Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wszystkie kwiaty śliczne, ale jednak zdecydowanie "mięknę" na widok tulipanka! Przecudowny... ;:97 A jeśli chodzi o wejście na działkę, zgadzam się całkowicie z Wisienką! ;:215 Niech tylko zarośnie... Ale to już niedługo! Nawet jeśli się ochłodzi, to tylko na troszkę! Nic już nie zatrzyma wiosny! ;:65 ;:113
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Grazynko nic nie poradzimy na tą paskudną zimę.Ja własnie poszłam poprzykrywać sadzonki w doniczkach bo mogą zmarznąć.
U mnie tez juz rozkwitły tulipanki :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alutka - obyś miała rację :!: Kilka stacji potwierdza te przymrozki a u mnie jest teraz niecałe 3 stopnie. :cry: To już lepiej, żeby śnieg padał, bo przynajmniej roślinki będą chronione pod śniegiem.

Anulko - a jaka u Ciebie pogoda, może chociaż trochę cieplej ? Ja nic nie przykrywam, bo wszystkie donice są w szklarni - mam nadzieję że to wystarczy a roślinki muszą sobie jakoś poradzić same. :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Grazynko u mnie teraz jakies 5 stopni i jest wiatr.Prawie wszystko wyszło z ziemi ,ale najbardziej boję się o lilie.Te największe przykryłam słoikami.Ja juz jestem taka mądra ,ze wsadziłam kilka dalii :D :shock: No truno najwyzej będzie po nich :(
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Anulko no to spróbuj je przykryć wiaderkami plastikowymi - może nie będzie tak żle. Fakt, że na dalie to trochę za wcześnie - ale na próbie zależy - gdyby się udało to chyba pierwsza miałabyś kwitnące dalie i to najdłużej.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Grażynko, wiosenka u Ciebie, a u mnie od rana śnieg!
Na szczęście jest tylko ok. zera i zrobiła się śnieżna poducha, ale co będzie jutro?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Guciu u mnie podobnie - na zmianę słonko i śnieg, ale poduchy śniegowej nie ma. Gdyby przyszedł mróz to aż boję się myśleć. Jak jest poducha śniegowa to przynajmniej trochę chroni, ale na mokre liście jak siądzie mróz to gorzej niż na suche.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Grażynko u ciebie coraz piękniej :P tz. wiosennie . Ten ciemiernik to malutkie cudeńko :lol: .
Wiosna już jest u nas na dobre a jeszcze wczoraj u mnie padał śnieg z deszczem :( .
Za to dzisiaj jest słoneczko :heja i oby już tak zostało :lol:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Joluś oby tak było. Cały czas przywołuję słoneczko i odganiam chmury. Może to coś pomoże. :wink: :lol:
Śnieżyce już przekwitły a przebiśniegi kończą okres kwitnienia. A to znaczy, że powinno się ocieplić. Jednak nie widziałam w oczku żab, a dopóki nie złożą skrzeku to jeszcze mogą być mrozy. :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Grażynko, zwiedziłam sobie dokładnie Twój ogród, widać jaką jesteś miłośniczką kwiatów i że masz do nich rękę, że o wiedzy nie wspomnę! Ja mam na razie zapał i mnóstwo marzeń do spełnienia, byle już się skończyła ta paskudna pogoda!
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Kontakt:

Post »

kogra pisze: Jednak nie widziałam w oczku żab, a dopóki nie złożą skrzeku to jeszcze mogą być mrozy. :?
Grażynko ,to może poproś jakoś te żabki względem tego skrzeku :wink: :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Moniko - marzenia się spełniają o ile zapał nie ostygnie. Więc z pewnością je spełnisz z pomocnikami czy bez. Wystarczy mi to co zobaczyłam żeby stwierdzić, że jesienią będzie dużo do oglądania w twoim ogródku.
Ja też mam już tej pogody dość. Tym bardziej że jestem dzieckiem słońca. Ale po świętach mam nadzieję że będzie już OK. ;:333

Goniu - niestety widziałam przy czyszczeniu oczka tylko 3 żabki. Ale i one znikły, więc chyba przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać. Natura wie co robi a przez ostatnie 5 lat ta prognoza sprawdzała się co do joty. Nie ma skrzeku - nie ma ciepła. :? :? :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

:;230 Chciałam powiedzieć dokładnie to, co Gonia !
Skoro jednak nie da się z żabkami nic załatwić, to chociaż obserwuj je Grażynko pilnie i daj nam znać, jak żabki Ci doniosą, że mrozy juz nam nie grożą :D
Grzegorz B

Post »

Grażynko u Ciebie już wiosna na całego. Ale kolorowo, aż energia w człowieku się zbiera, szkoda, że za oknem szara rzeczywistość i o takich wiosennych widokach jak na razie ja muszę zapomnieć. Super śnieżyce, znakomicie się prezentują wzdłuż rabaty, ale tak naprawdę wszystko świetnie się prezentuje i jeszcze nowe nabytki, zapowiada się festiwal barw, zwłaszcza w rodzinie liliowatych. Święta będziesz miała bardzo wiosenne, oby tylko słońce i ciepełko dopisało :D
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Grażynko powiedz żabkom że ja chcę skrzeku ;:94
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”