Familokowego ciąg dalszy
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
Jadziu no medal należy Ci się za kropelkowe zdjęcia jak nic, to zdjęcie z odbiciem domku jest cudowne
, piszesz, że ślimory znowu atakują, nie odpuszczają wcale widzę, nie dobrze
pelargonia śliczna, a budlejka bajka, uśmiechnęłam się do Beatki o nią też 
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Jadziu, dzisiaj zachwyciła mnie czerwona klasyczna róża, chryzantema,która już wystartowała
i niespotykana pelargonia, na którą zwróciła uwagę również daysy.
i niespotykana pelargonia, na którą zwróciła uwagę również daysy.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Jak chryzantemki już Zaczynaja to już takie jesienne klimaty się wciskają.
Piękny kolorek budleji. Taki wyrazisty. Moje z daleka nie są widoczne.
Róże jak zawsze piękne ;)
Piękny kolorek budleji. Taki wyrazisty. Moje z daleka nie są widoczne.
Róże jak zawsze piękne ;)
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U Ciebie tak soczyste kolory jakby susza nie panowała. Ale dzisiejsza burza nocna i deszcz do rana na pewno jest zbawienny dla Twoich pięknych róz i nie tylko.
Całuski dla Amelki przesyłam.
Całuski dla Amelki przesyłam.
- marta64

- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu, a co to za pomidory hodujesz o takich kształtach
Kropelki dorwałaś zachwycające
Róże się starają i dalie dodają kolorów Twojemu ogródkowi. Śliczne masz te mieczyki drobnokwiatowe, budleja i ketmia to krzaczory! Gdzie Ty to mieścisz
Nie wiem czemu sobie myślałam, że będę mieć czas na ogród przy starszej wnuczce, a tu nic z tego! Nie chce się bawić w ogrodzie tylko włóczyć po okolicy
Kropelki dorwałaś zachwycające
Róże się starają i dalie dodają kolorów Twojemu ogródkowi. Śliczne masz te mieczyki drobnokwiatowe, budleja i ketmia to krzaczory! Gdzie Ty to mieścisz
Nie wiem czemu sobie myślałam, że będę mieć czas na ogród przy starszej wnuczce, a tu nic z tego! Nie chce się bawić w ogrodzie tylko włóczyć po okolicy
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Witam serdecznie wieczorową porą wszystkich miłych gości
.Zaległości nadrobione, ogródek porządnie podlany przez Matkę naturę, nawet trochę zapasu wody zostało po dzisiejszej nocnej burzy.Szkód żadnych nie narobiła w każdym razie u mnie .Nie wiem jak w innych rejonach ,bo groźnie to wyglądało .Lepiej to niż te upały, tylko ślimaki mocniej się rozbisurmaniły .Dzisiaj na daliowym krzewie znalazłam ich chyba z 20 szt oślizłych i winniczków, pomidora też znów mi zaliczyły. Zerwałam go posoliłam ciekawe czy im zasmakował jutro sie przekonam. Im wszystko smakuje floksy, lilie, rozchodnikami też nie gardzą ani różami

MARTUSIU mój ogródek mały ,ale pojemnościowy
Widzisz ile tego dobra się mieści .Jednak w tym roku muszę sie wyzbyć połowy floksów, bo oszalały wszystkie .Ketmia podpiera płot sąsiada ,to samo wielka budleja która ma zaledwie 3 albo 4 lata wyhodowana z patyczka od koleżanki, druga patyczkowa od Beatki [Beaby] też fajnie sobie poczyna, a ma dopiero roczek .Dalie dopiero powoli nabierają wigoru, tylko te doniczkowe już kwitną, a tak w glebie Convoitise szaleje tylko w tym roku nie ma tych cudnych pastelowych kolorków jest bardziej lilowym różu .Zakwitła od Ciebie Liriope postarała sie i ma 2 kwiaty

GRAŻYNKO oczywiście ostatnie deszczowe dni zaowocowały rozszaleniem się róż ,a także chwastów i różnego kalibru ślimorów. Buziaczki oczywiście przekażę Amelce, teraz tydzień jest z rodzicami, bo mają urlop ,a babcia ma chwilkę oddechu .

ANIU te chryzantemki od Tereni [Ter-dob] zawsze szybciej zaczynają kwitnąć, mam jeszcze różowe ale jakoś się ociągają w tym roku. Ta budleja od Beatki jest wyraźniejsza od mojej i powinna zajmować bardziej miejsce w pierwszym rzędzie. Jednak coś wymyślę jesienią
za pochwałę róż Aphrodite też powinnaś sobie kupić bo to cudowna róża chętnie kwitnąca

LODZIU ten czerwony pąk jest mrs. Lincolna bardzo lubię ten typowo różany układ płatków, dlatego mam więcej róż właśnie takich klasycznych . Ta pelargonia jest cudna kwiaty jak wiatraczki w bieli z leciutką nutką różu gdzie nie gdzie

IWONKO ta moja to z ubiegłorocznego patyczka od Beatki i fajnie sie rozrosła przez rok.Beatka z pewnością już wysłała Ci jej patyczki .Dzięki za pochwałę moich kropelkowych fotek bardzo mnie do nich ciągnie i muszę nawet gdyby nie chciała, to po deszczu zaraz lecę pstrykać

DAYSY dziękuję za tyle pochwał chyba w głowie mi sie przewróci od nadmiaru ,ale czyta sie miło że komuś się podobają
Ciężko idzie mi ta pelargonia, ale może gdy już zrobiłam z niej następną sadzonkę pójdzie lepiej

Życzę wszystkim udanego tygodnia i radosnego świętowania

MARTUSIU mój ogródek mały ,ale pojemnościowy

GRAŻYNKO oczywiście ostatnie deszczowe dni zaowocowały rozszaleniem się róż ,a także chwastów i różnego kalibru ślimorów. Buziaczki oczywiście przekażę Amelce, teraz tydzień jest z rodzicami, bo mają urlop ,a babcia ma chwilkę oddechu .

ANIU te chryzantemki od Tereni [Ter-dob] zawsze szybciej zaczynają kwitnąć, mam jeszcze różowe ale jakoś się ociągają w tym roku. Ta budleja od Beatki jest wyraźniejsza od mojej i powinna zajmować bardziej miejsce w pierwszym rzędzie. Jednak coś wymyślę jesienią

LODZIU ten czerwony pąk jest mrs. Lincolna bardzo lubię ten typowo różany układ płatków, dlatego mam więcej róż właśnie takich klasycznych . Ta pelargonia jest cudna kwiaty jak wiatraczki w bieli z leciutką nutką różu gdzie nie gdzie

IWONKO ta moja to z ubiegłorocznego patyczka od Beatki i fajnie sie rozrosła przez rok.Beatka z pewnością już wysłała Ci jej patyczki .Dzięki za pochwałę moich kropelkowych fotek bardzo mnie do nich ciągnie i muszę nawet gdyby nie chciała, to po deszczu zaraz lecę pstrykać

DAYSY dziękuję za tyle pochwał chyba w głowie mi sie przewróci od nadmiaru ,ale czyta sie miło że komuś się podobają

Życzę wszystkim udanego tygodnia i radosnego świętowania

- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu, dobrą masz duszyczkę - nie dość, ze ślimory wyjadają ci rośliny, to ty jeszcze im pomidorka solisz dla smaku 
- marta64

- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Jadziu, znowu jesteś kropelkowo zakręcona
Podziwiam Cię bardzo, bo ja nie cierpię wychodzić na ogród po deszczu! Róże pięknie kwitną, nawet moje biedne coś tam pokazują.
Śliczne dalie, a już te z ciemnymi listkami
Już Ci zakwitła liriope?Chyba ta jasna, bo ta ciemniejsza
jeszcze ani myśli pokazać kwiatków!
Jadziu, Twoje śliczne floksy z całą pewnością zmieszczą się w moim ogrodzie
Śliczne dalie, a już te z ciemnymi listkami
jeszcze ani myśli pokazać kwiatków!
Jadziu, Twoje śliczne floksy z całą pewnością zmieszczą się w moim ogrodzie
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Przepiękne deszczowe kropelkowe zdjęcia
róże śliczne. A róże Aphrodite sobie zapisałam. Dziękuje za polecenie.
Podziwiam te dalie o ciemnych liściach, że tez o nich na wiosnę zapomniałam. Jak na razie nie mam żadnej takowej.
róże śliczne. A róże Aphrodite sobie zapisałam. Dziękuje za polecenie.
Podziwiam te dalie o ciemnych liściach, że tez o nich na wiosnę zapomniałam. Jak na razie nie mam żadnej takowej.
- Bazyla

- Od: 15 lut 2017, o 20:44
Jadziu jestem, jestem i podziwiam zarówno ogród, kwiatuchy jak i zdjęcia - kropelkowy domek i dymiący dach rewelacja.
U mnie runda walki z ćmą jakby wygrana, ale wcale nie jestem przekonana, czy wygram całą walkę. Wczoraj na budlei widziałam znowu postać dorosłą tej małpy.
Ślimory nadal dokuczają tym bardziej, że ostatnimi dniami częściej pada. Trochę mączniaka mi się pokazało tu i ówdzie.
Pozdrawiam serdecznie
U mnie runda walki z ćmą jakby wygrana, ale wcale nie jestem przekonana, czy wygram całą walkę. Wczoraj na budlei widziałam znowu postać dorosłą tej małpy.
Ślimory nadal dokuczają tym bardziej, że ostatnimi dniami częściej pada. Trochę mączniaka mi się pokazało tu i ówdzie.
Pozdrawiam serdecznie
- inka52

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Witaj Jadziu u Ciebie jak zwykle pięknie i kolorowo , nawet gdy jest susza, pięknie kwitnie dalia , ta od Ciebie również jest piękna , moje pomału się zbierają , ale jeszcze nie , Twiggys Rose u Ciebie kwitnie moja z wiosny ledwo dwa kwiatki były myślę ,ze będzie lepiej pozdrawiam 
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Musiałam sypać niebieskimi granulkami bo pełno oślizgłych żarłoków się pojawiło.
Jadziu nie rozpieszczaj ślimorków smakołykami bo pozostaną u Ciebie na zawsze
Evelyne Dheliat śliczna i jaki pastelowy kolorek. Czy kwiat utrzymuje cały czas taki kolor?
Jadziu nie rozpieszczaj ślimorków smakołykami bo pozostaną u Ciebie na zawsze
Evelyne Dheliat śliczna i jaki pastelowy kolorek. Czy kwiat utrzymuje cały czas taki kolor?
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Jadziu
Wszystkie różyce cudne ,ale ''Jacques Cartier'' najpiękniejszy
Zdjęcia z kropelkami ,jak zwykle przecudne
Cieszę się ,że Bozia dała dużo wody
U nas przekropi delikatnie ,ale jest bardzo ciepło i sucho.
Miłej niedzieli
Wszystkie różyce cudne ,ale ''Jacques Cartier'' najpiękniejszy
Zdjęcia z kropelkami ,jak zwykle przecudne
Cieszę się ,że Bozia dała dużo wody
U nas przekropi delikatnie ,ale jest bardzo ciepło i sucho.
Miłej niedzieli
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Kropelkowe zdjęcia cudowne!
Piękne kwitnienia róż... lubię ich drugi rozkwit, wydaje mi się, że kolory są wtedy inne... 
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Jadziu piękne zdjęcia, zresztą jak zawsze
Kropelki dodały uroku roślinkom, przydały by się u mnie hehe bo susza doskwiera
Róże pięknie kwitną, moje w tym roku jakoś słabiej powtórzyły kwitnienie, ale to chyba wina suszy.