Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu u mnie deszczu nie było , choć wokoło pada , susza ścinam też dużo cały czas ,ale jakbyś miała na nadwyżki patyczków Elżbietki i Preety byłabym bardzo zobowiązana.
Też zaczynają kwitnąc lilie , ale marnie chyba działały kotki, a U Ciebie widzę zieleń , czyli popaduje , wszystko ładnie rośnie ;:168
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Honeymoon-cudna, jak dzbanek z pysznym miodkem ;:oj Już zapisałam w notesiku :heja
Patyczki ładnie Ci ruszyły. Na ukorzeniaczu z wierzby, ukorzeniałam patyczki od Ciebie ;:108 I na sześć- pięć się przyjęło, a szósty jeszcze się zastanawia.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu jestem, ogródka nie widziałam , mam nadzieje że dziewczyny poradziły sobie. Jeszcze nie wiem czy jetem nad morzem w domu czy u Janki ;:7
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

IRENKO kurcze ,ale to szybko minęło ;:oj Ciekawe co zastaniesz w ogródku lecz myślę ,ze dziewczyny się postarały ,żeby wszystko grało
IWONKO czyli ten ukorzeniacz super ;:215 działa zresztą sama widzę po patyczkach, bo niczym ich nie okrywam ,a sporo ma juz nawet listki :heja Możliwe ,ze Pretty sunrise jest taka zadziorna i chętna do ukorzeniania .Moją Honymoon kupiłam wiosną w OBI aż 2 cebulki i kosztowały śmieszne pieniądze wiec nawet nie opłaca się zamawiać no chyba ,ze chcesz więcej cebulek
TERENIU u nas nawet dzisiaj trochę pokropiło lecz tak od niechcenia :wink: Jak ukorzenią się patyczki to dam znać i oczywiście wyślę bo co będę robić z taką ilością patyczków a miejsca nie mam ,żeby je posadzić wszystkie
BASIU host mam tylko parę lecz jak na razie tylko jedna kwitnie lecz bez nazwy są wszystkie moje hosty
Dzisiaj zakwitły następne lilie i Hemerocalisy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ten także do podziału

Obrazek

a to nasza mała lilijka Amelka ;:167 ;:167
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Jadziu cudna ta Amelka.tak jak twój ogród.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Amelka rośnie jak na drożdżach , sama radość dla całej rodziny ;:138
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Jadziu widząc zdjęcie Amelki sama do siebie powiedziałam -już taka duża?
jak ten czas szybko leci niedawno wszyscy gratulowali prababci :tan
Pięknie kwitną u Ciebie już liliowce skąpane w deszczu wyglądają ;:215
U siebie wstawiłam zdjęcie rutewki.
Pa ;:168
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu Amelka urocza i jaka już duża ;:167
Liliowce masz piękne wszystkie , zresztą jak wszystko u Ciebie ;:333
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Jadziu, ależ masz cudne liliowce ;:oj Jestem pod wrażeniem ;:215 Gdzie Ci się tyle roślin mieści? Ja już bardzo narzekam na brak miejsca :( Chętnie bym zaprosiła do siebie jeszcze kilka liliowców, ale nie bardzo mam koncepcję, gdzie je posadzić...
Lilia Honeymoon w takich kolorach jak lubię ;:167
Amelka rozkoszna ;:167 Czy ja dobrze czytam, że to już prawnuczka???? ;:oj
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jaka już duża i śliczna dziewczynka z Amelki ;:oj Jak szybko ten czas mija ;:224
W takim razie będę tej lilii szukać na jesieni w sklepach, bo w necie w cale nie jest tania ;:185
Liliowców dużo już Ci kwitnie, mój na razie jeszcze w pączkach
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Cudowna Lilijka, taka zdrowa, rośnie jak na drożdżach, pewnie prababcię pilnuje aby do ogrodu bez Amelki nie poszła ;:cm
Jadziu czy w ogóle żyje Sombreuil?
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj Jadzieńko ;:196 .

Najpiękniejszy Kwiatuszek , który przyćmiewa wszystkie inne - to Amelka . Chociaż innym - też urody nie brakuje ;:108 .

Wiesz , że ja jeszcze trzy róże od Ewuni trzymam w doniczkach ? Nie mam pojęcia gdzie je wsadzić - raz , że zrobił się tłok po rozrośnięciu bylin , a dwa - to nie chcę , by znów zasadzić białe , przy białych - tak , jak to zrobiłam z William & Catherine i drugą - nie pomne w tej chwili nazwy :( .

Liliowce i lilie - godne pozazdroszczenia - u mnie z lilii zostały tylko dwie odmiany - po jednej sztuce - resztę skonsumowały nornice :evil: .

Mam u siebie już Oliwkę - razem z Córcią przyjechały na wakacje ;:138 .

Pozdrawiam :wit i pamiętam o miecznicy i bodziszku Summer Skies - ale znów powtórnie kwitnie .
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Lilia Amelia, gwiazdą ogrodu, najpiękniejszą gwiazdą! ;:167 ;:167 ;:167

P.S. Moja córeczka też Amelka
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jadziu kwiaty w kroplach deszczu wyglądają niesamowicie. Robiłam w niedzielę swoim małą sesję ale nie wszystkie udane bo wyszło na chwilkę słońce i .. jakieś takie błyszczące poświaty mi wyszły ... Zbyt szybko wszystko rozkwita, ja wolę etapami bo mam więcej czasu na obserwacje i duchowe przezywanie.
Swoja wnusię też wystawiasz na deszcz bo jakoś tak szybko rośnie :;230
Host o pachnących kwiatach nigdy dość - ja mam tylko 3 odmiany ale w następnym sezonie to bedzie główny kierunek zakupów i jakaś odmiana rozmiarem mini.
Mogłabyś zrobić swojej pachnącej zdjęcie z oddali abym zobaczyła liście?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIU szkoda ,ze jeszcze nie zakwitła różyczka Amelki jestem ciekawa czy też będzie takim pączuszkiem jak nasza Amelcia.Pozdrowienia od małej dla większej Amelki
JAGÓDKO ;:196 oj to będzie szał w dogadzaniu córci a w szczególności wnusi i radość dla babci wielka.Spokojnie ja muszę u siebie zrobić porządki ,bo wszystko mi się rozlazło .Muszę podzielić przetaczniki bo wielkie kępy sie porobiły i teraz potrzebują podpór.Na razie nie widać ,żeby ktoś konsumował moje lilie, bo niektóre fajnie przybierają na ilości
ANIU to oczywiście córcia tatusia wypisz wymaluj w każdym calu .Cóż uwielbia jeść i nie da się okraść.Smakują jej także porzeczki białe i czerwone lecz czarne nie bardzo. Sombreuil żyje teraz siedzi w doniczce lecz nie zakwitła lecz wybaczam jej to grunt ,ze zechciała u mnie pozostać i dziękuje jej za to .Na zimę pozostanie w doniczce niech się podtuczy i dopiero wiosną dostanie miejscówkę
IWONO liliowców u mnie sporo tak jak i lilii i róż wszystkiego zbyt dużo .W tym roku nawet dalie ,ogórki i pomidory się zmieściły część na rabatkach a część w doniczkach i też stoją na rabatkach jest też papryka w doniczce .Kurcze czego to ja nie mam ......aha miejsca ;:306
ELWI no właśnie nie wiem gdzie mi się to wszystko mieści :;230 Mam truskawki ,borówki ,agresty, porzeczki, mnóstwo róż, lilii ,liliowców i całkiem sporo bylin i gdzie nie gdzie widać ziemię są także chodniczki ;:306 Czasem sama sie dziwię jak ja to wszystko mieszczę :;230 lecz teraz muszę zrobić trochę luzu ,bo róże zmężniały i będzie wszystkim ciasno.Amelcia to rzeczywiście moja prawnuczka ;:108 Cóż młodzieżą młodszą to ja już nie jestem raczej starszą ;:174
TERENIU ;:196 ;:180 w imieniu Amelci ona za chwilkę będzie mieć roczek jak ten czas szybko przeleciał .Ma już 10 ząbków, ale noszenie jej na rękach niestety odpada z moim kręgosłupem
MARYSIU mam więcej rutewek nie tylko tego wielkoluda drugi rośnie-- to Delavaya tylko nie wiem czy osiągnie wysokość tej która kwitła
IRENKO masz rację ,ze rośnie i to jak jeść też jej smakuje ;:108 tak jak tatusiowi :;230
HALINKO mój ogród powinien przejść renowację tak jak moja altanka ,którą dzisiaj wreszcie skończyłam odnawiać . Niestety w ogródku wszystkiego zbyt dużo
KRYSIU prawnusia szybko rośnie dlatego zawsze twierdzę ,ze trzeba się nacieszyć nimi póki są małe.Zrobię jutro fotkę z bliska tej hoście próbowałam ją nazwać lecz do tej pory mi się nie udało .Utknęłam na literce P i nie umiem dokończyć .Widziałam jedną podobną a szukałam TU Rzecxzywiscie sezon zbyt szybko mknie do przodu już prawie wszystkie róże mam ścięte

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek