Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alutka - obyś miała rację
Kilka stacji potwierdza te przymrozki a u mnie jest teraz niecałe 3 stopnie.
To już lepiej, żeby śnieg padał, bo przynajmniej roślinki będą chronione pod śniegiem.
Anulko - a jaka u Ciebie pogoda, może chociaż trochę cieplej ? Ja nic nie przykrywam, bo wszystkie donice są w szklarni - mam nadzieję że to wystarczy a roślinki muszą sobie jakoś poradzić same.
Anulko - a jaka u Ciebie pogoda, może chociaż trochę cieplej ? Ja nic nie przykrywam, bo wszystkie donice są w szklarni - mam nadzieję że to wystarczy a roślinki muszą sobie jakoś poradzić same.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Anulko no to spróbuj je przykryć wiaderkami plastikowymi - może nie będzie tak żle. Fakt, że na dalie to trochę za wcześnie - ale na próbie zależy - gdyby się udało to chyba pierwsza miałabyś kwitnące dalie i to najdłużej.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Grażynko, wiosenka u Ciebie, a u mnie od rana śnieg!
Na szczęście jest tylko ok. zera i zrobiła się śnieżna poducha, ale co będzie jutro?
Na szczęście jest tylko ok. zera i zrobiła się śnieżna poducha, ale co będzie jutro?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Guciu u mnie podobnie - na zmianę słonko i śnieg, ale poduchy śniegowej nie ma. Gdyby przyszedł mróz to aż boję się myśleć. Jak jest poducha śniegowa to przynajmniej trochę chroni, ale na mokre liście jak siądzie mróz to gorzej niż na suche.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Joluś oby tak było. Cały czas przywołuję słoneczko i odganiam chmury. Może to coś pomoże.
Śnieżyce już przekwitły a przebiśniegi kończą okres kwitnienia. A to znaczy, że powinno się ocieplić. Jednak nie widziałam w oczku żab, a dopóki nie złożą skrzeku to jeszcze mogą być mrozy.
Śnieżyce już przekwitły a przebiśniegi kończą okres kwitnienia. A to znaczy, że powinno się ocieplić. Jednak nie widziałam w oczku żab, a dopóki nie złożą skrzeku to jeszcze mogą być mrozy.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Moniko - marzenia się spełniają o ile zapał nie ostygnie. Więc z pewnością je spełnisz z pomocnikami czy bez. Wystarczy mi to co zobaczyłam żeby stwierdzić, że jesienią będzie dużo do oglądania w twoim ogródku.
Ja też mam już tej pogody dość. Tym bardziej że jestem dzieckiem słońca. Ale po świętach mam nadzieję że będzie już OK.
Goniu - niestety widziałam przy czyszczeniu oczka tylko 3 żabki. Ale i one znikły, więc chyba przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać. Natura wie co robi a przez ostatnie 5 lat ta prognoza sprawdzała się co do joty. Nie ma skrzeku - nie ma ciepła.

Ja też mam już tej pogody dość. Tym bardziej że jestem dzieckiem słońca. Ale po świętach mam nadzieję że będzie już OK.
Goniu - niestety widziałam przy czyszczeniu oczka tylko 3 żabki. Ale i one znikły, więc chyba przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać. Natura wie co robi a przez ostatnie 5 lat ta prognoza sprawdzała się co do joty. Nie ma skrzeku - nie ma ciepła.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
Grzegorz B
Grażynko u Ciebie już wiosna na całego. Ale kolorowo, aż energia w człowieku się zbiera, szkoda, że za oknem szara rzeczywistość i o takich wiosennych widokach jak na razie ja muszę zapomnieć. Super śnieżyce, znakomicie się prezentują wzdłuż rabaty, ale tak naprawdę wszystko świetnie się prezentuje i jeszcze nowe nabytki, zapowiada się festiwal barw, zwłaszcza w rodzinie liliowatych. Święta będziesz miała bardzo wiosenne, oby tylko słońce i ciepełko dopisało