Też zaczynają kwitnąc lilie , ale marnie chyba działały kotki, a U Ciebie widzę zieleń , czyli popaduje , wszystko ładnie rośnie
Familokowego ciąg dalszy
- inka52
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
Jadziu u mnie deszczu nie było , choć wokoło pada , susza ścinam też dużo cały czas ,ale jakbyś miała na nadwyżki patyczków Elżbietki i Preety byłabym bardzo zobowiązana.
Też zaczynają kwitnąc lilie , ale marnie chyba działały kotki, a U Ciebie widzę zieleń , czyli popaduje , wszystko ładnie rośnie
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Honeymoon-cudna, jak dzbanek z pysznym miodkem
Już zapisałam w notesiku
Patyczki ładnie Ci ruszyły. Na ukorzeniaczu z wierzby, ukorzeniałam patyczki od Ciebie
I na sześć- pięć się przyjęło, a szósty jeszcze się zastanawia.
Patyczki ładnie Ci ruszyły. Na ukorzeniaczu z wierzby, ukorzeniałam patyczki od Ciebie
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu jestem, ogródka nie widziałam , mam nadzieje że dziewczyny poradziły sobie. Jeszcze nie wiem czy jetem nad morzem w domu czy u Janki 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
IRENKO kurcze ,ale to szybko minęło
Ciekawe co zastaniesz w ogródku lecz myślę ,ze dziewczyny się postarały ,żeby wszystko grało
IWONKO czyli ten ukorzeniacz super
działa zresztą sama widzę po patyczkach, bo niczym ich nie okrywam ,a sporo ma juz nawet listki
Możliwe ,ze Pretty sunrise jest taka zadziorna i chętna do ukorzeniania .Moją Honymoon kupiłam wiosną w OBI aż 2 cebulki i kosztowały śmieszne pieniądze wiec nawet nie opłaca się zamawiać no chyba ,ze chcesz więcej cebulek
TERENIU u nas nawet dzisiaj trochę pokropiło lecz tak od niechcenia
Jak ukorzenią się patyczki to dam znać i oczywiście wyślę bo co będę robić z taką ilością patyczków a miejsca nie mam ,żeby je posadzić wszystkie
BASIU host mam tylko parę lecz jak na razie tylko jedna kwitnie lecz bez nazwy są wszystkie moje hosty
Dzisiaj zakwitły następne lilie i Hemerocalisy

ten także do podziału

a to nasza mała lilijka Amelka

IWONKO czyli ten ukorzeniacz super
TERENIU u nas nawet dzisiaj trochę pokropiło lecz tak od niechcenia
BASIU host mam tylko parę lecz jak na razie tylko jedna kwitnie lecz bez nazwy są wszystkie moje hosty
Dzisiaj zakwitły następne lilie i Hemerocalisy

ten także do podziału

a to nasza mała lilijka Amelka
- eukomis

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Witaj Jadziu cudna ta Amelka.tak jak twój ogród.
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Amelka rośnie jak na drożdżach , sama radość dla całej rodziny 
- Sasanka18

- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Jadziu widząc zdjęcie Amelki sama do siebie powiedziałam -już taka duża?
jak ten czas szybko leci niedawno wszyscy gratulowali prababci
Pięknie kwitną u Ciebie już liliowce skąpane w deszczu wyglądają
U siebie wstawiłam zdjęcie rutewki.
Pa
jak ten czas szybko leci niedawno wszyscy gratulowali prababci
Pięknie kwitną u Ciebie już liliowce skąpane w deszczu wyglądają
U siebie wstawiłam zdjęcie rutewki.
Pa
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jadziu Amelka urocza i jaka już duża
Liliowce masz piękne wszystkie , zresztą jak wszystko u Ciebie
Pozdrawiam serdecznie
Liliowce masz piękne wszystkie , zresztą jak wszystko u Ciebie
Pozdrawiam serdecznie
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Jadziu, ależ masz cudne liliowce
Jestem pod wrażeniem
Gdzie Ci się tyle roślin mieści? Ja już bardzo narzekam na brak miejsca
Chętnie bym zaprosiła do siebie jeszcze kilka liliowców, ale nie bardzo mam koncepcję, gdzie je posadzić...
Lilia Honeymoon w takich kolorach jak lubię
Amelka rozkoszna
Czy ja dobrze czytam, że to już prawnuczka???? 
Lilia Honeymoon w takich kolorach jak lubię
Amelka rozkoszna
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Jaka już duża i śliczna dziewczynka z Amelki
Jak szybko ten czas mija
W takim razie będę tej lilii szukać na jesieni w sklepach, bo w necie w cale nie jest tania
Liliowców dużo już Ci kwitnie, mój na razie jeszcze w pączkach
W takim razie będę tej lilii szukać na jesieni w sklepach, bo w necie w cale nie jest tania
Liliowców dużo już Ci kwitnie, mój na razie jeszcze w pączkach
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Cudowna Lilijka, taka zdrowa, rośnie jak na drożdżach, pewnie prababcię pilnuje aby do ogrodu bez Amelki nie poszła
Jadziu czy w ogóle żyje Sombreuil?
Jadziu czy w ogóle żyje Sombreuil?
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Witaj Jadzieńko
.
Najpiękniejszy Kwiatuszek , który przyćmiewa wszystkie inne - to Amelka . Chociaż innym - też urody nie brakuje
.
Wiesz , że ja jeszcze trzy róże od Ewuni trzymam w doniczkach ? Nie mam pojęcia gdzie je wsadzić - raz , że zrobił się tłok po rozrośnięciu bylin , a dwa - to nie chcę , by znów zasadzić białe , przy białych - tak , jak to zrobiłam z William & Catherine i drugą - nie pomne w tej chwili nazwy
.
Liliowce i lilie - godne pozazdroszczenia - u mnie z lilii zostały tylko dwie odmiany - po jednej sztuce - resztę skonsumowały nornice
.
Mam u siebie już Oliwkę - razem z Córcią przyjechały na wakacje
.
Pozdrawiam
i pamiętam o miecznicy i bodziszku Summer Skies - ale znów powtórnie kwitnie .
Najpiękniejszy Kwiatuszek , który przyćmiewa wszystkie inne - to Amelka . Chociaż innym - też urody nie brakuje
Wiesz , że ja jeszcze trzy róże od Ewuni trzymam w doniczkach ? Nie mam pojęcia gdzie je wsadzić - raz , że zrobił się tłok po rozrośnięciu bylin , a dwa - to nie chcę , by znów zasadzić białe , przy białych - tak , jak to zrobiłam z William & Catherine i drugą - nie pomne w tej chwili nazwy
Liliowce i lilie - godne pozazdroszczenia - u mnie z lilii zostały tylko dwie odmiany - po jednej sztuce - resztę skonsumowały nornice
Mam u siebie już Oliwkę - razem z Córcią przyjechały na wakacje
Pozdrawiam
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Lilia Amelia, gwiazdą ogrodu, najpiękniejszą gwiazdą!
P.S. Moja córeczka też Amelka
P.S. Moja córeczka też Amelka
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Jadziu kwiaty w kroplach deszczu wyglądają niesamowicie. Robiłam w niedzielę swoim małą sesję ale nie wszystkie udane bo wyszło na chwilkę słońce i .. jakieś takie błyszczące poświaty mi wyszły ... Zbyt szybko wszystko rozkwita, ja wolę etapami bo mam więcej czasu na obserwacje i duchowe przezywanie.
Swoja wnusię też wystawiasz na deszcz bo jakoś tak szybko rośnie
Host o pachnących kwiatach nigdy dość - ja mam tylko 3 odmiany ale w następnym sezonie to bedzie główny kierunek zakupów i jakaś odmiana rozmiarem mini.
Mogłabyś zrobić swojej pachnącej zdjęcie z oddali abym zobaczyła liście?
Swoja wnusię też wystawiasz na deszcz bo jakoś tak szybko rośnie
Host o pachnących kwiatach nigdy dość - ja mam tylko 3 odmiany ale w następnym sezonie to bedzie główny kierunek zakupów i jakaś odmiana rozmiarem mini.
Mogłabyś zrobić swojej pachnącej zdjęcie z oddali abym zobaczyła liście?
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
BASIU szkoda ,ze jeszcze nie zakwitła różyczka Amelki jestem ciekawa czy też będzie takim pączuszkiem jak nasza Amelcia.Pozdrowienia od małej dla większej Amelki
JAGÓDKO
oj to będzie szał w dogadzaniu córci a w szczególności wnusi i radość dla babci wielka.Spokojnie ja muszę u siebie zrobić porządki ,bo wszystko mi się rozlazło .Muszę podzielić przetaczniki bo wielkie kępy sie porobiły i teraz potrzebują podpór.Na razie nie widać ,żeby ktoś konsumował moje lilie, bo niektóre fajnie przybierają na ilości
ANIU to oczywiście córcia tatusia wypisz wymaluj w każdym calu .Cóż uwielbia jeść i nie da się okraść.Smakują jej także porzeczki białe i czerwone lecz czarne nie bardzo. Sombreuil żyje teraz siedzi w doniczce lecz nie zakwitła lecz wybaczam jej to grunt ,ze zechciała u mnie pozostać i dziękuje jej za to .Na zimę pozostanie w doniczce niech się podtuczy i dopiero wiosną dostanie miejscówkę
IWONO liliowców u mnie sporo tak jak i lilii i róż wszystkiego zbyt dużo .W tym roku nawet dalie ,ogórki i pomidory się zmieściły część na rabatkach a część w doniczkach i też stoją na rabatkach jest też papryka w doniczce .Kurcze czego to ja nie mam ......aha miejsca
ELWI no właśnie nie wiem gdzie mi się to wszystko mieści
Mam truskawki ,borówki ,agresty, porzeczki, mnóstwo róż, lilii ,liliowców i całkiem sporo bylin i gdzie nie gdzie widać ziemię są także chodniczki
Czasem sama sie dziwię jak ja to wszystko mieszczę
lecz teraz muszę zrobić trochę luzu ,bo róże zmężniały i będzie wszystkim ciasno.Amelcia to rzeczywiście moja prawnuczka
Cóż młodzieżą młodszą to ja już nie jestem raczej starszą
TERENIU
w imieniu Amelci ona za chwilkę będzie mieć roczek jak ten czas szybko przeleciał .Ma już 10 ząbków, ale noszenie jej na rękach niestety odpada z moim kręgosłupem
MARYSIU mam więcej rutewek nie tylko tego wielkoluda drugi rośnie-- to Delavaya tylko nie wiem czy osiągnie wysokość tej która kwitła
IRENKO masz rację ,ze rośnie i to jak jeść też jej smakuje
tak jak tatusiowi
HALINKO mój ogród powinien przejść renowację tak jak moja altanka ,którą dzisiaj wreszcie skończyłam odnawiać . Niestety w ogródku wszystkiego zbyt dużo
KRYSIU prawnusia szybko rośnie dlatego zawsze twierdzę ,ze trzeba się nacieszyć nimi póki są małe.Zrobię jutro fotkę z bliska tej hoście próbowałam ją nazwać lecz do tej pory mi się nie udało .Utknęłam na literce P i nie umiem dokończyć .Widziałam jedną podobną a szukałam TU Rzecxzywiscie sezon zbyt szybko mknie do przodu już prawie wszystkie róże mam ścięte

JAGÓDKO
ANIU to oczywiście córcia tatusia wypisz wymaluj w każdym calu .Cóż uwielbia jeść i nie da się okraść.Smakują jej także porzeczki białe i czerwone lecz czarne nie bardzo. Sombreuil żyje teraz siedzi w doniczce lecz nie zakwitła lecz wybaczam jej to grunt ,ze zechciała u mnie pozostać i dziękuje jej za to .Na zimę pozostanie w doniczce niech się podtuczy i dopiero wiosną dostanie miejscówkę
IWONO liliowców u mnie sporo tak jak i lilii i róż wszystkiego zbyt dużo .W tym roku nawet dalie ,ogórki i pomidory się zmieściły część na rabatkach a część w doniczkach i też stoją na rabatkach jest też papryka w doniczce .Kurcze czego to ja nie mam ......aha miejsca
ELWI no właśnie nie wiem gdzie mi się to wszystko mieści
TERENIU
MARYSIU mam więcej rutewek nie tylko tego wielkoluda drugi rośnie-- to Delavaya tylko nie wiem czy osiągnie wysokość tej która kwitła
IRENKO masz rację ,ze rośnie i to jak jeść też jej smakuje
HALINKO mój ogród powinien przejść renowację tak jak moja altanka ,którą dzisiaj wreszcie skończyłam odnawiać . Niestety w ogródku wszystkiego zbyt dużo
KRYSIU prawnusia szybko rośnie dlatego zawsze twierdzę ,ze trzeba się nacieszyć nimi póki są małe.Zrobię jutro fotkę z bliska tej hoście próbowałam ją nazwać lecz do tej pory mi się nie udało .Utknęłam na literce P i nie umiem dokończyć .Widziałam jedną podobną a szukałam TU Rzecxzywiscie sezon zbyt szybko mknie do przodu już prawie wszystkie róże mam ścięte