało specjalnego wysiłku - wysiewałam w styczniu, pojemniczek z pestkami stał na parapecie, z kaloryfera szło ciepełko i tylko codziennie poświęciłam dwie sekundy na sprawdzenie, czy ziemia jest wilgotna.
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p
Od: 13 kwie 2013, o 01:59

Post »

Jaki piękny kolor storczyka!
Ale ale, Moniko, ja tu przyszłam w takiej sprawie - ostatnio na wykładzie z produkcji poinsecji prowadząca nam powiedziała, że w warunkach domowych gwiazda betlejemska w kolejnych latach wcale się nie wybarwia! Chyba muszę zabrać twoje zdjęcia na uczelnię ;:306
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Powiem tak- moja babcia miała kiedyś cytrynę z pestki i po wielu latach doczekała się 1 owocu, i do tej pory pamiętam,że cytryna miała grubą skórkę i była bardzo soczysta :wit
Awatar użytkownika
luna1202
100p
100p
Od: 21 mar 2014, o 09:54

Post »

Moniko to i ja się włączę do dyskusji o cytrusach, bo jakiś tydzień temu wrzuciłam do doniczki trzy pestki cytryny, a wczoraj to samo zrobiłam z mandarynką, także jestem ciekawa czy coś z tego będzie. Dawno temu mój świętej pamięci tata wyhodował cytrynę, której wysokość sięgała chyba ze 2 metry, ale z nieznanych mi przyczyn i w niewyjaśnionych okolicznościach cytryna zniknęła...
Anna
Mój wątek --> U Ani
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Oplątwa ma cudny kolorek, mam takie ale młode i czekam na kwiatki. ;:333
Cytrynki też mam chyba :oops: bo synek co podjada to pestki wrzuca w donice i co mi wykiełkowało? ;:306 pięknie przyrasta ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”