Grażynko, Ty masz za to bliziutko do cudownych gór, które uwielbiam, a są ode mnie tak daleko. W las też się zapuszczasz od czasu do czasu (widziałam fotki

), więc chyba nie jest on od Ciebie tak daleko

Masz cudowny balkon, pełen kwiatów, o którym ja tylko mogę sobie pomarzyc
Mieszkanie w lesie ma też swoje minusy

Wszędzie daleko, bez samochodu ani rusz

Do sklepów, chociaż jest ich w centrum Żarek kilka + hipermarket 'Rogalik', mam kawał drogi, na nogach, to jakieś 20-25 min w jedną stronę, a z ciężkimi zakupami byłoby z powrotem dłużej, dlatego na zakupy jeżdżę samochodem

Nie ma tu żadnych rozrywek, więc młodzież ucieka stąd do miasta. Obie moje córki nie chcą tutaj mieszkac, chyba, że na starośc

I tu jest chyba '
pies pogrzebany ' las, i to co on oferuje, potrafią docenic dopiero ludzie dojrzali, jak my
Niestety, nie jest tak cudownie, jak to na pierwszy 'rzut oka' wygląda. Kwaśna ziemia, torfowa jest tylko o....jedną ulicę dalej

Ci którzy mają tam działki, rzeczywiście mogą sadzic Rh. i azalie bez wielkich ceregieli, i sadzą

Ja żeby posadzic u siebie Rh, musiałam wyrwac spory dół i zapełnic go taką właśnie ziemią, bo u mnie suchutki, żółty piaseczek, w sam raz dobry np. do budowy domu

Ludzie, którzy się tu budują nie muszą go kupowac, wystarczy ten z wykopu pod fundamenty

Co to oznacza dla zapalonego ogrodnika, chyba wiesz.....harówa, harówa i jeszcze raz harówa