Kawałeczek słońca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kawałeczek słońca na ziemi

Post »

Zuza kopara w takim ogrodzie. ;:202 Piwonia śliczna i ostnica już z kłosami. ;:215 Krzewy kwitną pięknie. Żółta róża chyba jednak tam nie zostanie. :?:
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

:shock: o matko co tam się u ciebie wyprawia
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:shock: Ojej ale masz rewolucję. No ale wiadomo, jak trzeba to trzeba. Słuchaj, nie martwisz się że z biegiem czasu te piękne piwonie będą Ci marnieć od tych tuj? U mnie rośnie niedaleko tuj magnolia. Już o nią drżę. ;:63 dla rh.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Zuzka ale żółty z różowym też ładnie pasuje to są ciepłe kolorki przeciwstawne i łagodne mi się takie połączenie podoba :)
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Szkoda tak pięknego ogrodu i Twojej ciężkiej pracy ;:174
Awatar użytkownika
hanna133
500p
500p
Od: 23 sty 2013, o 16:22

Post »

Ale przekopy,czy udoło Ci się uratować te roślinki,które rosły na drodze przekopów?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Zuziu prawdziwa demolka w Twoim ogrodzie, mnóstwo pracy Cię czeka po zakończeniu robót . Ale trzeba na to spojrzeć z tej strony, że wszystko sobie urządzisz od nowa, tak jak tylko sobie wymarzysz :D
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zuza Ralfa Demolkę wpuściłaś na swe zielone włoście?! ;:202

Czy Twoich jaśminowców mszyce nie lubią? ;:124
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Zuziu, u mnie zakładali kanalizę jakieś trzy/cztery tygodnie temu i też nie obyło się bez sprzętu ciężkiego, ale tak rozrytego ogrodu nie miałam i na szczęście odbyło się bez większych szkód, panowie dostali dokładne wytyczne i nic nie zniszczyli, ale trzeba ich było bez przerwy pilnować, a w zasadzie pana kierownika, który albo źle odczytywał mapkę albo też miał w ręce mapkę sąsiada, masakra jakaś. Patrzę na ten Twój powojnik zidentyfikowany jako Jan Paweł II i faktycznie wygląda tak samo, to znaczy tak jakby to był on, u mnie ma jeszcze dość małe pąki, zakwitnie dopiero za jakiś czas, ale jeśli Twój był sadzony w tym sezonie, to wszystko możliwe, miałam podobnie z nowo posadzonymi podpędzonymi powojnikami, które zakwitały o wiele wcześniej, a dopiero w następnym sezonie w odpowiednim dla nich czasie. Piękne piwonie, piękny żylistek i jaśminowiec i oczywiście róże ;:108
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ech Soniu, miało być tak pięknie, wykopany rowek położona rura, połączenie do obecnej szambowej i do kanalizacyjnej w drodze, zasypany rowek i koniec, a tu du...a, ani jednej ani drugiej rury nie można było odnaleźć Obrazek Plany geodezyjne planami, a rura kanalizacyjna okazała się 3 metry dalej, a szambowa zupełnie inaczej niż na planach zaznaczona Obrazek Suma sumarum przeryli cały ogród w poszukiwaniach zanim udało się zrobić podłączenie. Efekty widać na zdjęciach Obrazek
Madziu, mam trochę stracha, ale żyję nadzieją że dadzą sobie radę Obrazek Mam taki cichy plan, że jakby coś zaczęły marnieć to będę łopatą przecinać korzenie pod tujami. Za tymi piwoniami a przed tujami rosną jeszcze hortensje vanilla fraise ;:131
Anita, no niestety jak chce się mieć lepiej, to najpierw trzeba mieć gorzej. A ja to zawsze muszę mieć takiego pecha, jak pisałam do Soni. A co do połączenia kolorów moich róż pomyłkowych, to w końcu mi się opatrzą i się przyzwyczaję... taką mam nadzieję Obrazek
Kasiu, ano szkoda ;:108 Dobrze i tak, że w większości przeryty został trawnik, rabaty były w mniejszości, ale nawet tej mniejszości szkoda.
No nic, zakasam rękawy i będę robiła od nowa Obrazek
Haniu, o derenia walczyłam jak lwica i został, lilak niestety poszedł do lilakowego nieba. Mniejsze roślinki wykopywałam na bieżąco i wysadzałam do donic, w większości trafiły już z powrotem na swoje miejsca Obrazek
Agnieszko, i tej myśli że sobie na nowo urządzę się uczepiłam, tylko kłopot z ziemią mam. Wyjęli mi z tych wykopalisk sam piach na zewnątrz, będzie problem. W tym roku będę musiała się skupić na zamianie tego piachu na coś, w czym rośliny lub choć trawa dadzą radę.
Aneczko, a żebyś wiedziała, że Ralf Demolka u mnie szalał i to nawet nie jeden Obrazek Co do jaśminowców to i owszem lubią je mszycory i to bardzo. Ale przestałam się bawić w naturalne pitu pitu, które maszyce i tak miały w du...e i wytoczyłam chemiczne działa Obrazek teraz wygrana jest po mojej stronie Obrazek
Ilonko, u mnie było z tą kanalizą trochę problemów... ;:185 Zobacz wyżej, opisałam wszystko Soni.
Powojnik faktycznie sadzony w tym roku, może dlatego taki wyrywny ;:108
------------------------------

Ależ dziś był upalny dzionek, a teraz u mnie pada Obrazek Super, bo rośliny aż mdlały w tym żarze. Z eMem powsadzaliśmy uratowane roślinki z wykopów w swoje poprzednie miejsca. Niestety z przodu domu mamy wielką piaszczystą wyspę. Na razie nie mamy na nią pomysłu. Trawa nie da tam sobie rady ;:185
Zostawiam wam parę foto moich obecnie kwitnących:

Naparstnica, która miała być białą i bez czarny Black Beauty.

Obrazek Obrazek

Moja pierwsza kwitnąca - Spring Pink. Serduszka powoli zamiera, ale stwierdziła jeszcze a co tam, wypuszczę sobie nową odnogę z kwiatkami :shock:

Obrazek Obrazek

Ptilotus Joey i ..... no właśne, kto pomoże cóż to, dzwonek jakiś?

Obrazek Obrazek

Młodziutka trytoma pierwszy raz zakwitła. Czosnki.

Obrazek Obrazek

Przetacznik, heliotrop.

Obrazek Obrazek

I na koniec kolejna różyczka, która u mnie zakwitła kupiona jako wielkokwiatowa na pniu. Może ktoś rozpozna ;:131

Obrazek Obrazek

Życzę wam Kochani pięknej, słonecznej niedzieli Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Zuza dobrze, że już koniec robót i deszcz podlał przesadzane rośliny. ;:215 Podczas podłączania gazu do mnie była podobna sytuacja. Na mapie inaczej niż w terenie. ;:202 Na szczęście jeden z sąsiadów wskazał ekipie przebieg rury. Piękne kolory pokazujesz, szczególnie dziś podziwiam przetacznika i różę. :D Biały to może dzwonek skupiony. :?:
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Zuzka na twoich wypielęgnowanych i starannie zaplanowanych rabatach taka demolka to katastrofa :evil: chyba uciekłabym z domu ,żeby na to nie patrzeć :roll:
Różyczki zaczynają swój popis ,ja też zachwycam się nimi coraz bardziej ;:167
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Demolkę jakoś przeżyjesz, piękne kwitnienia poprawią nastrój bardzo szybko i dokumentnie. ;:108
Prędko zapomnisz o tym, co niesympatyczne. Ogród i jego piękno skutecznie w tym pomogą, czego z całego serca Ci życzę. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ptilotus Joey - bardzo mi się podoba. Czy zawieszkę przy nim sama robiłaś?
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuziu współczuję ci z powodu takiej demolki. Prawda jest, ze zrobisz jeszcze raz i na pewno piękniej, ale co się orobisz to twoje.
Jestem zachwycona piwonią Festiva Maxima. Masz bardzo dużo różnych gatunków kwiatów, aż miło zaglądać do ciebie.
Ja ograniczyłam się do kilkunastu gatunków, a na inne chętnie popatrzę u ciebie.
W tamtym roku miałam zamiar zrezygnować z róż, ale nie zabrakło mi odwagi, by wyrzucić królową kwiatów. Skończyło się na przeprowadzce i inne, bardziej reprezentacyjne miejsce ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”