Pod puszczą cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod puszczą cz.2

Post »

Elu..widzę że działasz już ogrodowo i parapetowo, czyli wiosna ;:oj . Także się w końcu zmobilizowałam aby coś na działce szturchnąć , niestety z tą mobilizacją i z pogodą nie utrafiłam ;:185 . Miejmy nadzieję że i pogoda odpowiednia na prace nadejdzie i nadgonię to co jesienią nie zrobiłam czego i tobie życzę ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć pracusiu :wit
Czytam,że już dużo działasz ogrodowo.Fajnie.I wysiewy pierwsze poczynione. ;:215
Ja jeszcze nic. :roll:
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej :wit

Nareszcie Mama pozbyła się gipsu , więc może będę miała przy niej mniej pracy.Do ogrodu nie jadę w tym tygodniu bo pogoda paskudna , ale posiałam pomarańczową jeżówkę z własnych nasion i ciekawa jestem czy mi wykiełkuje . Myślę , że co kilka dni będę wysiewała partiami pomidorki .Papryczki jeszcze nie wzeszły , ale stoją w cieple , więc czekam cierpliwie .Na targowisku kupiłam dzisiaj pierwsze cebule lilii w ilości 6 szt. Pełno było też prymul , hiacyntów i żonkili w doniczkach , a najwięcej oczywiście bratków , zapachniało więc wiosną .Muszę koniecznie w kwietniu zrobić zdjęcia z targowiska i pokazać na forum ,żebyście zrozumieli z czym się muszę zmierzać dwa razy w tygodniu . ;:oj

Dorotko , zaglądałam dzisiaj do ogrodu koleżanki i rzeczywiście róże mają czerwone pączki a forsycje wyglądają jakby chciały właśnie zakwitnąć a to przecież dopiero początek marca .Dobrze , że trochę się ochłodzi bo to wszystko buchnęło by zbyt szybko .W ogrodzie zrobiłam tylko to co musiałam ,reszta czeka na kwiecień i maj , oczywiście muszę zrobić na rabatach wiosenne porządki bo jesienią nic nie robiłam , ale to praca jak co roku i zawsze jakoś wszystkie z tym zdążamy , więc się nie przejmuję i wszystko robię w swoim rytmie .Życzę Ci zatem cierpliwego podejścia do tematu wiosny i dobrego tygodnia . ;:167

Iwonko ,bo ja jestem tak dziwnie skonstruowana , że muszę być w ciągłym ruchu , dlatego też nawet zimą nie odpuszczam sobie roweru , nie znoszę bezczynności .Nawet jak czuję się zmęczona po pracy to zawsze coś jeszcze robię , dzisiaj np. zrobiłam spore zakupy i upiekłam bułeczki .Ten typ tak ma .Zatem zdrówka i spokoju Ci życzę bo słoneczka to w najbliższych dniach raczej nie będzie ;:185 . Pozdrawiam ;:167

Bożenko , praca w ogrodzie to głównie przyjemność , nawet jak wymaga sporo wysiłku , człowiek uczy się szacunku dla Matki Ziemi i docenia zmienność pór roku , jesteśmy szczęściarami bo dotykamy ziemi własnymi rękoma ,wsadzamy nosy tam gdzie chcemy a doznania wzrokowe rekompensują nam włożoną pracę , więc ogród to przyjemność . przynajmniej dla mnie ;:196

Zuziu , spokojnie zdążysz wszystko nadrobić , masz dużo czasu , wiosna dopiero puka , zresztą , przecież zawsze jakoś się wyrabiamy żeby godnie ją przywitać , więc w tym roku nie może być inaczej :D Tylko spokój może nas uratować ;:306 Pozdrawiam cieplutko ;:196

Aniu , ja muszę sobie wszystko bardziej rozłożyć w czasie bo ogród daleko a i innych obowiązków mam sporo , więc muszę dobrze wszystko planować .Cieszę się , że zaczynamy następny ogrodowy sezon i znowu będzie pięknie , kolorowo i pachnąco .Pozdrawiam cieplutko ;:167 PS . Chcąc się pozbyć zapasów nici , wydziergałam sobie na ogrodowy stolik takie serwetki .

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Elu to twoje prace?, ten listek jest świetny ;:215
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko , Nie potrafię się nudzić , więc w wolnych chwilach zawsze coś tam wydłubię . Mam niesamowity zapas muliny , kordonków i bawełny , więc staram się coś z tym zrobić . Ten zestaw zrobiłam sobie na czarny stolik ze szkłem , który będzie stał w ogrodzie przy drewnianej ławeczce , teraz robię jeszcze dwukolorową serwetę na biały ogrodowy stolik i sama ciekawa jestem co mi w końcu wyjdzie bo wzóz sama sobie wymyśliłam .Jak będzie gotowa to pokażę .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Elżuniu,z Ciebie też dobry pracuś ,serweta piękna ,czy ten liść i te kwiatki położone są na dużej serwecie ,duży obrusik też przez Ciebie zrobiony ?,bardzo ładny ,wieje dzisiaj bardzo u mnie ,nie da się iść do ogrodu ,bo można się pochorować ,a ja tego nie chcę ,mam co robić w domku ,wczoraj i dzisiaj wysiałam pomidorki ,odmian niezliczoną ilość ;:306 ,zobaczymy co z tego będzie ,ale już mi się marzą ,żeby były na talerzyku,pozdrawiam i pięknej niedzieli życzę ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuniu , liść i kwiatki leżą na dużej serwecie , ale ona gotowa i kupna , chciałam tylko na jednolitym tle pokazać ten zrobiony przeze mnie zestawik .Zauważ , że na forum większość to pracowici ludzie , jak człowiek chce coś mieć i dba o rodzinę to musi się napracować , ale my to lubimy i daje nam to poczucie spełnienia i po prostu cieszy nas to niezmiernie .Wczoraj upiekłam bułki a dzisiaj
ciasto drożdżowe i zrobiłam zaczyn do jutrzejszego pieczenia chleba a w międzyczasie dziergam następną serwetę .Rano wysiałam kilka odmian pomidorków koktajlowych , papryczki ostre widzę , że właśnie ruszają , verbena patagońska jeszcze się chłodzi w lodówce , a w tygodniu posieję następne pomidory .Mam do wysiania dwie odmiany arbuza ale nie bardzo jeszcze wiem kiedy to zrobię .Jak widać ciągle jest coś do zrobienia i bardzo mnie to cieszy bo nie znoszę nudy .Marzec jak zwykle zmienny , ale to normalka , jeszcze 2-3 tygodnie i będziemy mogły przenieść się do ogrodów. :D Spokojnego tygodnia ;:196

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Niestety Elu, domowe specyfiki mnie zawiodły. W tej chwili kończę przyjmować drugi antybiotyk i jest tylko nieznacznie lepiej. W poniedziałek ponownie idę do lekarza ;:223 Mogę tylko z zazdrością obserwować Wasze poczynania na działkach i w ogrodach, ale nic to. Przede wszystkim muszę wyzdrowieć, a potem będę martwić się o działkę.
Na działce wykorzystałaś czas na maksa, chwali Ci się to ;:63 Ale tak mamy, że po zimie puszczają nam hamulce i jak już się wybierzemy to chcemy więcej i więcej ;:108
Serwetki są urocze ;:63 Pamiętam, że kiedyś moja mama takie robiła.
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Elunia, zazdroszczę Ci tych porządków na rabatach ;:224
U mnie niestety kiepsko z porządkami - czekam na cieplejsze dni, bo mi zbyt ręce marzną i nie mogę nic zrobić, bo ustaje mi krążenie w palcach. Jeszcze trochę musze poczekać. Udało mi się jedynie z przerwami w pracach uporządkować przed domem, żeby jako tako wyglądało, a ogród za domem czeka. Od dwóch mamy takie wichury, że zupełnie nie da się wyjść do ogrodu.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Elu :wit
Wiosna już wszędzie nas wita kolorkami. Małe Ale hak6 cieszą.
Piękne serwetki. Jeszcze trochę i ogrody pochlona nasze wolne czasy. Ale i rozwijające się rosliny tyle radości nam dają .
Wiosna to pracowita pora roku Ale jakże piękna i energetyczna ;:108
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Elu, chciałoby się krzyknąć - Łał! na takie serwetkowe arcydzieła ;:138 Już oczami wyobraźni widzę je na tym stoliku w ogrodzie...
Ciasto drożdżowe wygląda bardzo smakowicie ;:152
Dobrego tygodnia Ci życzę ;:196
PS. A na jakim targowisku tak Cię kuszą? Jeśli to nie jest tajemnica.
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Elu ale Cię wzięło,jak świetnie zrobione te prace ręczne i te chlebowe też.Świetnie, że możemy sobie same upiec chlebuś powszedni. Masz wszędzie pozałatwiane i w ogrodzie i w zagrodzie! ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ale apetycznie Elu ;:215 ładnie wyglada to ciasto drożdżowe ;:215 , jak tam wichury u Ciebie, przeszły w miarę spokojnie?
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Eli widzę, że ruszyłaś z kopyta i prace na działce trwają :) Cieszę się, że mama już bez gipsu i troszkę odetchniesz :wink: Hmm widzę tu jakieś robótki ręczne - bardzo ładne, a do tego jeszcze pyszne wypieki ;:108
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Elu..widzę że jesteś wszechstronnie uzdolniona, ba..żadnej pracy się nie boisz i brawo ci za to ;:180 . Szydełkowanie bardzo ładnie ci wychodzi ale do tego trzeba cierpliwości a ja jej ;:185 . Z porządkami na działce jeszcze się na dobre nie rozkręciłam, pogoda pokrzyżowała plany więc trzeba to przeczekać. Jak to dobrze że ja mam targowisko w drugim końcu miasta bo się zarzekam póki zielonych nie widzę , gdybym zobaczyła kto wie ;:oj . Poprawy pogody ci życzę i przyjemnych wiosennych prac ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”