Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
Stale wracam do różnych miejsc w ogrodzie i odkrywam coś co mi umknęło przy poprzedniej wizycie. Zdjęcia przepiękne.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Stasieńko Droga ciszę się bardzo , że Twój eM pomyślnie przeszedł kolejne badania!
Zaostrzone zmagania zdrowotne też ma mój eM co jakiś czas ...na szczęście liczne badania wychodzą pomyślnie a diagnozy nie są złe... Niestety Pesel ma swoje prawa i niedomagania zdrowotne są z nim związane u jednych bardziej natężone u innych mniej...Całe życie na nie pracujemy podobno...aczkolwiek nie wszyscy jesteśmy nimi sprawiedliwie obdarzeni ...
kropelko za miłą wizytę serdecznie dziękuję!
cyma2704 i z Twojej wizyty niezmiernie się cieszę!
Weekend się kończy i wakacje też...
Jakoś tak szybko zleciał ten czas nie tylko mnie...chciałoby się jeszcze...Ale jesień ma być ładna prognozy bardzo dobre ...można będzie /kto czasowy/ jeszcze nacieszyć się chwilami w ogrodach i ogródkach łapiąc promienie słońca i poświęcając się pracom ogrodowym w miarę sił i zamiarów!
Cieszmy się więc z tych danych nam jeszcze ciepłych dni...
Może i kondycja FO się wzmocni bo ostatnio jakoś taka mocno kulejąca jest... 
Zwiastun jesienny...

i innych trochę...

...............

..................

kropelko za miłą wizytę serdecznie dziękuję!

cyma2704 i z Twojej wizyty niezmiernie się cieszę!

Weekend się kończy i wakacje też...

Cieszmy się więc z tych danych nam jeszcze ciepłych dni...

Zwiastun jesienny...

i innych trochę...

...............

..................

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Zdjęcia zachwycające - jak zwykle
,rzeczywiście mało ostatnio Cię na forum

- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Chyba miałaś słoneczną pogodę, bo na zdjęciach widać dużo refleksów świetlnych. Szczególnie to drugie od góry bardzo mi sie 'podobywuje'
. Taki świat chciałabym widywać codziennie
. No cóż, coraz trudniej znaleźć kwiaty w ogrodzie, ale same rośliny zmieniają kolory i też są piękne. Poza tym, jeszcze część roślin dopiero zbiera się do kwitnienia
. Będzie dobrze
.
-- 31 sie 2014, o 19:22 --
Chyba miałaś słoneczną pogodę, bo na zdjęciach widać dużo refleksów świetlnych. Szczególnie to drugie od góry bardzo mi sie 'podobywuje'
. Taki świat chciałabym widywać codziennie
. No cóż, coraz trudniej znaleźć kwiaty w ogrodzie, ale same rośliny zmieniają kolory i też są piękne. Poza tym, jeszcze część roślin dopiero zbiera się do kwitnienia
. Będzie dobrze
.

-- 31 sie 2014, o 19:22 --

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Maryniu uwielbiam Twoje zdjęcia
trawy w promieniach słońca wręcz bajeczne 

- marpa
Dorciu za uznanie dziękuję serdecznie
...rzeczywiście mało ostatnio Cię na forum...napisałaś
rozbawiłaś mnie... Kiepsko się rozglądasz chyba !
Anusiu ostatnio i Ty się obijałaś !
A u mnie ostatnie dni są piękne i efekty mojej aktywności ogrodowej są coraz bardziej widoczne
...Mam nadzieję na kontynuację w tym tygodniu ...Ale to już tylko kosmetyka jesienna żadnych spektakularnych działań nie przewiduję.
Refleksy świetlne na fotkach wynikają z rozjaśnienia zakątka hostowego dzięki prześwietleniu jabłoni dokonanej przez eMa a i ja prześwietliłam nieco magnolię bo za dużo rośnie na szerokość i na wysokość.
anym bardzo dziękuję
jesienne fotki zawsze są takie cieplejsze i jakby zamglone i światło różne w zależności od pory dnia.
No to wrzucę coś niecoś z mojego ogródka...
zakątek hostowo paprociowy po wstępnym lifftingu

Anusiu ostatnio i Ty się obijałaś !

Refleksy świetlne na fotkach wynikają z rozjaśnienia zakątka hostowego dzięki prześwietleniu jabłoni dokonanej przez eMa a i ja prześwietliłam nieco magnolię bo za dużo rośnie na szerokość i na wysokość.
anym bardzo dziękuję

No to wrzucę coś niecoś z mojego ogródka...

zakątek hostowo paprociowy po wstępnym lifftingu

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Maryniu,ogród doskonały ,zdjęcia też ,a sadziec purpurowy przy ścieżce trawnikowej wygląda rewelacyjnie ,piękne też kąciki z paprociami pozdrawiam
,u mnie od wczoraj pada i bardzo ponuro 

- Pulpa222
Nie obijałam się tylko się obiłam - dosłownie
. Po prostu 'zaliczyłam' glebę, a dokładnie ścieżkę z kostką brukową i ratowałam się oparciem o róże, co by swojego 'durnego' łba nie rozbić. Głowa i kręgosłup całe, ale ręka wygląda, jakby ją pazury orła zryły. A to tylko różyczka, tylko
. Będę żyć
.
Co do Twoich deklaracji, że wszystko zrobione, to nie chce mi się wierzyć, iż już nic nowego nie przyjdzie Ci do głowy z 'przemeblowaniem' ogrodu
. Za wcześnie na zakończenie sezonu, nie sądzisz?. A na zdjęciach bardzo 'trawiasto' i świetliście - nie przypuszczałam, że one mają tyle uroku
. No i paproci też niemało
.

Co do Twoich deklaracji, że wszystko zrobione, to nie chce mi się wierzyć, iż już nic nowego nie przyjdzie Ci do głowy z 'przemeblowaniem' ogrodu

Pozdrawiam Ania
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Maryniu jaki Ty masz dar do zdjęć
Jestem zachwycona
Poproszę o więcej

Poproszę o więcej

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Jak u Marty pada, to u mnie również
a ogród po liftingu, jakby odnowiony, bardziej przejrzysty, " świetliście - trawiasty " jak pisze Ania
wyrwana z różanego uścisku . Do zimy niejedno jeszcze przestawisz.
Paprocie chyba fryzjer dorwał.
Uściski dla eMa niech się nie poddaje i buziaki dla Ciebie, że go wspierasz w potrzebie.

Uściski dla eMa niech się nie poddaje i buziaki dla Ciebie, że go wspierasz w potrzebie.

- marpa
Dzisiejsze kilka godzin działkowania poświęciłam podagrycznikowi ...urobek był imponujący
Może na jakiś czas będzie spokój .M wysłany w sobotę do tej roboty niewiele zrobił poza wykopaniem tawliny ,którą uznał za chwasta
Moje zadowolenie sięgnęło zenitu ...
Martusiu bardzo dziękuję za miły wpis
U mnie wczoraj popadało po południu i dzisiaj ok.17 lekki przelocik... Ziemia odpowiednio wilgotna ale nie za mokra świetna do oczyszczania np.z chwastów trwałych...Nawet 30 letniego słabo już kwitnącego irysa syberyjskiego sporą kępę udało mi się z łatwością wykopać...Nawet nie przypuszczałam,że tak mi łatwo pójdzie i że w ogóle dam radę się z tym uporać
Aniu - współczuję skutków obicia,
znam ten ból...
Czy mogłabym powiedzieć , że wszystko u mnie zrobione???
Ja mam zawsze co robić w ogródku/ jak większość z nas ogrodomaniaczek z krwi i kości
/ bo zmiany uwielbiam tylko ostatnio już nie szaleję bo siły nie te...a nie bardzo mam na kogo liczyć z pomocą ... więc liczę na siebie...
Dlatego jakichś zmian już nie przewiduję w tym sezonie poza porządkami no może jeszcze jakieś drobne przeszeregowania ...
Jadziu bardzo Ci dziękuję!
StasiuDo zimy jeszcze trochę czasu więc siedzieć z założonymi rękami najpewniej nie będę
.Jeszcze niejedno zdarzyć się może! A zmiany lubię i to bardzo tylko już muszę mierzyć siły na zamiary...
eM póki co ze zdrowiem nie źle
..Po diagnostyce szpitalnej i dzięki odpowiednim lekom stan zdrowia jakby się ustabilizował
Nie tylko pracuję na działce ale i fotki zrobiłam póki deszcz po południu nas nie przegonił ..w mieście bardziej padało niż na działce..
Jeszcze trochę kwitnień jest różnych...

floksy jak w pełni lata

ponownie kwitną ostróżki

pierwszy kłos pluskwicy

Cd jutro...

Martusiu bardzo dziękuję za miły wpis

Aniu - współczuję skutków obicia,

Czy mogłabym powiedzieć , że wszystko u mnie zrobione???

Jadziu bardzo Ci dziękuję!

StasiuDo zimy jeszcze trochę czasu więc siedzieć z założonymi rękami najpewniej nie będę

eM póki co ze zdrowiem nie źle

Nie tylko pracuję na działce ale i fotki zrobiłam póki deszcz po południu nas nie przegonił ..w mieście bardziej padało niż na działce..
Jeszcze trochę kwitnień jest różnych...

floksy jak w pełni lata

ponownie kwitną ostróżki

pierwszy kłos pluskwicy

- Pulpa222
Już jest jutro, a zdjęć nie ma
. I kto tu się obija
.
Miłego dnia, bo coś zimnawo, a miał być 'prawie' upał
.

Miłego dnia, bo coś zimnawo, a miał być 'prawie' upał

Pozdrawiam Ania
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo ładne fotki. I chociaż u Ciebie na zdjęciach widać słonko. Bo u nas to już nie pamiętam kiedy świeciło. Codziennie leje, pada, kropi, siąpi, mżawka, burza, ulewa... no, co dzień deszcz 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Maryniu
Piękne z jesiennym już akcentem fotki
Floksy róże, zimowity przepięknie wygladają

Piękne z jesiennym już akcentem fotki

Floksy róże, zimowity przepięknie wygladają

- marpa
Aniu byłam " w mieście" i na ryneczku , wróciłam piję kawkę i jadę na działkę mam to i owo do posadzenia...widzę,że się zagalopowałaś i następny post nie do mnie...
Mariolko
u mnie pogoda bardzo przyjazna !
anabuko1
w ogródku już przeplatanka trochę lata i jesieni..toteż i na fotkach.
zwiastuny jesieni...

Mariolko

anabuko1

zwiastuny jesieni...