Leśny ogród Eli -2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elu trochę sobie pospacerowałem po Twoim pięknym ogrodzie roślinki super . ;:138 ;:138 ;:138 szystko zrobione z gustem , gratuluje wspaniałego ogrodu.

Bardzo mi się podobają zdjęcia a niektóre piękne makro z taką małą głębia to co ja bardzo lubię miodas palce lizać ;:1 ;:1 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Cynamon pisze:Elu, dzięki za cudne rozweselające i podnoszące na duchu kolory ... wszystkie kwiatki piękne, a niezapominajki przesłodkie ;) ... psisko królewskie !!! i wielka szkoda, że rasa, u nas tak mało rozpowszechniona.
Ewuś słychac wesołe nutki w twoim głosie, chyba forumkowa terapia zdjęciowa przyniosła dobre efekty :D

Briard jest narodową rasą Francuzów i ich chlubą. Poza walorami użytkowymi, również walory eksterierowe briarda, elegancja, oryginalnośc i efektownośc wyglądu zwracają uwagę i zainteresowanie osób, którym zdarzyło się z nimi zetknąc. Do Polski pierwsze briardy zostały sprowadzone w 1979 r. i chociaż to już 30 lat, to na ulicy spotkac briarda jest bardzo trudno :( Może w Łodzi gdzie chyba jest najwięcej zarejestrowanych w Polsce briardów, o to najłatwiej. Najlepiej wybrac się na Wystawę Międzynarodową, albo na Klubówkę Briardów, która jest organizowana raz do roku ;:108 Klub rasy wydaje też biuletyn poświęcony rasie, jednak trafia on do wąskiego grona osób, a to nie sprzyja popularyzacji. Może gdyby nakręcono jakiś serial z briardem, taki jak np. 'Czterej pancerni', albo 'Cywil', które spopularyzowały owczarki niemieckie, rasa stałaby się bardziej znana. A briardy są tego warte, są wesołe, żywiołowe i zwykle serdecznie nastawione do dzieci. Ich sierśc nie wywołuje alergii, a chociaż mają długą szatę, to nie linieją sezonowo tak jak owczarki niemieckie, szkockie, podhalańskie i wiele innych, co wynika ze specyficznej struktury szaty.
Briardy, to wierne 'przyklejki' o czym się już nie raz miałam okazję przekonac, stale muszą 'miec na oku' swego przewodnika :wink:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Elu, Ty chyba bardzo kochasz te swoje 4 łapy?? ;:167
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kogra pisze:Jak będziesz Elu kiedyś "redukować" kępę tych ślicznych irysków to proszę nie zapomnij o koleżance, która z chęcią zaopiekuje się jakąś malutką nadwyżką. :wink: :lol:
Miła forumkowa koleżanko, Grażynko, jak tylko wytargam z ziemi karpę dla uciachania obiecanego kawałka dla Igi, również
i Tobie cosik ciachnę :wink: :D
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iga, zadałaś Eli pytanie retoryczne :wink: Tę miłość czuć w każdym słowie!
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

iga23 pisze:Elu, piękne i dostojne to Twoje psisko, ale pozostanę wierna goldenom.
Kwiatki cudne, chciałabym kiedyś robić takie zdjęcia jak TY.
Iguniu, ty już dawno podjęłaś odpowiedzialną decyzję o zapewnieniu domu swojemu goldenkowi, co oznacza około 15 lat troski o drugą istotę, z czego świetnie sobie zdaję sprawę. Nie namawiam Cię na zmianę upodobań. Napisałam o swojej ulubionej rasie tak przy okazji, bo temat akuratnio zszedł, że się tak wyrażę....he, he,......'na psy'.... :wink:

Miło mi, że zdjęcia się podobają Kiedyś na pewno i Tobie będą wychodziły, ale najpierw trzeba ich trochę napsuc, zanim się człowiek połapie co i jak.... ;:177
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jola i Marek pisze:O ludzie!!! Ela jakie Ty robisz jakościowo zdjęcia ;:63 Zresztą ujęcia też extra ;:215
Muszę przestudiować instrukcję aparatu to może się coś doszkolę :?
Fajnie Jolu, że wpadłaś z wizytą, a już dawno Cię u mnie nie było :D Dzięki za superlatywy ;:180 :D Instrukcję warto przeczytac, ale nic nie zastąpi praktyki ;:228 Już niedługo nowy sezon, to i będziesz miała na czym trenowac :wink:
Jolu piękne to Twoje rękodzieło, a hafty....chylę czoła nad cierpliwością ;:63
Może pochwalisz się swoimi pracami w tym temacie:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 08&start=0[/b]
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lady-r pisze:Fakt te zdjęcia też powaliły mnie na kolana, a ja mam takiego lenia :oops: że nie chce mi się podszkolić. Czy to obrabiane w jakimś programie czy aparat takie robi?
Aniu cieszę się, że znalazłaś dla mnie chwilkę :D Jak tylko przydzie wiosenka, to leń Cie opuści, bo wraz z wiosną budzi się w nas nowa energia do działania :wink: Programy do obróbki zdjęc są jak zestawy dla kobiet do makijażu :wink: Służą upiększaniu, żeby jeszcze milej było nam patrzec na fotografię :D Jednak jeśli zdjęcie jest kiepskie (zobacz na poprzedniej stronie różowe niezapominajki), to nawet w programie nie da się go poprawic zadowalająco, albo moje umiejętności obsługi programu są zbyt małe :(
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Re: Po spacerze

Post »

larix pisze:Elluu, jeszcze raz gratuluje pieknego ogrodu, urządzonego z dużym zmysłem estetycznym. Zgrabne połaczenie kamieni i drewna, które daje ogrodowi niepowtarzalny urok. Dodatkowo niezłe zdjęcia a przede wszystkim zyczliwe reakcje na wszstkie wpisy forumowiczów. Jeśli moge to mam pare pytań; czy nie myslałaś aby nawiązać stylem ogrodu do sosen i krajobrazu w którym mieszkasz? Sosny to kwaśna i lekka gleba a więc np. paprotka zwyczajna, jałowce, wrzosy. Fajne byłyby tez azalie jeśli je lubisz. Ciekaw jestem Twego zdania na temat wykorzystania korzeni starych ściętych drzew jako elementu dekoracyjnego w ogrodzie np. skalnym. Ten pomysł od dawna zaprząta mi głowę i mam już upatrzonych pare fajnych korzeni które wiosną przeniosę do ogrodu. Zima to dobry czas na robienie planów na wiosne i lato. Prawde mówiąc nie mogę się doczekać wiosny. Ciepło Cie pozdrawiam
Witaj larix w moim leśnym ogrodzie :wit

Obrazek

Miło, że zdecydowałeś się zostawic ślad :D Cieszę się, że moje dotychczasowe poczynania ogrodowe, tak pozytywnie odbierasz, dziękuję ;:180 Wiesz żeby nawiązac stylem do krajobrazu, w którym mieszkam, nie musiałabym właściwie nic robic, (podobie jak wielu moich sąsiadów), bo sosny, jałowce i pospolite wrzosy same rosną u mnie na działce, ba nawet mam własne, dzikie poziomki ;:228 Nawet nie musiałabym ich kupowac. Z tą ziemią też nie jest tak pięknie jak mogłoby się wydawac, owszem jest kwaśna, bo mech chętnie na niej rośnie, ale to głównie jałowe piaski, przez które woda przelatuje jak przez sito :( Można cały czas lac, a wieczorem, latem i tak rośliny są przywiędnięte :( Kiedyś posadziłam paproc pióropusznik i tylko 3 - 4 lata się utrzymał, poczym zanikł, choc to ekspansywna roślina :roll: Azalię posadziłam w ubiegłym roku, mam też 2 kilkunastoletnie rododendrony, ale pod ich uprawę wybrałam kilka sporych wózków suchego piachu, a doły zapełniłam kwaśną, torfową ziemią. Pewnie sama sobie utrudniam, ale nic na to nie poradzę, że uroda jałowców, sosen czy wrzosów nie wzbudza mojego zachwytu :? Na mojej liście 'ulubionych' zajmowałyby ostatnie miejsca :roll: Mnie zamarzyły się bardziej wymagające rośliny, hosty, żurawki, miodunki, liliowce (chociaż są niewymagające, to na suchym piachu nie będą efektowne) i inne kwitnące rośliny i ani myślę z nich rezygnowac ;:185
Korzenie o ciekawym kształcie mogą byc prawdziwą ozdobą ogrodu, nie tylko skalnego ;:228 Można w nich założyc miniaturowe ogródki skalne :) Duże doświadczenie w tej materii posiada na forum 'paco', http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=5061 radzę Ci odwiedzic jego ogród, bo udziela w nim wielu praktycznych porad, z których warto skorzystac ;:108

Wszyscy już tęsknimy do wiosny, póki co zostały nam fotki, którymi poprawiamy sobie humorki ;:177
Mam nadzieję, że jeszcze mnie odwiedzisz, zapraszam :D
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

eukomis pisze:Witaj Elu pokazujesz piekne kwiatuszki , aż chce się wiosny .pozdrawiam Halina
Witaj Halinko fajne, że wpadłaś z wizytą :wit
Dobrze, że mamy fotki, można miec wiosnę czy lato na zawołanie.....chociaż tylko na monitorze :wink: :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Eluś wielkie dzięki. ;:180
Zobacz na te nowości na ten rok z liliami i liliowcami.
http://www.cebule.pl/index.php?s=1&cc=1&cp=175
Od dzisiaj można zamawiać. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

iga23 pisze:Elu, Ty chyba bardzo kochasz te swoje 4 łapy?? ;:167
zanna pisze:Iga, zadałaś Eli pytanie retoryczne Tę miłość czuć w każdym słowie!
Po tylu latach spędzonych razem trudno się nie przywiązac do istoty, która swą miłośc okazuje na każdym kroku i z którą można.....'pogadac'.....briard wszystko rozumie, a nawet odpowiada w psim języku.....każdy kto miał briarda wie, o czym piszę. Możecie nie wierzyc, ale ten pies po swojemu, głosem, reaguje na słowa....wygląda to z boku jak rozmowa :shock: :shock: :shock:
Wylałam morze łez, kiedy moja suczka w maju ubiegłego roku, odeszła ;:145
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

grigori24 pisze:Elu trochę sobie pospacerowałem po Twoim pięknym ogrodzie roślinki super . szystko zrobione z gustem , gratuluje wspaniałego ogrodu. Bardzo mi się podobają zdjęcia a niektóre piękne makro z taką małą głębia to co ja bardzo lubię miodas palce lizać
Witaj Grzesiu, fajnie, że wpadłeś z wizytą do mojego ogrodu :wit

Obrazek

Dzięki za gratulacje, bardzo mi miło ;:180
Grzesiu jeśli chodzi o zdjęcia, to lubimy te same klimaty :wink: ;:177

Mam pytanie, czy Twój Sony odmówił Ci kiedyś współpracy na mrozie - 10 stopni (tak 'na oko' to oceniam). Nie mogłam żadnej zaawansowanej funkcji uruchomic (ISO, WB itp.), nawet 'podgląd zdjęcia', ani 'menu' nie chciało się mi wyświetlic na ekranie :?: :?: :evil: :evil: Wszystko działało na 'AUTO' :( :evil:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kogra pisze:Eluś wielkie dzięki. ;:180
Zobacz na te nowości na ten rok z liliami i liliowcami.
http://www.cebule.pl/index.php?s=1&cc=1&cp=175
Od dzisiaj można zamawiać. :wink: :lol:
No ładne cacko...., że tak słowami z 'Seksmisji' się wyrażę.... :wink:
Suuuper oferta, jaka taniocha...Bela Lugosi za 16, 49 zł :shock: :o ;:333 ;:172
Jak tylko znajdę chwilkę, to przestudiuję ofertę ;:228
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Ellaa pisze:Fajnie Jolu, że wpadłaś z wizytą, a już dawno Cię u mnie nie było :D Dzięki za superlatywy ;:180 :D Instrukcję warto przeczytac, ale nic nie zastąpi praktyki ;:228 Już niedługo nowy sezon, to i będziesz miała na czym trenowac :wink:
Jolu piękne to Twoje rękodzieło, a hafty....chylę czoła nad cierpliwością
Elu wpadam do Ciebie częściej niż myślisz, ale nie zawsze zostawiam ślad...No, mam nadzieję, że w tym roku będzie u mnie na działce coś kolorowego co będzie nadawało sie do "zdjęciowania" :?
A za miłe słówko co do moich robótek ..Dziękuję... i dzięki za link :lol:
Twój patchwork jest odlotowy :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”