Róże zjawiskowe, też Ci ich zazdroszczę, ale tak bardzo pozytywnie.
U Oliwki - 2012
- Rozanka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 lut 2009, o 13:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: U Oliwki - 2012
Oliwko, ja sobie tu do Ciebie po cichutku zaglądami i ogladam, ale teraz nie wytrzymałam.
Ja rozumiem, że u mnie róże słabo rosną, ale żeby powojniki też! Ten Twój "lichy" Polish Spirith, u mnie byłby najpiękniej kwitnącym powojnikiem.
O reszcie nawet nie wspomnę, bo mnie z zazdrości kręci, normalnie.
Ja z nimi cuduję, sadzę w popieczarkową, sprawdzam pH, sadzę w wiadrach, podlewam odżywkami. W tym roku dorobiłam się pięknej masy zielonej, ale kwiatów jak na lekarstwo. Czyżby jednak za dużo cienia? Wybieram odmiany kwitnące nawet od północy i co nic. Masz jakąś radę dla mnie?
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Ale karne te Dzieci Warszawy! Jak ładnie ustawiły się w rządku
Cudne te powojniki! Tak sobie oglądam, zachwycam sie i marzę, że może i u mnie kiedyś ... Na razie trzeci sezon z powojnikami i prawie bez powojników
Z róż szczególnie niezmiennie ujmuje mnie Mme Isaak Pereira, którą jednak sobie odpuściłam ( także dzięki Twoim informacjom) i Pilgrim, którego nadal pożądam i którego prawie juz miałam!
Już był w moim ogródku, juz witał się z gąską... Co ja bredzę
Przymrozek go wykończył albo zaraza "sadzonkowa"
A Twój cudny
Bodziszek niezwykły! Co za kolor, co za kwiat!
Cudne te powojniki! Tak sobie oglądam, zachwycam sie i marzę, że może i u mnie kiedyś ... Na razie trzeci sezon z powojnikami i prawie bez powojników
Z róż szczególnie niezmiennie ujmuje mnie Mme Isaak Pereira, którą jednak sobie odpuściłam ( także dzięki Twoim informacjom) i Pilgrim, którego nadal pożądam i którego prawie juz miałam!
Już był w moim ogródku, juz witał się z gąską... Co ja bredzę
Przymrozek go wykończył albo zaraza "sadzonkowa"
Bodziszek niezwykły! Co za kolor, co za kwiat!
- katja
- 500p

- Od: 2 paź 2008, o 13:32
Oliwko, czy ten piękny bodziszek Summer Blue Skies aktualnie kwitnie? Z moich kwitnie jeszcze tylko oksfordzki Wargrave Pink. Szkoda, że reszta nie zgrała się z różami.
Pozdrawiam
Kasia
Kasia
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu - ta ostatnia zima chyba będzie długo pamiętana
Pillgrim wymarzł do ziemi, ale ładnie odbił. W ogóle to mi się trak wydaje, że austinki wymagają mocnego cięcia. Kwiaty ma normalne, nie miniaturki. Biedronek też mam hordy, nie radziły sobie jednak z o wiele liczniejszymi hordami mszyc. Musiałam pryskać...teraz z tego co widzę, to się już uspokoiło.
Gosiu - Souvenir wygląda nawet nieźle. U mnie pada ciągle , tylko przechodzą burze, a chyba taki długotrwały deszcz mu bardziej szkodzi. W ogóle to nawet nieźle odbił po tej zimie, aż się zdziwiłam.
Testujcie MN i donoście, jak się sprawuje
Rozanko - nie wiem, co Ci odpowiedzieć
Dostały jakąś tam dawkę nawozu wiosną i to wszystko.
Z tego co widzę, to one zdecydowanie potrzebują czasu na rozkręcenie się, czyli efekt jakiś jest po co najmniej 2 latach. Przynajmniej u mnie.
Dziękuję za komplementy na temat róż, ale proszę zważcie na to, że ja wciąż pokazuję pojedyncze kwiaty, a nie krzewy
Izo - ten rok jest powojnikowy i to tak naprawdę taki pierwszy rok. Nigdy wcześniej się tak nie popisywały, ale też 3 lata temu dopiero zaszalałam trochę z włoskimi
Bodziszek to tegoroczna nowość i bardzo mnie oczarował, ale deszcz go wykończył. te pełne różyczki widać nie znoszą w ogóle opadów.
Katja - tak teraz kwitnie, choć trochę paskudnie z powodu deszczu. U mnie nadal w kwiatach jest Patricia, Waegrave Pink, Double Jewel, Brookside, Wiscombe, Versicolor, Jolly Bee, no i łąkowy - taki zwykły wykopany gdzieś z nieużytków
Chciałam się też przy okazji pożegnać na jakiś czas. Jadę na wakacje
Trzymajcie się ciepło
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Walu podziwiam Twoje powojniki, są śliczne i myślę że za parę lat i u mnie zbiorą się w sobie i będą większe i dorodniejsze miały kwitnienie.
Róże to w większości mają mniejsze i mniej kwiatów ale dobrze że żyją, może za rok dadzą lepszy pokaz.
Życzę Ci udanego urlopu
a sobie chłodniejszej aury. 
Róże to w większości mają mniejsze i mniej kwiatów ale dobrze że żyją, może za rok dadzą lepszy pokaz.
Życzę Ci udanego urlopu
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
udanych wakacji a o wrażenie prosimy po powrocie 
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oliwko, zajrzyj, proszę, do wątku z identyfikacją, może rozpoznasz moją różyczkę?
- katja
- 500p

- Od: 2 paź 2008, o 13:32
Oliwko, udanego urlopu
Zapisałam sobie nazwy bodziszków później kwitnących, może kiedyś zgrają mi się z różami
. U mnie róże kwitną później 
Zapisałam sobie nazwy bodziszków później kwitnących, może kiedyś zgrają mi się z różami
Pozdrawiam
Kasia
Kasia
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Udanego wypoczynku
Mam nadzieję, że wrócisz zadowolona. Akurat na drugi rzut kwitnienia róż 
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Udanych wakacji

- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Oliwko, Twoje Clemki są powalające
Wszystkie takie zdrowe okazy !!! Przepięknie , udanego urlopu życzę !
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Oliwko udanych wakacji.
Mam nadzieję, że doczekałaś kwiatów Muscosy.
Te Twoje róże
.....sobie pooglądałam.Masz piękne powojniki....mój Venrosa Violacea nie odbił po zimie....a taki był śliczny.
Mam nadzieję, że doczekałaś kwiatów Muscosy.
Te Twoje róże
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Ojojoj?ja naprawdę nie wiedziałam, że Ty masz tyle powojników? Venosa Violacea to sztuka, którą koniecznie musze mieć, oglądam ją na forum w paru ogrodach i nie mogę oderwać oczu.
Co do róż ? mam nadzieję, że to wspaniałe kwitnienie rabatówek rekompensuje Ci choć w części pozimowe straty w kwitnieniu historycznych?
Co do róż ? mam nadzieję, że to wspaniałe kwitnienie rabatówek rekompensuje Ci choć w części pozimowe straty w kwitnieniu historycznych?
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka