Leśny ogród Eli -2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

iga23 pisze:Elu a ja się ślinię na iryski. Kiedyś nie doceniłam i nie mam a są piękne.
Iguś, jakbyś już je miała :wink:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cynamon pisze:Elu, zdjęcia wspaniałe i szczególnie teraz, gdy zima za oknem, wydają się takie ... nierealne :D
Ewuś, skoro ogarnia Cię zwątpienie, to znaczy, że zima trwa już zbyt długo ;:108 Proponuję wiosenną foto - terapię zastępczą na forum, a na pewno poczujesz się lepiej :D
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

tija pisze:Pytam bo wydaje mi się ,że takie same o ile to też są gożdziki dostałam od Dorotki -Danio . Jest śliczny - gorzej będzie jak się okaże że to zupełnie inny kwiatek :oops:

Elu, tak wyglada w kępie. Będziesz mogła porównac jak Ci zakwitną te od Dorotki :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kogra pisze:Cudne róze i fiolety - moje ulubione . :wink: :lol:
Co to za irysek taki ciemny ?
Kłączowy to wiem ale jakiej odmiany ? Nie widziałam jeszcze tak ciemnego , a może tak wyszedł na zdjęciu ?
Grażynko, też bardzo lubię te kolory w ogrodzie :D Irysek NN :( , miniaturowy :)
Kolor ma bardzo ciemny, może aparat co nieco zmienił odcień, ale niewiele :) W pąku kolor jest niemal czarny ;:228

Mam jeszcze takie fotki tego iryska.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

zanna pisze:
Ellaa pisze:Już niedługo tak będę miała :D
Ja też, ja też ;:50 Pół działki w niezapominajkach ;:48 :!:
Różowe są piękne, ale niebieskie - jeszcze piękniejsze ;:109.
Tak samo z konwaliami - różowe są ciekawe, ale urok białych jest nie do pokonania...
Fajne jest to w niezapominajkach, że raz posadzone czy też posiane już zawsze się same rozsiewają i pojawiają w zaskakujących miejscach :shock: :D Mam konwalie białe, o różowych mogę sobie pomarzyc :( Podobo długo sie czeka na ich kwiaty :(
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gabriela pisze:Elu, przywołuj wiosnę, przywołuj...
Bardzo się chce oglądać te wszystkie kwiaty na żywo, ale póki co, mamy zdjęcia.

Gabrysiu, wtóruję Ci w nawoływaniach....może przyniosą skutek i wiosna się w tym roku wcześniej namyśli się z przyjściem :wink:
Ja się już nie mogę doczekac, tyle mam nowych hosteczek, a te co w zeszłym,.... o nie, to już nieaktualny termin...w 2007 roku posadziłam, to liczę, że będą sporymi kępkami. Jak tyko śnieg stopnieje pójdę liczyc pędy w ziemi....zobaczę ile namacam.... :lol: :wink:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

JAKUCH pisze:Witaj Elu masz już też nowy wątek . Miło spaceruje się po tym pięknym parku,gdy go pierwszy raz widziałam od razu mnie urzekł miło zmów do niego wrócić . A niestety najpiękniejszą porą roku jest wiosna wonna i radosna tak jak w piosence . Nie wiem jak kto ale ja uwielbiam wiosnę i już też nie mogę się jej doczekać
Witaj Jadziu, miło że mnie odwiedziłaś :wit
Wątek jest ten sam tylko administracja zdecydował się go podzielic i zmieniła mi tytuł na krótszy :roll: Ja też uwielbiam wiosnę, to pora odrodzenia, nowych nadziei i.....miłości ;:166 Wszędzie słychac ptasie trele, a że ja w lesie mieszkam to mogę się tych ptasich koncertów nasłuchac do woli.... coś pięknego ;:226
Już niedługo zacznę pierwsze działania, wysiew liliowców, podział bulw begonii. W lutym przesadzę fuksje do świeżej ziemi, a w marcu trzeba będzie sadzic begonie, canny i dalie, żeby je podpędzic. Zleci, ani się nie obejrzymy jak będzie wiosna.... :wink:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Na dobranoc kilka wiosennych fotek :D

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elu, dzięki za cudne rozweselające i podnoszące na duchu kolory ... wszystkie kwiatki piękne, a niezapominajki przesłodkie ;) ... psisko królewskie !!! i wielka szkoda, że rasa, u nas tak mało rozpowszechniona.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jak będziesz Elu kiedyś "redukować" kępę tych ślicznych irysków to proszę nie zapomnij o koleżance, która z chęcią zaopiekuje się jakąś malutką nadwyżką. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Elu, piękne i dostojne to Twoje psisko, ale pozostanę wierna goldenom.
Kwiatki cudne, chciałabym kiedyś robić takie zdjęcia jak TY.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

O ludzie!!! Ela jakie Ty robisz jakościowo zdjęcia ;:63 Zresztą ujęcia też extra ;:215
Muszę przestudiować instrukcję aparatu to może się coś doszkolę :?
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Fakt te zdjęcia też powaliły mnie na kolana, a ja mam takiego lenia :oops: że nie chce mi się podszkolić. Czy to obrabiane w jakimś programie czy aparat takie robi?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
larix
200p
200p
Od: 23 gru 2008, o 21:09
Kontakt:

Po spacerze

Post »

Elluu, jeszcze raz gratuluje pieknego ogrodu, urządzonego z dużym zmysłem estetycznym. Zgrabne połaczenie kamieni i drewna, które daje ogrodowi niepowtarzalny urok. Dodatkowo niezłe zdjęcia a przede wszystkim zyczliwe reakcje na wszstkie wpisy forumowiczów. Jeśli moge to mam pare pytań; czy nie myslałaś aby nawiązać stylem ogrodu do sosen i krajobrazu w którym mieszkasz? Sosny to kwaśna i lekka gleba a więc np. paprotka zwyczajna, jałowce, wrzosy. Fajne byłyby tez azalie jeśli je lubisz. Ciekaw jestem Twego zdania na temat wykorzystania korzeni starych ściętych drzew jako elementu dekoracyjnego w ogrodzie np. skalnym. Ten pomysł od dawna zaprząta mi głowę i mam juz upatrzonych pare fajnych korzeni które wiosną przeniosę do ogrodu. Zima to dobry czas na robienie planów na wiosne i lato. Prawde mówiąc nie mogę się doczekać wiosny. Ciepło Cie pozdrawiam
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Elu pokazujesz piekne kwiatuszki , aż chce się wiosny .pozdrawiam Halina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”