Ogródek EdytyB - początki amatora
- EdytaB
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam pourlopowo
Czemu wszystko co przyjemne tak szybko się kończy
Hana zapas słońca chyba przywiozłam, tam gdzie byłoma nie możan było na jego brak narzekać.
Teraz muszę się przestawić znów na zwykły rytm- dom-praca-praca-dom
Po tych deszczach w ogrodzei istne szaleństwo chwaściorów, wielkiej trawy i przekwitłych róż , które trzeba doprowadzić do porządku.
Cieszę się niezmiernie, ze wróciłam na forum
Brakowało mi Was a w szczególności kiedy zachwycałam się roślinkami a nikt z moich towarzyszy nie podzielał mojego entuzjazmu 
Teraz wskoczę do Waszych ogrodów ..........
Czemu wszystko co przyjemne tak szybko się kończy
Hana zapas słońca chyba przywiozłam, tam gdzie byłoma nie możan było na jego brak narzekać.
Teraz muszę się przestawić znów na zwykły rytm- dom-praca-praca-dom
Po tych deszczach w ogrodzei istne szaleństwo chwaściorów, wielkiej trawy i przekwitłych róż , które trzeba doprowadzić do porządku.
Cieszę się niezmiernie, ze wróciłam na forum
Teraz wskoczę do Waszych ogrodów ..........
- roslynn
- 1000p

- Od: 15 lut 2008, o 12:12
Edytko, moje siostry na mnie dziwnie nawet patrzą gdy zaczynam się rozwodzić na jakimś listkiem
Ale doprowadziłam chociaż do tego, że zaczęły troszkę organizacji w swoich ogródkach chociaż może nie z takim zapałem jak powinny
Toś wypoczęta i pełna energii na podbój chwastów po takim wczasowaniu
Ciekawe czy ja będę miała urlop, pewnie uda mi sie tylko wyskoczyć co niedziela nad wodę i popływać, ale to też fajnie
Ale doprowadziłam chociaż do tego, że zaczęły troszkę organizacji w swoich ogródkach chociaż może nie z takim zapałem jak powinny
Toś wypoczęta i pełna energii na podbój chwastów po takim wczasowaniu
Ciekawe czy ja będę miała urlop, pewnie uda mi sie tylko wyskoczyć co niedziela nad wodę i popływać, ale to też fajnie
- EdytaB

Witaj Elu - masz rację zapału to ja mam sporotija pisze:Róże masz śliczne i w dodatku ile, widać masz do nich łapkę bo tak ładnie rosną . Cudna jest ta wyglądająca na wielokolorową . Ogród rosnie w siłę ,dzięki Twojemu zapałowi i pracy weń włożonej , w dodatku ciągle wzbogaca się o kolejne krzaczki i fajnie bo będzie co oglądać .
Pozdrawiam
A po pracy pielenie to super relaks.
Znajomy Pan z ogrodniczego zwykł mówić:
Chcesz być szczęśliwy jedną noc - to się upij,
Chcesz być szczęśliwy jeden rok - to się ożeń,
Chcesz być szczęśliwy całe życie - to załóż ogród !(podobno japońskie przysłowie)
Upatrzyłam w rzeczonym ogrodniczym śliczny berberys, nie kupiłam i śni mi się po nocach więc dziś zrobię sobie dobrze i zakupię owy krzaczek.
Byłam wczoraj u koleżanki, która obdarowała mnie kilkoma bylinami, niby pospolite ale mnie cieszą ogromnie.
Dziś wsadzę mimo, że wg kalendarza księżycowego to niewłaściwe dni - jednak boję się, zeby nie zmarnały.
Aha i rezygnuję z peowadzenia warzywniaka - poległam na całej linii
Jedynie co zostanie mięta i melisa.
- EdytaB

Jadziu, Basiu - ponieważ nie bylo mnie w ogrodzie ponad 2 tyg. Wszystko zarosło, to co miałam posadzone albo zginęło z powodu deszczy lub zarosło niemilosiernie.
Źle sie do tego zabrałam. Może w przyszlym roku lepiej zorganizuje miejsce, nasdzenia ... muszę temt jeszcze raz porzemyślec.
A na pocieszenie kupiłam sobie dziś różyczkę Mercury 2000 (Żyła) oraz Berberys pośredni 'Red Jewel'.
Zrobilam rownież kilka fotek ale padły baterie i teraz czekam aż sie naładują. Więc foto będzie jutro.
Źle sie do tego zabrałam. Może w przyszlym roku lepiej zorganizuje miejsce, nasdzenia ... muszę temt jeszcze raz porzemyślec.
A na pocieszenie kupiłam sobie dziś różyczkę Mercury 2000 (Żyła) oraz Berberys pośredni 'Red Jewel'.
Zrobilam rownież kilka fotek ale padły baterie i teraz czekam aż sie naładują. Więc foto będzie jutro.
- Katarynka
- 500p

- Od: 1 kwie 2009, o 14:57
Katarzyna, zapraszam