Mambo moja ma dwa odbicia z uśpionych oczekMamba pisze:
Asiu, dziękuję. Ciekawa jestem ile kwiatów będzie miała Twoja siostra mojej "salamandry: Czekam niecierpliwie na Twój powrót do domu i relację zdjęciową. Chyba im to deszczowe lato służy skoro chcą nas obdarzyć większą ilością kwiatów niż dotychczasU swojego zauważyłam jeszcze powiększone oczka i miałam nadzieję na boczne pędy, ale jakoś słabo rosną i chyba nic z tego. Może kiedyś...
Moja kolekcja
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
O kurcze, ale masz dużo czerwonych!
To mój ulubiony kolorek, a nie mam żadnego, chyba czas to nadrobić.. ;) Cudeńka, gratuluję kwitnień!!
Też mam takiego jak ten Twój żółty długodystansowiec, ale u mnie coś mu nie idzie- kupiłam go z sześcioma kwiatkami, teraz zakwitł ponownie- dwoma kwiatkami (były 3 pączki ale jeden ułamałam). Identyczne mają jeszcze Pestka i Blondysia, i kwitną u wszystkich tak bujnie jak u Ciebie, a u mnie d..pa, a buu!
Też mam takiego jak ten Twój żółty długodystansowiec, ale u mnie coś mu nie idzie- kupiłam go z sześcioma kwiatkami, teraz zakwitł ponownie- dwoma kwiatkami (były 3 pączki ale jeden ułamałam). Identyczne mają jeszcze Pestka i Blondysia, i kwitną u wszystkich tak bujnie jak u Ciebie, a u mnie d..pa, a buu!
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Anusska
- 1000p

- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mambo, wszystkie śliczne
Doritaenopsis ma piękny kolorek, a warżka jaka ciekawa 
Phal. philaedelphia fajnie rozgałęziony - będzie super widok jak zakwitnie
Można liczyć na zdjęcia, prawda? 
A ten żółty też niezły gość
Ciekawie wygląda taka lawina kwiatów, które przechodzą z bardziej wybarwionych do tych mniej 
Phal. philaedelphia fajnie rozgałęziony - będzie super widok jak zakwitnie
A ten żółty też niezły gość
- Mamba

- Od: 25 cze 2008, o 21:25
Agato, cieszę się, że Twój Phal. equestris wypuścił keiki. Jestem pewna, że sobie poradzą, bo to są bardzo dzielne i silne storczyki
Dzisiaj potwierdziło się, że mój dorosły equestris wypuszcza kolejny pęd, a ujednego z keiki również rośnie pędzik
Dusiu, też mam wrażenie, że botaniczne storczyki są bardziej wrażliwe. Jednak nie powstrzma mnie to przed kolejnymi zakupami
Asiu, mam nadzieję, że moja "salamandra" pójdzie w ślady Twojej
Agito, dziękuję i życzę udanych zakupów
Może Twój żółty storczyk potrzebuje trochę czasu na akilmatyzację i pokaże jeszcze na co go stać. Tym bardziej, że nie tylko u mnie akurat ten storczyk rośnie bujnie
Anusska, dziękuję. Oczywiście jak mój "Phal. Philadelphia" zakwitnie zrobię zdjęcia.
Dusiu, też mam wrażenie, że botaniczne storczyki są bardziej wrażliwe. Jednak nie powstrzma mnie to przed kolejnymi zakupami
Asiu, mam nadzieję, że moja "salamandra" pójdzie w ślady Twojej
Agito, dziękuję i życzę udanych zakupów
Anusska, dziękuję. Oczywiście jak mój "Phal. Philadelphia" zakwitnie zrobię zdjęcia.
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
a mnie pewnie powstrzyma, bo po co mam sobie nakupować tyle takich rzadkich, drogich storczyków i niedługo je stracić. a są takie piękne, tak bym chciała je mieć... ale jakbym miała stracić wszystkie przez jednego chorego, to wolę nie ryzykować.Dusiu, też mam wrażenie, że botaniczne storczyki są bardziej wrażliwe. Jednak nie powstrzma mnie to przed kolejnymi zakupami
- Mamba

Kupując kwiat nigdy nie można mieć pewności, że jest lub będzie chory - oczywiście mam na myśli sytuację, gdy nie ma widocznych objawów jakiejś choroby. Dotyczy to zarówno hybryd jak i botanicznych storczyków. Pewnie większości z nas na początku storczykowej przygody hybrydy marketowe Phalaenopsis wydawały się czymś niemożliwym do hodowli w domu, a jednak udaje nam sięStorczykowa pisze:a mnie pewnie powstrzyma, bo po co mam sobie nakupować tyle takich rzadkich, drogich storczyków i niedługo je stracić. a są takie piękne, tak bym chciała je mieć... ale jakbym miała stracić wszystkie przez jednego chorego, to wolę nie ryzykować.Dusiu, też mam wrażenie, że botaniczne storczyki są bardziej wrażliwe. Jednak nie powstrzma mnie to przed kolejnymi zakupami
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mambo w 100% się z Tobą zgadzam- apetyt rośnie w miarę jedzenia, a po kilku latach kupowania i pielęgnowania hybryd nabieramy doświadczenia i chcemy czegoś innego bardziej oryginalnego. ;:2
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
ja też chcę czegoś więcej, ale na hybrydach nigdy nie miałam chorób, a na violacei mam. gdy mnie nie było jego plamy nie powiększyły się za bardzo, ale pewnie jest chory... inne mają się dobrze.Mamba pisze:Kupując kwiat nigdy nie można mieć pewności, że jest lub będzie chory - oczywiście mam na myśli sytuację, gdy nie ma widocznych objawów jakiejś choroby. Dotyczy to zarówno hybryd jak i botanicznych storczyków. Pewnie większości z nas na początku storczykowej przygody hybrydy marketowe Phalaenopsis wydawały się czymś niemożliwym do hodowli w domu, a jednak udaje nam sięStorczykowa pisze:a mnie pewnie powstrzyma, bo po co mam sobie nakupować tyle takich rzadkich, drogich storczyków i niedługo je stracić. a są takie piękne, tak bym chciała je mieć... ale jakbym miała stracić wszystkie przez jednego chorego, to wolę nie ryzykować.Dusiu, też mam wrażenie, że botaniczne storczyki są bardziej wrażliwe. Jednak nie powstrzma mnie to przed kolejnymi zakupamiTak już jest, że w miarę jedzenia apetyt rośnie, a większa wiedza i doświadczenie powodują, że chcemy czegoś więcej i jesteśmy odważniejsi :P
- Mamba

Oto kilka zdjęć moich aktualnie kwitnących storczyków.
Na początek Ascocenda, która kwitnie już 3 raz w tym roku Jest niesamowita i zaskakuje mnie ilością kwitnień. Niespodziewałam się tego i aż nie śmiem marzyć o kolejnym kwitnieniu
Następny to żółty z kropkami i mazami. Przedłuża pęd co mnie bardzo cieszy :P

Ten zakwitł z rozgałęzienia, które wyrosło na rozgałęzieniu starego pędu. Ma cztery kwiaty, a każdy ma inny rumieniec, albo wcale go nie ma. :P

A to pełne kwitnienie Phal. 'Elegant Beauty' i 2 zdjęcia Pahl. 'Miss Argentina' - ma już tylko 2 kwiaty, ale za to wyjątkowe 8)

Na początek Ascocenda, która kwitnie już 3 raz w tym roku Jest niesamowita i zaskakuje mnie ilością kwitnień. Niespodziewałam się tego i aż nie śmiem marzyć o kolejnym kwitnieniu

Ten zakwitł z rozgałęzienia, które wyrosło na rozgałęzieniu starego pędu. Ma cztery kwiaty, a każdy ma inny rumieniec, albo wcale go nie ma. :P

A to pełne kwitnienie Phal. 'Elegant Beauty' i 2 zdjęcia Pahl. 'Miss Argentina' - ma już tylko 2 kwiaty, ale za to wyjątkowe 8)

-
MirkaS

- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ascocenda powaliła mnie na klawiaturę. A pamiętam jeszcze niedawno podziwiałam jej piękno i znowu kwitnie. Rewelacyjny kolor.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki