Kwiaty Dawida - [OGR]

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wczoraj około godziny 19.40 zachmurzyło się całe niebo...O 19.45 zaczęło tam mocno wiać że drzewa się przechylały i leciały na drogi gałęzie...Okazało się że przyszłą wichura...Stałem w oknie i patrzyłem na tą tragedie w ogrodzie...Puste doniczki latały goło okna,kartony pospadały mi na kwiaty,wierzba wyginała się do ziemi...Przyszła burza...Nie było prądu...Dużo drzew połamanych a w moim ogródeczku ucierpiał tylko...Koleus Blumego,bo wyrwało go z ziemi...Skalniak teraz robię...
zoja000 pisze:Faktycznie ladne kwiatki ja tez zaczynalam od paru skalniakow i jak mowia w miare jedzenie apetyt rosnie zycze powodzienia w dalszej pracy :D
zoja000 witaj w moim ogrodzie...
gagawi pisze:Dawidku - jeśli już tworzysz skalniak, to nie mini...bo będziesz potem żałował tak jak ja, roślinki szybko sie rozrastają, włążą jedna na drugą i trzeba je przesadzać i okazuje się, że nie ma gdzie... nie ma już wolnego miejsca.

Skalniakowych jest tak dużo - i wszystkie chce się mieć,

Reflektujesz na lawendę?- jeśli tak, to daj adres na PW.
gagawi skalniak robię na długość około 2m...Napisałem na PW o lawende...
Monia68 pisze:Witaj, Dawidzie :) Gratuluję zapału w tworzeniu ogrodu :) Bardzo kolorowo u Ciebie :)
Monia68 witaj w moim ogrodzie...Dziękuje za miłe słowa...

Idę robić skalniak...
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57

Post »

Nic nie ma na PW :roll:
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
dawidbanan
---

Post »

Skalniak zrobiony !!!

Ładują się teraz baterie od aparatu bo się rozładował...Około 12.00 dodam zdjęcia skalniaczka :D Na razie posadziłem rojniki,celozje,mały bukszpan(ktoś oderwał mi 2 gałązki z mojej kuli :evil:, a szkoda mi było wyrzucić)...Zaraz jeszcze posadzę inne roślinki skalniakowe, tylko muszę iść posprzątać z ogrodu ten "bałagan" po tworzeniu skalniaka...

gagawi przepraszam Cię bo dopiero teraz wysłałem na PW, bo robiłem skalniak i nie miałem czasu...
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p
Od: 23 cze 2009, o 17:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aż musiałam sprawdzić na NK, że taki Dawid istnieje naprawdę, a nie jest tworem internetowym :wink: Właśnie miałam Cię zapytać, czy wyrywanie chwastów to też Twoja działka czy jednak zostawiasz to mamie, a sam jedynie pstrykasz zdjęcia :wink: Widzę, że już odpowiedziałeś na to pytanie, zanim zdążyłam je zadać.
Nazwy mieczyka nie znam niestety, bo zostałam uszczęśliwiona cebulkami przez moją mamę. Obawiam się, że wiedzę na temat imiona kwiatów masz większą ode mnie :oops:
pozdrawiam
Małgorzata
Ot... chwastowisko marcyjanny.
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57

Post »

:D Witaj Dawidzie, masz rękę do zdjęć ! Śliczne są! A kwiety też cudne.. no i zapał do pracy w ogrodzie - super, tak trzymaj
:D
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Dawid czekam na fotki skalniaczka :roll:
dawidbanan
---

Post »

Aniu aleś ty niecierpliwa :roll:
Katarynka dziękuje za miłe słowa :D
marcyjanna ależ jestem na NK :D Jak mógłbym nie być...A dla Twojej ciekawości chwasty wyrywam sam,bo nikt nic nie robi w ogrodzie tylko ja :roll:

A teraz fotki skalniaczka dla niecierpliwej Ani :P
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Dawid dziękuję.Nie jestem niecierpliwa :lol: Przyszłam na czas,miały być fotki około 12 :lol:
Muszę powiedzieć,że baaardzo mi się podoba :roll: Śliczny :!:
dawidbanan
---

Post »

Aniu cieszę się że Ci się podoba skalniaczek :D

Jak wspomniałem bodajże wczoraj że zakwitła mi begonia bulwiasta i że ma białe paski na płatkach...Na tym zdjęciu co zamieściłem to nie było aż tak ich widać a dziś bardziej się rozwinęła i widać lepiej...Oto fotki:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
dawidbanan
---

Post »

Wstąpiłem na chwilę na forum ze zdjęciami jak wyrywam chwasty przed schodami :roll: Idę rwać dalej :D Jeszcze przed schodami tyle i po bokach :evil: Ten mały kawałek zacząłem rwać przed robieniem skalniaka,ale zabrałem się za skalniak rano i teraz kończę chwasty :roll: Zdjęcia przed robieniem skalniaka,a jak skończę to dodam zdjęcia po :D Nawet widać celozję na schodach jak czeka na wsadzenie do skalniaka i się doczekała :D
Obrazek

Obrazek
x_P-42

Post »

Dawidzie, czy te schody są od północnej strony?
dawidbanan
---

Post »

Schody znajdują się na stronie wschodniej
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A może by tak ozdobić też schodki sadząc koło nich byliny np. rudbekie, malwy, floksy czy tp.
Albo jakiś clematis i piąć go na ścianę lub kratkę , a może róża pienną i dookoła drzwi ?
Byłoby super - jak myślisz ?
Grażyna.
kogro-linki
dawidbanan
---

Post »

kogra pisze:A może by tak ozdobić też schodki sadząc koło nich byliny np. rudbekie, malwy, floksy czy tp.
Albo jakiś clematis i piąć go na ścianę lub kratkę , a może róża pienną i dookoła drzwi ?
Byłoby super - jak myślisz ?
Już od kilku dni zastanawiam się nad clematisem :roll: Ostatnio widziałem na targu pięknego clematisa, zanim podszedłem to już go schowali :cry: Był duży jakieś 1-1.5m...Miał na samej górze 3 niebiesko-fioletowe kwiaty,ale cóż mówi się trudno...Jeszcze się zastanowię co posadzić...
A teraz dodam zdjęcia po wyrwaniu chwastów :D :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nowa roślinka(nie wiem jaka jest jej nazwa,więc pomóżcie):
Obrazek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

A nie mówiłam,że jesteś Wielki.Pięknie wyplewione,a skalniaczek za chwilę będzie zieloną wysepką.(jak przekwitnie maciejka to ob iecaj,że opony wyrzucisz-szpecą całą Twoją pracę)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”