Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Post »

Stale wracam do różnych miejsc w ogrodzie i odkrywam coś co mi umknęło przy poprzedniej wizycie. Zdjęcia przepiękne.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Stasieńko Droga ciszę się bardzo , że Twój eM pomyślnie przeszedł kolejne badania! ;:196 Zaostrzone zmagania zdrowotne też ma mój eM co jakiś czas ...na szczęście liczne badania wychodzą pomyślnie a diagnozy nie są złe... Niestety Pesel ma swoje prawa i niedomagania zdrowotne są z nim związane u jednych bardziej natężone u innych mniej...Całe życie na nie pracujemy podobno...aczkolwiek nie wszyscy jesteśmy nimi sprawiedliwie obdarzeni ...
kropelko za miłą wizytę serdecznie dziękuję! ;:180

cyma2704 i z Twojej wizyty niezmiernie się cieszę! ;:180

Weekend się kończy i wakacje też... :( Jakoś tak szybko zleciał ten czas nie tylko mnie...chciałoby się jeszcze...Ale jesień ma być ładna prognozy bardzo dobre ...można będzie /kto czasowy/ jeszcze nacieszyć się chwilami w ogrodach i ogródkach łapiąc promienie słońca i poświęcając się pracom ogrodowym w miarę sił i zamiarów! :)

Cieszmy się więc z tych danych nam jeszcze ciepłych dni... :heja Może i kondycja FO się wzmocni bo ostatnio jakoś taka mocno kulejąca jest... ;:131

Zwiastun jesienny...

Obrazek

i innych trochę...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

............... Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

..................Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Zdjęcia zachwycające - jak zwykle ;:215 ,rzeczywiście mało ostatnio Cię na forum
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Chyba miałaś słoneczną pogodę, bo na zdjęciach widać dużo refleksów świetlnych. Szczególnie to drugie od góry bardzo mi sie 'podobywuje' ;:138 . Taki świat chciałabym widywać codziennie ;:131 . No cóż, coraz trudniej znaleźć kwiaty w ogrodzie, ale same rośliny zmieniają kolory i też są piękne. Poza tym, jeszcze część roślin dopiero zbiera się do kwitnienia ;:136 . Będzie dobrze ;:168 .

-- 31 sie 2014, o 19:22 --

Chyba miałaś słoneczną pogodę, bo na zdjęciach widać dużo refleksów świetlnych. Szczególnie to drugie od góry bardzo mi sie 'podobywuje' ;:138 . Taki świat chciałabym widywać codziennie ;:131 . No cóż, coraz trudniej znaleźć kwiaty w ogrodzie, ale same rośliny zmieniają kolory i też są piękne. Poza tym, jeszcze część roślin dopiero zbiera się do kwitnienia ;:136 . Będzie dobrze ;:168 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Maryniu uwielbiam Twoje zdjęcia ;:215 trawy w promieniach słońca wręcz bajeczne ;:167
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorciu za uznanie dziękuję serdecznie ;:180 ...rzeczywiście mało ostatnio Cię na forum...napisałaś ;:306 ;:306 ;:306 rozbawiłaś mnie... Kiepsko się rozglądasz chyba ! ;:173

Anusiu ostatnio i Ty się obijałaś ! :) A u mnie ostatnie dni są piękne i efekty mojej aktywności ogrodowej są coraz bardziej widoczne :heja ...Mam nadzieję na kontynuację w tym tygodniu ...Ale to już tylko kosmetyka jesienna żadnych spektakularnych działań nie przewiduję.
Refleksy świetlne na fotkach wynikają z rozjaśnienia zakątka hostowego dzięki prześwietleniu jabłoni dokonanej przez eMa a i ja prześwietliłam nieco magnolię bo za dużo rośnie na szerokość i na wysokość.

anym bardzo dziękuję ;:180 jesienne fotki zawsze są takie cieplejsze i jakby zamglone i światło różne w zależności od pory dnia.

No to wrzucę coś niecoś z mojego ogródka... :D

zakątek hostowo paprociowy po wstępnym lifftingu :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,ogród doskonały ,zdjęcia też ,a sadziec purpurowy przy ścieżce trawnikowej wygląda rewelacyjnie ,piękne też kąciki z paprociami pozdrawiam :wit ,u mnie od wczoraj pada i bardzo ponuro ;:196
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie obijałam się tylko się obiłam - dosłownie ;:174 . Po prostu 'zaliczyłam' glebę, a dokładnie ścieżkę z kostką brukową i ratowałam się oparciem o róże, co by swojego 'durnego' łba nie rozbić. Głowa i kręgosłup całe, ale ręka wygląda, jakby ją pazury orła zryły. A to tylko różyczka, tylko ;:161 . Będę żyć :;230 .
Co do Twoich deklaracji, że wszystko zrobione, to nie chce mi się wierzyć, iż już nic nowego nie przyjdzie Ci do głowy z 'przemeblowaniem' ogrodu ;:185. Za wcześnie na zakończenie sezonu, nie sądzisz?. A na zdjęciach bardzo 'trawiasto' i świetliście - nie przypuszczałam, że one mają tyle uroku ;:108 . No i paproci też niemało ;:63.
;:196
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Maryniu jaki Ty masz dar do zdjęć ;:138 Jestem zachwycona :wit ;:196
Poproszę o więcej :wit
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Jak u Marty pada, to u mnie również ;:219 a ogród po liftingu, jakby odnowiony, bardziej przejrzysty, " świetliście - trawiasty " jak pisze Ania ;:306 wyrwana z różanego uścisku . Do zimy niejedno jeszcze przestawisz. ;:306 Paprocie chyba fryzjer dorwał. ;:215
Uściski dla eMa niech się nie poddaje i buziaki dla Ciebie, że go wspierasz w potrzebie. ;:168 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiejsze kilka godzin działkowania poświęciłam podagrycznikowi ...urobek był imponujący :lol: Może na jakiś czas będzie spokój .M wysłany w sobotę do tej roboty niewiele zrobił poza wykopaniem tawliny ,którą uznał za chwasta ;:145 Moje zadowolenie sięgnęło zenitu ... ;:219

Martusiu bardzo dziękuję za miły wpis ;:196 U mnie wczoraj popadało po południu i dzisiaj ok.17 lekki przelocik... Ziemia odpowiednio wilgotna ale nie za mokra świetna do oczyszczania np.z chwastów trwałych...Nawet 30 letniego słabo już kwitnącego irysa syberyjskiego sporą kępę udało mi się z łatwością wykopać...Nawet nie przypuszczałam,że tak mi łatwo pójdzie i że w ogóle dam radę się z tym uporać :heja

Aniu - współczuję skutków obicia, ;:196 znam ten ból... ;:131
Czy mogłabym powiedzieć , że wszystko u mnie zrobione??? ;:185 Ja mam zawsze co robić w ogródku/ jak większość z nas ogrodomaniaczek z krwi i kości :) / bo zmiany uwielbiam tylko ostatnio już nie szaleję bo siły nie te...a nie bardzo mam na kogo liczyć z pomocą ... więc liczę na siebie... ;:131 Dlatego jakichś zmian już nie przewiduję w tym sezonie poza porządkami no może jeszcze jakieś drobne przeszeregowania ...

Jadziu bardzo Ci dziękuję! ;:180 ;:196

StasiuDo zimy jeszcze trochę czasu więc siedzieć z założonymi rękami najpewniej nie będę ;:306 .Jeszcze niejedno zdarzyć się może! A zmiany lubię i to bardzo tylko już muszę mierzyć siły na zamiary... ;:224
eM póki co ze zdrowiem nie źle ;:180 ..Po diagnostyce szpitalnej i dzięki odpowiednim lekom stan zdrowia jakby się ustabilizował :D

Nie tylko pracuję na działce ale i fotki zrobiłam póki deszcz po południu nas nie przegonił ..w mieście bardziej padało niż na działce..

Jeszcze trochę kwitnień jest różnych...
Obrazek

Obrazek

floksy jak w pełni lata
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ponownie kwitną ostróżki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pierwszy kłos pluskwicy
Obrazek

Obrazek

:wit Cd jutro...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już jest jutro, a zdjęć nie ma ;:185 . I kto tu się obija :;230 .
Miłego dnia, bo coś zimnawo, a miał być 'prawie' upał ;:3 ;:196 .
Pozdrawiam Ania
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo ładne fotki. I chociaż u Ciebie na zdjęciach widać słonko. Bo u nas to już nie pamiętam kiedy świeciło. Codziennie leje, pada, kropi, siąpi, mżawka, burza, ulewa... no, co dzień deszcz :evil:
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Maryniu :wit
Piękne z jesiennym już akcentem fotki ;:63 ;:63
Floksy róże, zimowity przepięknie wygladają ;:108
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu byłam " w mieście" i na ryneczku , wróciłam piję kawkę i jadę na działkę mam to i owo do posadzenia...widzę,że się zagalopowałaś i następny post nie do mnie... ;:173

Mariolko ;:180 u mnie pogoda bardzo przyjazna ! :)

anabuko1 ;:180 w ogródku już przeplatanka trochę lata i jesieni..toteż i na fotkach. :)

zwiastuny jesieni...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”