Konkurs AF - Styczeń 2010 / unieważniony
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Konkurs AF - Styczeń 2010 / unieważniony
Proceder cichej agitacji zawsze był uprawiany i jakos wszystko było ok .A może za mało mamy tej zabawy i konkursów? Moze trzeba pomyśleć nad innymi konkursami ,w których by można było wygrać opryskiwacz? Ostatecznie forum ''rozrosło się ''do bardzo duzych rozmiarów i ,że tak powiem zbyt dużo jest chętnych do jednego opryskiwacza i dlatego taki kocioł powstał.
Poza tym sprawy pisane na pw powinny zostać na pw a nie być przekazywane Moderatorowi.Przeciez Moderator nie pyta nas z kim i o czy piszemy? To o czym to świadczy?Świadczy to o złośliwości ,zazdrości i zawiści niektórych forumowiczów i to jest smutne.
Poza tym sprawy pisane na pw powinny zostać na pw a nie być przekazywane Moderatorowi.Przeciez Moderator nie pyta nas z kim i o czy piszemy? To o czym to świadczy?Świadczy to o złośliwości ,zazdrości i zawiści niektórych forumowiczów i to jest smutne.
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Aniu a jak byś się poczuła dostając PW z zachętą do głosowania na kogoś kogo nie znasz ?
Ja mam dość spamów na swojej skrzynce pocztowej, chcę by PW było od tego wolne :P
Ja mam dość spamów na swojej skrzynce pocztowej, chcę by PW było od tego wolne :P
Wg mnie mylisz złośliwość z uczciwością. I to jest bardzo smutne.anulka pisze:... Moderator nie pyta nas z kim i o czy piszemy? To o czym to świadczy? Świadczy to o złośliwości ,zazdrości i zawiści niektórych forumowiczów i to jest smutne.
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
Ja jeśli bym nie chciała na daną osobę głosować to bym do niej napisała a nie od razu do Moderatora.Po to mamy to pw ,zeby załatwiac sprawy między sobą a agitacja zawsze była i albo się głosowało ,albo nie.
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
Przytoczę Zasady konkursu
Sądzę, że otrzymywanie darmowych produktów od firmy Marolex należy traktować jako przywilej.
PW, jeśli łamią regulamin, obrażają, zawierają niedozwolone treści podlegają działaniom administracyjnym tak samo, jak treści jawnie zamieszczane na forum. Chyba nikt z was nie chciałaby być wyzywany i stać wobec bezradnej administracji, prawda? Każdy ma tez prawo by jego wolna wola nie była w żaden sposób naciskana, by przysporzyć zysku innym osobom, oraz do decydowania o wyborze postępowania.
Fakt, że agitacja, wbrew myśli przewodniej - podzięki dla forumowiczów, którzy szczególnie pomagają innym, oraz wbrew regulaminowi - była, jest informacją przykrą.Oceniana będzie nie tylko ilość postów ZA DANY MIESIĄC, ale również merytoryczna ich wartość, zdolność do zaciekawienia czytelników; nowe informacje przydatne w praktyce; precyzja i jasność przy odpowiedziach na pytania innych Forumowiczów; oparcie się na własnych doświadczeniach ... itd.
Sądzę, że otrzymywanie darmowych produktów od firmy Marolex należy traktować jako przywilej.
PW, jeśli łamią regulamin, obrażają, zawierają niedozwolone treści podlegają działaniom administracyjnym tak samo, jak treści jawnie zamieszczane na forum. Chyba nikt z was nie chciałaby być wyzywany i stać wobec bezradnej administracji, prawda? Każdy ma tez prawo by jego wolna wola nie była w żaden sposób naciskana, by przysporzyć zysku innym osobom, oraz do decydowania o wyborze postępowania.
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Witam.
Mówienie,że komuś chodzi o tę konkretną nagrodę jest spłyceniem tematu...no być może są takie osoby ale to już ....bez komentarza.A cała sytuacja to znak czasów,dla większości społeczeństwa ważnym jest aby zaistnieć....jeśli nie ma gdzie to chociażby w takim niewinnym Konkursie.
A co do PW,no cóż ja sobie nie wyobrażam abym się zwracał do Władz Zwierzchnich na jakąkolwiek agitację za tym czy innym kandydatem.Po prostu zignorowałbym taki list.
Tak sobie czytam reakcje wielu osób,na różne zdarzenia to...aż strach odezwać się do kogoś na PW,na jakikolwiek temat,bo jak trafimy na niewłaściwą osbę.....może być nie wesoło.
Na miejscu Administracji,nie przejmowałbym się tym zdarzeniem zbyt mocno,jestem przekonany iż nie raz podobna sytuacja powróci w tej czy innej formie-potęga netu.Na moim zawodowym Forum,przez długi czas pojawiał się pod wieloma nickami gość ,którego głównym celem było obrażanie sadowników.Robił to dość umiejętnie i wiele osób wdawało się z nim w niepotrzebne dyskusje.Z czasem jednak już tak wielu sadowników umiało go szybko rozpoznać i pisali w danym wątku aby go zignorować ,że to indywiduum sobie odpuściło.Bo nikt nie reagował na jego wypociny.Oczywiście na pewno pojawi się za jakiś czas ktoś podobny ale metoda ignorowania jest dla takiego osobnika największą karą.
Pozdrawiam,Krzyś.
Mówienie,że komuś chodzi o tę konkretną nagrodę jest spłyceniem tematu...no być może są takie osoby ale to już ....bez komentarza.A cała sytuacja to znak czasów,dla większości społeczeństwa ważnym jest aby zaistnieć....jeśli nie ma gdzie to chociażby w takim niewinnym Konkursie.
A co do PW,no cóż ja sobie nie wyobrażam abym się zwracał do Władz Zwierzchnich na jakąkolwiek agitację za tym czy innym kandydatem.Po prostu zignorowałbym taki list.
Tak sobie czytam reakcje wielu osób,na różne zdarzenia to...aż strach odezwać się do kogoś na PW,na jakikolwiek temat,bo jak trafimy na niewłaściwą osbę.....może być nie wesoło.
Na miejscu Administracji,nie przejmowałbym się tym zdarzeniem zbyt mocno,jestem przekonany iż nie raz podobna sytuacja powróci w tej czy innej formie-potęga netu.Na moim zawodowym Forum,przez długi czas pojawiał się pod wieloma nickami gość ,którego głównym celem było obrażanie sadowników.Robił to dość umiejętnie i wiele osób wdawało się z nim w niepotrzebne dyskusje.Z czasem jednak już tak wielu sadowników umiało go szybko rozpoznać i pisali w danym wątku aby go zignorować ,że to indywiduum sobie odpuściło.Bo nikt nie reagował na jego wypociny.Oczywiście na pewno pojawi się za jakiś czas ktoś podobny ale metoda ignorowania jest dla takiego osobnika największą karą.
Pozdrawiam,Krzyś.
-
- Od: 6 sie 2007, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Inna sprawa tego tematu to czy osoba, na którą "agitowano" o to prosiła. Może być tak, że ktoś zaczął prosić o głosy na tą osobę z czystej sympatii. Po prostu chciał dobrze.
No i spamowania i agitowania musiałoby się wiązać z nachalnym wysyłaniem PW do forumowiczów, a jeśli byłoby to grzeczne zapytanie to odbiorca musi sam zdecydować jak postąpić, w końcu po to mamy rozum, żeby decydować czy głosujemy na swojego kandydata czy na kogoś "po prośbie".
No i spamowania i agitowania musiałoby się wiązać z nachalnym wysyłaniem PW do forumowiczów, a jeśli byłoby to grzeczne zapytanie to odbiorca musi sam zdecydować jak postąpić, w końcu po to mamy rozum, żeby decydować czy głosujemy na swojego kandydata czy na kogoś "po prośbie".
Dawid
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Zgadzam się w 100% z przedmówcą.tengel27 pisze: jeśli byłoby to grzeczne zapytanie to odbiorca musi sam zdecydować jak postąpić, w końcu po to mamy rozum, żeby decydować czy głosujemy na swojego kandydata czy na kogoś "po prośbie".
Ludzie są różni i każdy inaczej podchodzi do konkursów. Zawsze miło jest wygrać - to pokazuje, że ktoś nas lubi i docenia naszą pracę na Forum.
Opcja dwóch głosów pozwoliła nam na docenienie dwóch osób. A agitującym powinno się odpisać, że dla dobra "ulubionego użytkownika" oraz swojego powinno się to zaprzestać. Na pewno nie wyeliminujemy tego całkowicie bo część z nas ma do siebie nr telefonów czy chociażby maile. Wygranie opryskiwacza dzięki agitacji zawsze będzie zawierało w sobie "skazę".
Każdy sam potrafi decydować, więc niech robi jak uważa.
Witam.
Aspekt sprawy przedstawiony przez tengel 27,nie przyszedł mi do głowy
.Ale zgadzam się z możliwością takiej wersji zdarzeń obecnych czy przyszłych i podpisuję się pod zaleceniami .
Hej.
Aspekt sprawy przedstawiony przez tengel 27,nie przyszedł mi do głowy

Hej.
-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Priam, to fajny pomysł, by można było głosować na dwie osoby.
A spam? Spam ignorować, nikt mnie nie zmusi bym głosowała na kogoś, kogo nie znam.
A spam? Spam ignorować, nikt mnie nie zmusi bym głosowała na kogoś, kogo nie znam.
Pozdrawiam! Gienia.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Geniu
to nie pomysł Priama...
ta zasada juz funkcjonuje ....
Przeczytaj regulamin konkursu ....

ta zasada juz funkcjonuje ....
Przeczytaj regulamin konkursu ....
4. Można głosować na 1 lub 2 Kandydatów.
Laureatem jest 1 Osoba.
- karpek
- Od: 16 lut 2008, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No i wszechobecna komercjalizacja trafiła na Nasze Forum. Niektórzy ludzie potrafią zepsuć każdą zabawę. Kilka miesięcy temu dostałem dwa identyczne spamy z prośbą o głosowanie na jednego z kandydatów. Stanowczo zaprotestowałem na taką agitację i zostałem nawet przeproszony, że to pomyłka. Tak więc śmiem twierdzić, że takie "akcje" mają miejsce i to od dłuższego już czasu, co jest kompromitacją tych ludzi i takich akcji. Za duży błąd uważam także zezwolenie na drugi głos.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Qrcze, ale gapa ze mnie, a ja w niektórych miesiącach rzucałam monetęKaRo pisze:Geniuto nie pomysł Priama...
ta zasada już funkcjonuje ....
Przeczytaj regulamin konkursu ....4. Można głosować na 1 lub 2 Kandydatów.
Laureatem jest 1 Osoba.

Dzięki Karo za przypomnienie

Pozdrawiam! Gienia.
- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
A ja się nie zgadzam z unieważnieniem wyborów i ankiety !!!
Spam spamem..ale nie uważam aby był to powód do unieważnienia !!!
Mnie osobiście nikt nie namówi do głosowania na Xinskiego/ą ..mam własne zdanie.
Jest mi przykro, że mój głos/y zostały zignorowane i uznano, że zostałam zapewne zagitowana.
Nie wiem co są winni inni biorący udział w konkursie, którzy nie spamowali..a zostali przy okazji wykluczeni.
Jeśli chodzi o regulamin, zasady i:
Tymczasem zabawa zabawą , ale w moim odczuciu zostało to pozostawione sobie a muzą..nawet już nie trzeba argumentować dlaczego zgłaszamy tego czy tego kandydata.
Dla mnie ta zabawa się skończyła.
Mam również takie odczucie, że forumowicze faktycznie udzielający się na forum są zdyskryminowani po wygranej w tym konkursie- okres karencji...i mam wrażenie, że jakoś po tym przestają się udzielać na tzw "ogóle".
Można wyeliminować zawodnika z konkursu...ale nie unieważniać całe zawody przez jednego zażywającego środki dopingujące.

Spam spamem..ale nie uważam aby był to powód do unieważnienia !!!
Mnie osobiście nikt nie namówi do głosowania na Xinskiego/ą ..mam własne zdanie.
Jest mi przykro, że mój głos/y zostały zignorowane i uznano, że zostałam zapewne zagitowana.
Nie wiem co są winni inni biorący udział w konkursie, którzy nie spamowali..a zostali przy okazji wykluczeni.
Jeśli chodzi o regulamin, zasady i:
..chyba ktoś powinien nad tym czuwać i eliminować kandydatów nie spełniających warunków.Przytoczę Zasady konkursu
Cytuj:
Oceniana będzie nie tylko ilość postów ZA DANY MIESIĄC, ale również merytoryczna ich wartość, zdolność do zaciekawienia czytelników; nowe informacje przydatne w praktyce; precyzja i jasność przy odpowiedziach na pytania innych Forumowiczów; oparcie się na własnych doświadczeniach ... itd.
Tymczasem zabawa zabawą , ale w moim odczuciu zostało to pozostawione sobie a muzą..nawet już nie trzeba argumentować dlaczego zgłaszamy tego czy tego kandydata.
Dla mnie ta zabawa się skończyła.
Mam również takie odczucie, że forumowicze faktycznie udzielający się na forum są zdyskryminowani po wygranej w tym konkursie- okres karencji...i mam wrażenie, że jakoś po tym przestają się udzielać na tzw "ogóle".
Można wyeliminować zawodnika z konkursu...ale nie unieważniać całe zawody przez jednego zażywającego środki dopingujące.

serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Tak było w moim przypadku .tengel27 pisze:Inna sprawa tego tematu to czy osoba, na którą "agitowano" o to prosiła. Może być tak, że ktoś zaczął prosić o głosy na tą osobę z czystej sympatii. Po prostu chciał dobrze.
Podpisuję się obydwoma rękami , nikogo nie można zmusić do glosowania , jeśli ktoś chce to głosuje , nie to nie .tengel27 pisze:grzeczne zapytanie to odbiorca musi sam zdecydować jak postąpić, w końcu po to mamy rozum, żeby decydować czy głosujemy na swojego kandydata czy na kogoś "po prośbie".
A agitacja na kandydatów była odkąd sięgnę pamięcią , mojego pobytu na forum , tylko nie co miesiąc wychwytywana..
Priam pisze: Ludzie są różni i każdy inaczej podchodzi do konkursów.

Wbrew tego co kto myśli , kibicowałem i będę kibicował wszystkim w tym konusie .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||