Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
No,cudne te zimowity  

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Maryniu , u mnie jak zaczęło padać wczoraj po południu to pada do tej pory  

- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Wybacz Maryniu tę wpadkę, ale to pewnie od tej róży, co się na nią 'zwaliłam', bo trudno nazwać to upadkiem  . Cosik mi się w głowie porobiło, bo biegam, jak ten z taczką, co jej nie zdążył załadować
 . Cosik mi się w głowie porobiło, bo biegam, jak ten z taczką, co jej nie zdążył załadować  . Rano była zimnica, teraz ciepełko i słoneczko. Idę sadzić to, co mi Stasia przysłała i mam 'ból głowy', wiadomo dlaczego
 . Rano była zimnica, teraz ciepełko i słoneczko. Idę sadzić to, co mi Stasia przysłała i mam 'ból głowy', wiadomo dlaczego  . Myślałam, że się pochwalisz jakimiś roślinkami po wizycie na ryneczku
 . Myślałam, że się pochwalisz jakimiś roślinkami po wizycie na ryneczku  .
 .

. Cosik mi się w głowie porobiło, bo biegam, jak ten z taczką, co jej nie zdążył załadować
 . Cosik mi się w głowie porobiło, bo biegam, jak ten z taczką, co jej nie zdążył załadować  . Rano była zimnica, teraz ciepełko i słoneczko. Idę sadzić to, co mi Stasia przysłała i mam 'ból głowy', wiadomo dlaczego
 . Rano była zimnica, teraz ciepełko i słoneczko. Idę sadzić to, co mi Stasia przysłała i mam 'ból głowy', wiadomo dlaczego  . Myślałam, że się pochwalisz jakimiś roślinkami po wizycie na ryneczku
 . Myślałam, że się pochwalisz jakimiś roślinkami po wizycie na ryneczku  .
 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych

"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
O pięknie,  już Cię świecznica zaszczyciła kwiatami i ślicznym zapachem.
 już Cię świecznica zaszczyciła kwiatami i ślicznym zapachem.  

Zimowity z turzycą świetnie współgrają. , gorzej wiosną, gdy ich ogromne liście przytłaczają trawę.
 , gorzej wiosną, gdy ich ogromne liście przytłaczają trawę. 

Zimowity z turzycą świetnie współgrają.
- 
				e-babcia
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Maryniu i u mnie już zimowity zakwitły .
Ale Pokazałas swoje ze smaczkiem

Ale Pokazałas swoje ze smaczkiem

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Moim Gościom anabuko1 , dorci 7, Ani Pulpa222 , Stasi, Jadzi , serdecznie dziękuję za miłe odwiedziny   dodam jeszcze fotki, których nie zdążyłam wkleić poprzednio...bo eM się niecierpliwił!
 dodam jeszcze fotki, których nie zdążyłam wkleić poprzednio...bo eM się niecierpliwił!   

Teraz trzeba wklejać fotki póki gorące bo za chwilę będą nieaktualne a dopóki chcecie je oglądać a zaglądać ...kilka wczorajszych na dobranoc...
 zaglądać ...kilka wczorajszych na dobranoc...

dodam jeszcze fotki, których nie zdążyłam wkleić poprzednio...bo eM się niecierpliwił!
 Teraz trzeba wklejać fotki póki gorące bo za chwilę będą nieaktualne a dopóki chcecie je oglądać a

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ale piękne te chryzantemy
Moje jeszcze nie kwitną
Czytam, że dojrzałaś do eksmisji
Jak ja by tak chciała 

Na razie jestem w stanie tylko poszerzać rabaty i przesadzać to co wykopałam z jednych na drugie, nowo tworzone.
Ale to i tak postęp. No i zostawiam roślinom ciut więcej miejsca

Moje jeszcze nie kwitną
Czytam, że dojrzałaś do eksmisji
Jak ja by tak chciała

Na razie jestem w stanie tylko poszerzać rabaty i przesadzać to co wykopałam z jednych na drugie, nowo tworzone.
Ale to i tak postęp. No i zostawiam roślinom ciut więcej miejsca

- marpa
Gosiu eksmisja u mnie częściowo tak w sensie podziału na drobne  w celu odzyskania cennego miejsca
  w celu odzyskania cennego miejsca  ...Bez bólu wywalam duże , robię małe a reszta fruuu!
 ...Bez bólu wywalam duże , robię małe a reszta fruuu!  I wcale nie sadzę po 3 i więcej  wg obowiązujących trendów
 I wcale nie sadzę po 3 i więcej  wg obowiązujących trendów  Ten czas mam już za sobą..Tak sadziłam ponad 30 lat temu jak byłam początkującą w 'ogrodnictwie' dla zapełnienia rabat i z ostrożności przed wyginięciem  cennej odmiany bo nie było jeszcze takiego dostępu do roślin jak dzisiaj... Bo ja lubię galimatias roślinny ..przychodzę codziennie , robię obchód i oglądam   każdą kwitnącą  roślinę
  Ten czas mam już za sobą..Tak sadziłam ponad 30 lat temu jak byłam początkującą w 'ogrodnictwie' dla zapełnienia rabat i z ostrożności przed wyginięciem  cennej odmiany bo nie było jeszcze takiego dostępu do roślin jak dzisiaj... Bo ja lubię galimatias roślinny ..przychodzę codziennie , robię obchód i oglądam   każdą kwitnącą  roślinę  ...uwielbiam ten rytualny  moment...
  ...uwielbiam ten rytualny  moment...  Nie zadowolił by mnie na rabacie najpiękniejszy gatunek żwirku z wetkniętymi jednakowymi roślinami
 Nie zadowolił by mnie na rabacie najpiękniejszy gatunek żwirku z wetkniętymi jednakowymi roślinami  .
  .
Ty jesteś Gosiu młodą ogrodniczką i wszystko przed Tobą Jeszcze różnych prób i wyborów tego co  Ci najbardziej odpowiada i jak Ci w duszy gra dokonasz ! :)A to ,że przesadzasz rośliny z rabaty na rabatę świadczy o tym jak wielką jesteś ich pasjonatką
  Jeszcze różnych prób i wyborów tego co  Ci najbardziej odpowiada i jak Ci w duszy gra dokonasz ! :)A to ,że przesadzasz rośliny z rabaty na rabatę świadczy o tym jak wielką jesteś ich pasjonatką   

Nie każdemu dane jest połknięcie tego bakcyla !
 dane jest połknięcie tego bakcyla !  

Dzisiejszy dzień będzie dla mnie kontynuacją poprzednich działań ale już coraz bardziej mam z górki... co nie znaczy, że  odpoczywać będę
 co nie znaczy, że  odpoczywać będę   Pogoda u mnie doskonała od kilkunastu dni sprzyjająca wręcz prowokująca do grzebania w ziemi ..Doskonały czas na przesadzanie bądź dokonywanie zmian i nowych aranżacji!
 Pogoda u mnie doskonała od kilkunastu dni sprzyjająca wręcz prowokująca do grzebania w ziemi ..Doskonały czas na przesadzanie bądź dokonywanie zmian i nowych aranżacji!  Nie sądziłam,że tak wiele zrobię w tym sezonie ...może to nie będzie zbyt widoczne ale ja swoje wiem .. A w moim ogródku ważne ,że zmiany są i za każdym razem wydaje mi się,że na lepsze!
 Nie sądziłam,że tak wiele zrobię w tym sezonie ...może to nie będzie zbyt widoczne ale ja swoje wiem .. A w moim ogródku ważne ,że zmiany są i za każdym razem wydaje mi się,że na lepsze!    I chyba każdy ogrodomaniak / bez urazy/  tak ma i tak jest dobrze moim zdaniem
  I chyba każdy ogrodomaniak / bez urazy/  tak ma i tak jest dobrze moim zdaniem  ., Mnie  tam  żadne aktualne trendy  nie 'biorą'  ...robię sobie po swojemu i to mi sprawia frajdę niebywałą ...Dobrze , że siły i zdrówko  jako tako dopisują
 ., Mnie  tam  żadne aktualne trendy  nie 'biorą'  ...robię sobie po swojemu i to mi sprawia frajdę niebywałą ...Dobrze , że siły i zdrówko  jako tako dopisują     Komu się u mnie podoba  to dobrze a komu się nie podoba to też dobrze
    Komu się u mnie podoba  to dobrze a komu się nie podoba to też dobrze   

trawy i sedum szare eminencje jesiennych ogrodów mają miejsce i u mnie

kolor wprowadzają doniczkowe cynie

i floksy, które przywróciłam do łask

w celu odzyskania cennego miejsca
  w celu odzyskania cennego miejsca  ...Bez bólu wywalam duże , robię małe a reszta fruuu!
 ...Bez bólu wywalam duże , robię małe a reszta fruuu!  I wcale nie sadzę po 3 i więcej  wg obowiązujących trendów
 I wcale nie sadzę po 3 i więcej  wg obowiązujących trendów  Ten czas mam już za sobą..Tak sadziłam ponad 30 lat temu jak byłam początkującą w 'ogrodnictwie' dla zapełnienia rabat i z ostrożności przed wyginięciem  cennej odmiany bo nie było jeszcze takiego dostępu do roślin jak dzisiaj... Bo ja lubię galimatias roślinny ..przychodzę codziennie , robię obchód i oglądam   każdą kwitnącą  roślinę
  Ten czas mam już za sobą..Tak sadziłam ponad 30 lat temu jak byłam początkującą w 'ogrodnictwie' dla zapełnienia rabat i z ostrożności przed wyginięciem  cennej odmiany bo nie było jeszcze takiego dostępu do roślin jak dzisiaj... Bo ja lubię galimatias roślinny ..przychodzę codziennie , robię obchód i oglądam   każdą kwitnącą  roślinę  ...uwielbiam ten rytualny  moment...
  ...uwielbiam ten rytualny  moment...  Nie zadowolił by mnie na rabacie najpiękniejszy gatunek żwirku z wetkniętymi jednakowymi roślinami
 Nie zadowolił by mnie na rabacie najpiękniejszy gatunek żwirku z wetkniętymi jednakowymi roślinami  .
  .Ty jesteś Gosiu młodą ogrodniczką i wszystko przed Tobą
 Jeszcze różnych prób i wyborów tego co  Ci najbardziej odpowiada i jak Ci w duszy gra dokonasz ! :)A to ,że przesadzasz rośliny z rabaty na rabatę świadczy o tym jak wielką jesteś ich pasjonatką
 Nie każdemu
 Dzisiejszy dzień będzie dla mnie kontynuacją poprzednich działań ale już coraz bardziej mam z górki...
 co nie znaczy, że  odpoczywać będę
 co nie znaczy, że  odpoczywać będę   Pogoda u mnie doskonała od kilkunastu dni sprzyjająca wręcz prowokująca do grzebania w ziemi ..Doskonały czas na przesadzanie bądź dokonywanie zmian i nowych aranżacji!
 Pogoda u mnie doskonała od kilkunastu dni sprzyjająca wręcz prowokująca do grzebania w ziemi ..Doskonały czas na przesadzanie bądź dokonywanie zmian i nowych aranżacji!  Nie sądziłam,że tak wiele zrobię w tym sezonie ...może to nie będzie zbyt widoczne ale ja swoje wiem .. A w moim ogródku ważne ,że zmiany są i za każdym razem wydaje mi się,że na lepsze!
 Nie sądziłam,że tak wiele zrobię w tym sezonie ...może to nie będzie zbyt widoczne ale ja swoje wiem .. A w moim ogródku ważne ,że zmiany są i za każdym razem wydaje mi się,że na lepsze!    I chyba każdy ogrodomaniak / bez urazy/  tak ma i tak jest dobrze moim zdaniem
  I chyba każdy ogrodomaniak / bez urazy/  tak ma i tak jest dobrze moim zdaniem  ., Mnie  tam  żadne aktualne trendy  nie 'biorą'  ...robię sobie po swojemu i to mi sprawia frajdę niebywałą ...Dobrze , że siły i zdrówko  jako tako dopisują
 ., Mnie  tam  żadne aktualne trendy  nie 'biorą'  ...robię sobie po swojemu i to mi sprawia frajdę niebywałą ...Dobrze , że siły i zdrówko  jako tako dopisują     Komu się u mnie podoba  to dobrze a komu się nie podoba to też dobrze
    Komu się u mnie podoba  to dobrze a komu się nie podoba to też dobrze   
   trawy i sedum szare eminencje jesiennych ogrodów mają miejsce i u mnie

kolor wprowadzają doniczkowe cynie

i floksy, które przywróciłam do łask

- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Zdjęcia, jak zwykle superzaste, a kwiatów jeszcze sporo  . Ten fiolecik odlotowy
 . Ten fiolecik odlotowy  .
 .
Widzę też, że róże się u Ciebie nie poddają, u mnie tylko Gefylt jeszcze kwitnie .
 .
Życzę miłej pracy i 'kogla mogla' na rabatach, bo tak jest najciekawiej .
 . 
Miłego dnia

. Ten fiolecik odlotowy
 . Ten fiolecik odlotowy  .
 .Widzę też, że róże się u Ciebie nie poddają, u mnie tylko Gefylt jeszcze kwitnie
 .
 .Życzę miłej pracy i 'kogla mogla' na rabatach, bo tak jest najciekawiej
 .
 . Miłego dnia

Pozdrawiam Ania

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Maryniu   to zdjęcie gdzie w oddali widać tytoń leśny bajeczne
  to zdjęcie gdzie w oddali widać tytoń leśny bajeczne  

Trawka, która rośnie przed hostą jest chyba jednoroczna, jak się nazywa?

Trawka, która rośnie przed hostą jest chyba jednoroczna, jak się nazywa?
- Margaret2014
- 1000p 
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
Piękne te zimowity, u mnie na razie cisza - a to dziwne.
Czy na jednym ze zdjęć widziałam jarzmiankę?

Czy na jednym ze zdjęć widziałam jarzmiankę?
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Maryniu jaka cudna ta biało- różowa chryzantema .  

Zimowitów masę Ci już kwitnie, u mnie zaledwie jeden się pokazał, a pozostałe nawet łebków nie wystawiły, a te Twoje śliczne białe uświadomiły mi, że także je miałam, ale czy zdążą zakwitnąć, u nas tak wcześnie przymrozki przychodzą.
Miłego wieczoru Ci życzę na forum .

Zimowitów masę Ci już kwitnie, u mnie zaledwie jeden się pokazał, a pozostałe nawet łebków nie wystawiły, a te Twoje śliczne białe uświadomiły mi, że także je miałam, ale czy zdążą zakwitnąć, u nas tak wcześnie przymrozki przychodzą.
Miłego wieczoru Ci życzę na forum .

- Iw
- Od: 4 sie 2008, o 22:00
hihihihi............właśnie chciałam się spytać co to za roślina, a tu Anka mi odpowiedziała   

Dzięki wielkie . To jednoroczna, czy siedzi tam od zawsze i dlatego taka ogromniasta
 . To jednoroczna, czy siedzi tam od zawsze i dlatego taka ogromniasta    

Maryniu, ja tu wpadam, ale czasu nie mam . Dni coraz krótsze, a roboty nie ubywa
 . Dni coraz krótsze, a roboty nie ubywa  

Dzięki wielkie

Maryniu, ja tu wpadam, ale czasu nie mam
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Maryniu, a moje zwiastuny jesieni uwielbiają ślimaki i w tym roku nie upilnowałam niestety, zjadły mi zimowity 

- marpa
Aniu   w ogródku jeszcze coś tam niecoś u mnie kwitnie jeszcze , w każdym razie w sam raz  na tyle aby oko pocieszyć !
 w ogródku jeszcze coś tam niecoś u mnie kwitnie jeszcze , w każdym razie w sam raz  na tyle aby oko pocieszyć !

powtórnie zakwitły ostróżki

anymAniu bardzo dziękuję za ocenę mojego widoczku a trawka wzięta z parkingu..rosła sobie i ładnie wyglądała a że było po deszczu łatwo ją wyrwałam .
 a trawka wzięta z parkingu..rosła sobie i ładnie wyglądała a że było po deszczu łatwo ją wyrwałam .  

Margaret2014 zimowity u nas już kwitną i owszem , cieszą ...Twoje może głębiej siedzą w ziemi i się ociągają , nornice ich nie jedzą ...A na zdjęciu widziałaś jarzmiankę 

Tajka witaj Tereniu chryzantema jest urocza ale nie wiem,czy zimująca ! Mam ją pierwszy rok .Jeszcze kilka  innych nie kwitnie a zimowity u Ciebie z pewnością zakwitną , białe wychodzą z ziemi nieco później wydaje mi się...
 chryzantema jest urocza ale nie wiem,czy zimująca ! Mam ją pierwszy rok .Jeszcze kilka  innych nie kwitnie a zimowity u Ciebie z pewnością zakwitną , białe wychodzą z ziemi nieco później wydaje mi się...

Iwonko - czy o tytoń Ci chodziło ?? On  jednoroczny po raz pierwszy go posiałam ale widziałam na forum okazy ,że ho ho...w przyszłym roku jak będę sadzić to muszę mu troszkę "dogodzić"i z jedzonkiem i z wodą bo wart jest tego...Dziękuję,że wpadasz do mnie to mnie bardzo cieszy!
 On  jednoroczny po raz pierwszy go posiałam ale widziałam na forum okazy ,że ho ho...w przyszłym roku jak będę sadzić to muszę mu troszkę "dogodzić"i z jedzonkiem i z wodą bo wart jest tego...Dziękuję,że wpadasz do mnie to mnie bardzo cieszy!  A na forum ogólnie biorąc wszyscy "zapracowani" jesteśmy a FO stygnie...
 A na forum ogólnie biorąc wszyscy "zapracowani" jesteśmy a FO stygnie...    

iwona0042 moim ślimaki odpuściły 
   Jakoś zmieniły rewir i nie ma ich u mnie wiele !

Moim miłym Gościom miłego weekendu życzę!

w ogródku jeszcze coś tam niecoś u mnie kwitnie jeszcze , w każdym razie w sam raz  na tyle aby oko pocieszyć !
powtórnie zakwitły ostróżki

anymAniu bardzo dziękuję za ocenę mojego widoczku
 a trawka wzięta z parkingu..rosła sobie i ładnie wyglądała a że było po deszczu łatwo ją wyrwałam .

Margaret2014 zimowity u nas już kwitną i owszem , cieszą ...Twoje może głębiej siedzą w ziemi i się ociągają , nornice ich nie jedzą ...A na zdjęciu widziałaś jarzmiankę

Tajka witaj Tereniu
 chryzantema jest urocza ale nie wiem,czy zimująca ! Mam ją pierwszy rok .Jeszcze kilka  innych nie kwitnie a zimowity u Ciebie z pewnością zakwitną , białe wychodzą z ziemi nieco później wydaje mi się...

Iwonko - czy o tytoń Ci chodziło ??
 On  jednoroczny po raz pierwszy go posiałam ale widziałam na forum okazy ,że ho ho...w przyszłym roku jak będę sadzić to muszę mu troszkę "dogodzić"i z jedzonkiem i z wodą bo wart jest tego...Dziękuję,że wpadasz do mnie to mnie bardzo cieszy!
 On  jednoroczny po raz pierwszy go posiałam ale widziałam na forum okazy ,że ho ho...w przyszłym roku jak będę sadzić to muszę mu troszkę "dogodzić"i z jedzonkiem i z wodą bo wart jest tego...Dziękuję,że wpadasz do mnie to mnie bardzo cieszy!  A na forum ogólnie biorąc wszyscy "zapracowani" jesteśmy a FO stygnie...
 A na forum ogólnie biorąc wszyscy "zapracowani" jesteśmy a FO stygnie...    

iwona0042 moim ślimaki odpuściły

Moim miłym Gościom miłego weekendu życzę!