Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu no medal należy Ci się za kropelkowe zdjęcia jak nic, to zdjęcie z odbiciem domku jest cudowne ;:215 , piszesz, że ślimory znowu atakują, nie odpuszczają wcale widzę, nie dobrze ;:185 pelargonia śliczna, a budlejka bajka, uśmiechnęłam się do Beatki o nią też :tan
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Jadziu, dzisiaj zachwyciła mnie czerwona klasyczna róża, chryzantema,która już wystartowała
i niespotykana pelargonia, na którą zwróciła uwagę również daysy.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jak chryzantemki już Zaczynaja to już takie jesienne klimaty się wciskają. :wink:
Piękny kolorek budleji. Taki wyrazisty. Moje z daleka nie są widoczne.
Róże jak zawsze piękne ;)
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U Ciebie tak soczyste kolory jakby susza nie panowała. Ale dzisiejsza burza nocna i deszcz do rana na pewno jest zbawienny dla Twoich pięknych róz i nie tylko. ;:196
Całuski dla Amelki przesyłam. ;:167
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, a co to za pomidory hodujesz o takich kształtach :;230
Kropelki dorwałaś zachwycające ;:oj
Róże się starają i dalie dodają kolorów Twojemu ogródkowi. Śliczne masz te mieczyki drobnokwiatowe, budleja i ketmia to krzaczory! Gdzie Ty to mieścisz ;:215
Nie wiem czemu sobie myślałam, że będę mieć czas na ogród przy starszej wnuczce, a tu nic z tego! Nie chce się bawić w ogrodzie tylko włóczyć po okolicy ;:124
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witam serdecznie wieczorową porą wszystkich miłych gości ;:196 .Zaległości nadrobione, ogródek porządnie podlany przez Matkę naturę, nawet trochę zapasu wody zostało po dzisiejszej nocnej burzy.Szkód żadnych nie narobiła w każdym razie u mnie .Nie wiem jak w innych rejonach ,bo groźnie to wyglądało .Lepiej to niż te upały, tylko ślimaki mocniej się rozbisurmaniły .Dzisiaj na daliowym krzewie znalazłam ich chyba z 20 szt oślizłych i winniczków, pomidora też znów mi zaliczyły. Zerwałam go posoliłam ciekawe czy im zasmakował jutro sie przekonam. Im wszystko smakuje floksy, lilie, rozchodnikami też nie gardzą ani różami ;:222

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARTUSIU mój ogródek mały ,ale pojemnościowy :;230 Widzisz ile tego dobra się mieści .Jednak w tym roku muszę sie wyzbyć połowy floksów, bo oszalały wszystkie .Ketmia podpiera płot sąsiada ,to samo wielka budleja która ma zaledwie 3 albo 4 lata wyhodowana z patyczka od koleżanki, druga patyczkowa od Beatki [Beaby] też fajnie sobie poczyna, a ma dopiero roczek .Dalie dopiero powoli nabierają wigoru, tylko te doniczkowe już kwitną, a tak w glebie Convoitise szaleje tylko w tym roku nie ma tych cudnych pastelowych kolorków jest bardziej lilowym różu .Zakwitła od Ciebie Liriope postarała sie i ma 2 kwiaty ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

GRAŻYNKO oczywiście ostatnie deszczowe dni zaowocowały rozszaleniem się róż ,a także chwastów i różnego kalibru ślimorów. Buziaczki oczywiście przekażę Amelce, teraz tydzień jest z rodzicami, bo mają urlop ,a babcia ma chwilkę oddechu .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ANIU te chryzantemki od Tereni [Ter-dob] zawsze szybciej zaczynają kwitnąć, mam jeszcze różowe ale jakoś się ociągają w tym roku. Ta budleja od Beatki jest wyraźniejsza od mojej i powinna zajmować bardziej miejsce w pierwszym rzędzie. Jednak coś wymyślę jesienią ;:180 za pochwałę róż Aphrodite też powinnaś sobie kupić bo to cudowna róża chętnie kwitnąca

Obrazek

Obrazek

Obrazek

LODZIU ten czerwony pąk jest mrs. Lincolna bardzo lubię ten typowo różany układ płatków, dlatego mam więcej róż właśnie takich klasycznych . Ta pelargonia jest cudna kwiaty jak wiatraczki w bieli z leciutką nutką różu gdzie nie gdzie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

IWONKO ta moja to z ubiegłorocznego patyczka od Beatki i fajnie sie rozrosła przez rok.Beatka z pewnością już wysłała Ci jej patyczki .Dzięki za pochwałę moich kropelkowych fotek bardzo mnie do nich ciągnie i muszę nawet gdyby nie chciała, to po deszczu zaraz lecę pstrykać :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

DAYSY dziękuję za tyle pochwał chyba w głowie mi sie przewróci od nadmiaru ,ale czyta sie miło że komuś się podobają ;:196 Ciężko idzie mi ta pelargonia, ale może gdy już zrobiłam z niej następną sadzonkę pójdzie lepiej

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Życzę wszystkim udanego tygodnia i radosnego świętowania
;:196 ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu, dobrą masz duszyczkę - nie dość, ze ślimory wyjadają ci rośliny, to ty jeszcze im pomidorka solisz dla smaku ;:306
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Jadziu, znowu jesteś kropelkowo zakręcona ;:138 Podziwiam Cię bardzo, bo ja nie cierpię wychodzić na ogród po deszczu! Róże pięknie kwitną, nawet moje biedne coś tam pokazują.
Śliczne dalie, a już te z ciemnymi listkami ;:215 Już Ci zakwitła liriope?Chyba ta jasna, bo ta ciemniejsza
jeszcze ani myśli pokazać kwiatków!
Jadziu, Twoje śliczne floksy z całą pewnością zmieszczą się w moim ogrodzie ;:108
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Przepiękne deszczowe kropelkowe zdjęcia ;:180 ;:433 ;:433 ;:433
róże śliczne. A róże Aphrodite sobie zapisałam. Dziękuje za polecenie.
Podziwiam te dalie o ciemnych liściach, że tez o nich na wiosnę zapomniałam. Jak na razie nie mam żadnej takowej. ;:219
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Jadziu jestem, jestem i podziwiam zarówno ogród, kwiatuchy jak i zdjęcia - kropelkowy domek i dymiący dach rewelacja.
U mnie runda walki z ćmą jakby wygrana, ale wcale nie jestem przekonana, czy wygram całą walkę. Wczoraj na budlei widziałam znowu postać dorosłą tej małpy.
Ślimory nadal dokuczają tym bardziej, że ostatnimi dniami częściej pada. Trochę mączniaka mi się pokazało tu i ówdzie.

Pozdrawiam serdecznie ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Jadziu u Ciebie jak zwykle pięknie i kolorowo , nawet gdy jest susza, pięknie kwitnie dalia , ta od Ciebie również jest piękna , moje pomału się zbierają , ale jeszcze nie , Twiggys Rose u Ciebie kwitnie moja z wiosny ledwo dwa kwiatki były myślę ,ze będzie lepiej pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Musiałam sypać niebieskimi granulkami bo pełno oślizgłych żarłoków się pojawiło.
Jadziu nie rozpieszczaj ślimorków smakołykami bo pozostaną u Ciebie na zawsze :)
Evelyne Dheliat śliczna i jaki pastelowy kolorek. Czy kwiat utrzymuje cały czas taki kolor?
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jadziu
Wszystkie różyce cudne ,ale ''Jacques Cartier'' najpiękniejszy :D
Zdjęcia z kropelkami ,jak zwykle przecudne :D
Cieszę się ,że Bozia dała dużo wody :D
U nas przekropi delikatnie ,ale jest bardzo ciepło i sucho.
Miłej niedzieli ;:196
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Kropelkowe zdjęcia cudowne! ;:167 Piękne kwitnienia róż... lubię ich drugi rozkwit, wydaje mi się, że kolory są wtedy inne... ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Jadziu piękne zdjęcia, zresztą jak zawsze :) Kropelki dodały uroku roślinkom, przydały by się u mnie hehe bo susza doskwiera :) Róże pięknie kwitną, moje w tym roku jakoś słabiej powtórzyły kwitnienie, ale to chyba wina suszy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”