Moje storczykowo - Jeanne

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko, Basiu, z tym zapałem to u mnie też różnie bywa :oops: jeszcze w grudniu myślałam że będe się bronić we wrześniu, ale mnie chłopak dopinguje :lol: no i spróbuję najpóźniej w lipcu :wink:
Mambo dzięki za słowa uznania :oops: :wink: kwiatek rozwinął się już całkiem, ma 9 cm :wink: poczekam na resztę pączków i go sfocę :lol:
Teresko masz rację, białe kwiaty są takie lekkie jak obłoczek :wink: a moja mama nazywa tego storczyka "panna młoda" :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Jeanne pisze: ... jeszcze w grudniu myślałam że będe się bronić we wrześniu, ale mnie chłopak dopinguje :lol: no i spróbuję najpóźniej w lipcu :wink:
Jeanne, mądry facet ;:109 ... już pewnie planuje Wasze wspólne wakacje ;:215
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu, chętnie obejrzę kolejne zdjęcia ;:48
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Basiu, masz rację, plany wakacyjne w toku :wink:
Mambo, na fotki białaska przyjdzie jeszcze trochę poczekać, ale już dziś mogę zapowiedzieć fotki mojej Różowej Pantery...nareszcie się wzięła do roboty i rozwija pierwszy pączek :!: :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Ooo, to ja czekam bardzo, bo to mój ulubiony :) Białe lubię równie mocno, czekam więc na zdjęcia obu! :D Powodzenia z pracą!
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Agnieszko dziękuję :wink: własnie jutro jadę do mojej promotorki oddać kolejny rozdział, i chyba skoczę na małe storczykowe zakupy w ramach relaksu no i w nagrodę ;:183 oby coś jeszcze było z tych wspaniałych dostaw w LM :roll:
Fotki seledynka będą jutro, a dziś pokażę Wam jak rosną pączki na moim kremowym pieguskowym drzewku - półminiaturce :wink:
Obrazek

Ciężko uchwycić na fotce, bo pęd niski a jakoś tak się rozrósł ;:198
Na głównym pędzie jest 6 pączków, lada dzień zaczną się rozwijac bo już są w fazie "pękających balonów" ;:183
Na tym pędzie są 3 rozgałęzienia - po 2 pączki na każdym :wink: i jest jeszcze jeden pęd, ale króciutki, ma może z 9 cm, rośnie sobie poziomo i utworzył na razie 3 pączki 8)
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pąków zatrzęsienie na takim niedużym w sumie pędzie, będzie dosłownie bukiet jak rozkwitną :D Ciekawa jestem bardzo, czy udało Ci się kupić tę nagrodę :?: jeśli tak to się koniecznie pochwal :D
Awatar użytkownika
pikasia
100p
100p
Od: 5 wrz 2007, o 23:09

Post »

Wow :shock: Asiu ile rozgałęzień! Gratuluję :wink: Będzie super wyglądał jak rozwiną się kwiatuszki.... już sobie wyobrażam ;:113
Powiedz jak taki efekt osiągnąć, hihi podaj przepis :wink:
Pozdrawiam
Kasia

moje storczyki
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale się rozrósł na boki :shock:
Cudo!
Będzie kwiatowy pień, gdy się otworzą :D
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

hihihi to już nie storczyk, a KRZAK :lol: :lol: też jestem ciekawa czy kupiłaś sobie wreszcię nagrodę? pochwal się koniecznie :D
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Blue Monkey pisze:hihihi to już nie storczyk, a KRZAK :lol: :lol:
A ktoś tu marzył o drzewach ;:183 :lol:
W jakim kolorze będzie to widowisko? :)
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Właśnie, jak tam zakupiki..? :) No i Różowa Pantera miała być..!

Blue Monkey, zapał do pracy mgr pewnie włączy Ci się na 2 miesiące przed ostatnim terminem oddania, tak jak mi się włączył ;:333 Dwa dni przed obroną drukowałam, ostatniego dnia dopiero ją czytałam żeby się zorientować co w niej w ogóle jest, bo tak to wszystko na wariata pisałam, że się w tym pogubiłam... :;230
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

AGNESS, Kasiu, Teresko, Basiu - Blue Monkey dziękuję za słowa uznania :oops: choć tak naprawdę chyba niewiele w tym mojej zasługi, ten storczyk ma tendencję do tworzenia odgałęzień...niemniej, jestem bardzo mile zaskoczona :lol:

Basiu - Bobi, "widowisko" będzie w kolorze kremu z czekoladowymi piegami :lol: chyba....troszku zapomniałam jak on wygląda :oops: , ale pamiętam że cudnie pachnie :roll:

Agnieszko, rozbawiłaś mnie swoją historią :lol: to prawda, że ciężko się zebrać, ale mam super promotorkę która mnie "popędza" jak za bardzo się ociągam z oddawaniem kolejnych rozdziałów :wink: Równa z niej babka, bardzo miła a jednocześnie stanowcza. Dużo zalezy właśnie od wyboru promotora...no i chłopak dzwoni codziennie i pyta ile już napisałam :oops: :lol:

Co do zakupów...nie będę oryginalna.... :oops:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Przepraszam za jakosć ale jak wróciłam z tym cudem do domu (ma już imię - "japońska wiśnia" :wink: ) światło było niezbyt dobre, może jutro wyjdzie słonko to się poprawię.

A Różowa Pantera jeszcze nie do końca otworzyła kwiat, leniuszek z niej :lol: może jutro da radę coś wstawić, część fotek już czeka :!:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu jest śliczny. Ty masz szczęście , bo mieszkasz w dużym mieście. U mnie nie ma takich możliwości. Pomyślałam nawet o czymś ale to pewnie nie wypali. Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

Jeanne :shock: cudowyny, piekny, a jakie liscie :lol: tylko pozazdroscic :wink:
gelka
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”