Iguś, jakbyś już je miałaiga23 pisze:Elu a ja się ślinię na iryski. Kiedyś nie doceniłam i nie mam a są piękne.
Leśny ogród Eli -2009
- Ellaa
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 lip 2008, o 23:59
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
 - Kontakt:

Grażynko, też bardzo lubię te kolory w ogrodziekogra pisze:Cudne róze i fiolety - moje ulubione .![]()
![]()
Co to za irysek taki ciemny ?
Kłączowy to wiem ale jakiej odmiany ? Nie widziałam jeszcze tak ciemnego , a może tak wyszedł na zdjęciu ?
Kolor ma bardzo ciemny, może aparat co nieco zmienił odcień, ale niewiele
Mam jeszcze takie fotki tego iryska.

- Ellaa

- Kontakt:

Fajne jest to w niezapominajkach, że raz posadzone czy też posiane już zawsze się same rozsiewają i pojawiają w zaskakujących miejscachzanna pisze:Ja też, ja teżEllaa pisze:Już niedługo tak będę miała![]()
Pół działki w niezapominajkach
![]()
![]()
Różowe są piękne, ale niebieskie - jeszcze piękniejsze.
Tak samo z konwaliami - różowe są ciekawe, ale urok białych jest nie do pokonania...
- Ellaa

- Kontakt:

Gabriela pisze:Elu, przywołuj wiosnę, przywołuj...
Bardzo się chce oglądać te wszystkie kwiaty na żywo, ale póki co, mamy zdjęcia.
Gabrysiu, wtóruję Ci w nawoływaniach....może przyniosą skutek i wiosna się w tym roku wcześniej namyśli się z przyjściem
Ja się już nie mogę doczekac, tyle mam nowych hosteczek, a te co w zeszłym,.... o nie, to już nieaktualny termin...w 2007 roku posadziłam, to liczę, że będą sporymi kępkami. Jak tyko śnieg stopnieje pójdę liczyc pędy w ziemi....zobaczę ile namacam....
- Ellaa

- Kontakt:

Witaj Jadziu, miło że mnie odwiedziłaśJAKUCH pisze:Witaj Elu masz już też nowy wątek . Miło spaceruje się po tym pięknym parku,gdy go pierwszy raz widziałam od razu mnie urzekł miło zmów do niego wrócić . A niestety najpiękniejszą porą roku jest wiosna wonna i radosna tak jak w piosence . Nie wiem jak kto ale ja uwielbiam wiosnę i już też nie mogę się jej doczekać
Wątek jest ten sam tylko administracja zdecydował się go podzielic i zmieniła mi tytuł na krótszy
Już niedługo zacznę pierwsze działania, wysiew liliowców, podział bulw begonii. W lutym przesadzę fuksje do świeżej ziemi, a w marcu trzeba będzie sadzic begonie, canny i dalie, żeby je podpędzic. Zleci, ani się nie obejrzymy jak będzie wiosna....
- kogra
 - Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02

Jak będziesz Elu kiedyś "redukować" kępę tych ślicznych irysków to proszę nie zapomnij o koleżance, która z chęcią zaopiekuje się jakąś malutką nadwyżką. 

Grażyna.
kogro-linki

kogro-linki
- Lady-r
 - Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35

Fakt te zdjęcia też powaliły mnie na kolana, a ja mam takiego lenia  
  że nie chce mi się podszkolić. Czy to obrabiane w jakimś programie czy aparat takie robi?

pozdrawiam Ania  jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba  ;) 
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie

Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- 
				larix
 - 200p

- Od: 23 gru 2008, o 21:09
 - Kontakt:

Po spacerze
Elluu, jeszcze raz gratuluje pieknego ogrodu, urządzonego z dużym zmysłem estetycznym. Zgrabne połaczenie kamieni i drewna, które daje ogrodowi niepowtarzalny urok. Dodatkowo niezłe zdjęcia a przede wszystkim zyczliwe reakcje na wszstkie wpisy forumowiczów. Jeśli moge to mam pare pytań; czy nie myslałaś aby nawiązać stylem ogrodu do sosen i krajobrazu w którym mieszkasz? Sosny to kwaśna i lekka gleba a więc np. paprotka zwyczajna, jałowce, wrzosy. Fajne byłyby tez azalie jeśli je lubisz. Ciekaw jestem Twego zdania na temat wykorzystania korzeni starych ściętych drzew jako elementu dekoracyjnego w ogrodzie np. skalnym.  Ten pomysł od dawna zaprząta mi głowę i mam juz upatrzonych pare fajnych korzeni które wiosną przeniosę do ogrodu. Zima to dobry czas na robienie planów na wiosne i lato. Prawde mówiąc nie mogę się doczekać wiosny. Ciepło Cie pozdrawiam