Kocia kaktusiarnia
-
- 500p
- Od: 8 lut 2008, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- kocica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Za opuncją jest odżywające po przeprowadzce reo, kiedyś było piękne, ale myślę, że w przyszłym sezonie już będzie jakoś wyglądało. W każdym razie w tej chwili reo u mnie kwitnie, dość dziwna pora, ale dobre i to.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica
- Kontakt:
Nie, no niektóre są fajne, ale te na parapecie w łazience sadziłam w cokolwiek aby rośliny przetrwały zimę:-).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- effa
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Mi się podoba sansevierka, bardzo fajną doniczkę jej dobrałaś
Ewciu u mnie też reo znowu zakwitło. Myślałam, że już dawno po kwitnięciu a wczoraj przy podlewaniu kwiatków zauważyłam, że znowu jednego kwiatuszka wypuścił

Ewciu u mnie też reo znowu zakwitło. Myślałam, że już dawno po kwitnięciu a wczoraj przy podlewaniu kwiatków zauważyłam, że znowu jednego kwiatuszka wypuścił

- Kontakt:
Effa, zawsze chciałam mieć sansevierę i w końcu mam, a doniczka chyba rzeczywiście do niej pasuje, przynajmniej teraz kiedy jeszcze nie jest duża. A kwiaty reo bardzo mnie cieszą bo wiem, że już będzie tylko lepiej i w końcu odżyło.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- lvlidnight
- 200p
- Od: 28 paź 2008, o 19:16
- kocica
- Kontakt:
Mam taką piękną roślinę, która zaczyna mnie denerwować bo rośnie do góry jak szalona. Kiedy ją kupiliśmy miała przyczepioną karteczkę - róża pustyni - ale chyba była to pomyłka....
Czy ktoś wie co to jest, jak to prowadzić żeby wyglądało, a nie straszyło. Kiedy była niższa bardzo mi się podobała.

Czy ktoś wie co to jest, jak to prowadzić żeby wyglądało, a nie straszyło. Kiedy była niższa bardzo mi się podobała.

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica
- Kontakt:
Effa, będę Ci wdzięczna jeśli coś znajdziesz. Te dolne liście w miarę wzrostu rośliny skręcają się, podkurczają co mnie nieco denerwuje. Nie sa oklapnięte tylko się zwijają. Gdyby były wyprostowane roślina wyglądałaby dużo ładniej. Ja się zastanawiam czy to skręcanie się liści to moja wina czyli błąd w uprawie, prowadzeniu jej czy może taka jej natura.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Różą pustyni nazywa się Kalanchoe thyrsiflora, jej liście często mają efektowne purpurowe obrzeże i pewnie stąd taka nazwa.
Ewo być może swoją przenawoziłaś i stąd jej wybujały wygląd,stosuje się nawóz dla sukulentów, najlepiej długodziałający, wiosną i latem.Moje sukulenty np. stoją na północnym parapecie - z braku południowego i też strasznie im się powyciągaly szyje do słoneczka...
Ewo być może swoją przenawoziłaś i stąd jej wybujały wygląd,stosuje się nawóz dla sukulentów, najlepiej długodziałający, wiosną i latem.Moje sukulenty np. stoją na północnym parapecie - z braku południowego i też strasznie im się powyciągaly szyje do słoneczka...