. I kto tu się obija
 . I kto tu się obija  .
 .Miłego dnia, bo coś zimnawo, a miał być 'prawie' upał

.
 .
 . I kto tu się obija
 . I kto tu się obija  .
 . 
   .
 .

u mnie pogoda bardzo przyjazna !
 u mnie pogoda bardzo przyjazna !  
  w ogródku już przeplatanka trochę lata i jesieni..toteż i na fotkach.
 w ogródku już przeplatanka trochę lata i jesieni..toteż i na fotkach.  

. Cosik mi się w głowie porobiło, bo biegam, jak ten z taczką, co jej nie zdążył załadować
 . Cosik mi się w głowie porobiło, bo biegam, jak ten z taczką, co jej nie zdążył załadować  . Rano była zimnica, teraz ciepełko i słoneczko. Idę sadzić to, co mi Stasia przysłała i mam 'ból głowy', wiadomo dlaczego
 . Rano była zimnica, teraz ciepełko i słoneczko. Idę sadzić to, co mi Stasia przysłała i mam 'ból głowy', wiadomo dlaczego  . Myślałam, że się pochwalisz jakimiś roślinkami po wizycie na ryneczku
 . Myślałam, że się pochwalisz jakimiś roślinkami po wizycie na ryneczku  .
 .

już Cię świecznica zaszczyciła kwiatami i ślicznym zapachem.
 już Cię świecznica zaszczyciła kwiatami i ślicznym zapachem.  
  , gorzej wiosną, gdy ich ogromne liście przytłaczają trawę.
 , gorzej wiosną, gdy ich ogromne liście przytłaczają trawę. 

dodam jeszcze fotki, których nie zdążyłam wkleić poprzednio...bo eM się niecierpliwił!
 dodam jeszcze fotki, których nie zdążyłam wkleić poprzednio...bo eM się niecierpliwił!   
  zaglądać ...kilka wczorajszych na dobranoc...
 zaglądać ...kilka wczorajszych na dobranoc...

w celu odzyskania cennego miejsca
  w celu odzyskania cennego miejsca  ...Bez bólu wywalam duże , robię małe a reszta fruuu!
 ...Bez bólu wywalam duże , robię małe a reszta fruuu!  I wcale nie sadzę po 3 i więcej  wg obowiązujących trendów
 I wcale nie sadzę po 3 i więcej  wg obowiązujących trendów  Ten czas mam już za sobą..Tak sadziłam ponad 30 lat temu jak byłam początkującą w 'ogrodnictwie' dla zapełnienia rabat i z ostrożności przed wyginięciem  cennej odmiany bo nie było jeszcze takiego dostępu do roślin jak dzisiaj... Bo ja lubię galimatias roślinny ..przychodzę codziennie , robię obchód i oglądam   każdą kwitnącą  roślinę
  Ten czas mam już za sobą..Tak sadziłam ponad 30 lat temu jak byłam początkującą w 'ogrodnictwie' dla zapełnienia rabat i z ostrożności przed wyginięciem  cennej odmiany bo nie było jeszcze takiego dostępu do roślin jak dzisiaj... Bo ja lubię galimatias roślinny ..przychodzę codziennie , robię obchód i oglądam   każdą kwitnącą  roślinę  ...uwielbiam ten rytualny  moment...
  ...uwielbiam ten rytualny  moment...  Nie zadowolił by mnie na rabacie najpiękniejszy gatunek żwirku z wetkniętymi jednakowymi roślinami
 Nie zadowolił by mnie na rabacie najpiękniejszy gatunek żwirku z wetkniętymi jednakowymi roślinami  .
  . Jeszcze różnych prób i wyborów tego co  Ci najbardziej odpowiada i jak Ci w duszy gra dokonasz ! :)A to ,że przesadzasz rośliny z rabaty na rabatę świadczy o tym jak wielką jesteś ich pasjonatką
  Jeszcze różnych prób i wyborów tego co  Ci najbardziej odpowiada i jak Ci w duszy gra dokonasz ! :)A to ,że przesadzasz rośliny z rabaty na rabatę świadczy o tym jak wielką jesteś ich pasjonatką   
  dane jest połknięcie tego bakcyla !
 dane jest połknięcie tego bakcyla !  
  co nie znaczy, że  odpoczywać będę
 co nie znaczy, że  odpoczywać będę   Pogoda u mnie doskonała od kilkunastu dni sprzyjająca wręcz prowokująca do grzebania w ziemi ..Doskonały czas na przesadzanie bądź dokonywanie zmian i nowych aranżacji!
 Pogoda u mnie doskonała od kilkunastu dni sprzyjająca wręcz prowokująca do grzebania w ziemi ..Doskonały czas na przesadzanie bądź dokonywanie zmian i nowych aranżacji!  Nie sądziłam,że tak wiele zrobię w tym sezonie ...może to nie będzie zbyt widoczne ale ja swoje wiem .. A w moim ogródku ważne ,że zmiany są i za każdym razem wydaje mi się,że na lepsze!
 Nie sądziłam,że tak wiele zrobię w tym sezonie ...może to nie będzie zbyt widoczne ale ja swoje wiem .. A w moim ogródku ważne ,że zmiany są i za każdym razem wydaje mi się,że na lepsze!    I chyba każdy ogrodomaniak / bez urazy/  tak ma i tak jest dobrze moim zdaniem
  I chyba każdy ogrodomaniak / bez urazy/  tak ma i tak jest dobrze moim zdaniem  ., Mnie  tam  żadne aktualne trendy  nie 'biorą'  ...robię sobie po swojemu i to mi sprawia frajdę niebywałą ...Dobrze , że siły i zdrówko  jako tako dopisują
 ., Mnie  tam  żadne aktualne trendy  nie 'biorą'  ...robię sobie po swojemu i to mi sprawia frajdę niebywałą ...Dobrze , że siły i zdrówko  jako tako dopisują     Komu się u mnie podoba  to dobrze a komu się nie podoba to też dobrze
    Komu się u mnie podoba  to dobrze a komu się nie podoba to też dobrze   

. Ten fiolecik odlotowy
 . Ten fiolecik odlotowy  .
 . .
 . .
 . 

to zdjęcie gdzie w oddali widać tytoń leśny bajeczne
  to zdjęcie gdzie w oddali widać tytoń leśny bajeczne