30 - metrowe maleństwo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: 30 - metrowe maleństwo

Post »

Kasiu, miecznica powinna zakwitnąć, bo dzieliłam ją z już kwitnącej. Może mieć mało kwiatków, ale pewnie coś tam się pokaże. Tutaj http://zojalitwin.wordpress.com/2011/02 ... skolistna/ jest bardzo dobrze o niej opisane. Pierwiosnki kwitną także u mnie, teraz ich nie widać, bo za dużo śniegu leży, ale jeszcze przed opadami było dużo kwiatków. W tamtym roku kwitły prawie całą zimę :wink: A na wiosnę na nowo...

Na dworze biało... to i u mnie biało :wink:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bożko kwiatuszki śliczne ;:303 ale z ciebie śpioch. Mnie budzili o 5.30 a ty do 11 śpisz ;:oj Ja już w domku :tan
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

Witaj Bożka :wit
Zajrzałam do Twojego 30-metrowego ;:oj . Fakt przejrzałam tylko ostatnich kilka stron - myślę jednak , że po świętach zacznę od 1 strony . Warto będzie poświęcić trochę czasu i pooglądać Twoje królestwo ;:108 .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jakie śliczne kwiecie w bieli ;:138 Cudowne makro....zdolniacha ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
bozunia
1000p
1000p

Post »

Przemku dobrze, że już jesteś w domku cały i zdrowy :) Muszę się przyznać bez bicia, że jestem wieeelkim śpiochem ;:19 Jak mogę sobie oczywiście na to pozwolić :wink: Ale chodze bardzo późno spać, jestem taką sową :;230 UHUUU!

Ewo :wit Za wiele u mnie do zwiedzania nie ma :;230 Tylko 30 metrów z hakiem, więc przelecisz się po moim ogródku przy jednej kawie :wink: Ja zerkałam do Ciebie, ale to będzie "grubsza sprawa" :wink: Chyba zimy mi nie starczy :wink: Tylee wątków do przeczytania i zdjęć pięknych do obejrzenia :shock:

Kasiu dziękuję i uważam, że robisz piękne zdjęcia :) Celowo nie napisałam "również", bo tym moim wiele brakuje, mam zwykły kit-owy obiektyw więc za wiele nim nie uzyskam... Ale może kiedyś jakiś Mikołaj mi przyniesie lepszy :wink:

Przy okazji mam pytanie, może ktoś mi to wytłumaczy, bo głowię się cały dzień :;230 Dzisiaj zaczęłam dokarmiać ptaszki, wyniosłam karmnik, nasypałam im specjalnej karmy dla ptaków ( tania nie była :wink: ), no i rozpoczęłam dyskretną obserwację przez okno. Zleciały się sikorki. Niestety "olały" mój karmnik ze smacznym jedzonkiem i zabrały się do skubania słomianej maty, którą mam przyczepioną do jednej z siatek... No i o co chodzi? Sikorki kojarzą mi się bardziej ze słoniną lub nasionami słonecznika a nie ze słomą :;230
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Śliczne maleństwo! Obejrzałam wątek od początku.Ale najbardziej podobały mi się kolorowe sesje z ostatnich stron :lol:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Bozuniu, ja sikorkom daje takie kulki, one są z jakimś tłuszczem, zjadają to piorunem. Można też powiesić tradycyjną słoninkę. A tą karmę zjedzą inne ptaki ;:108 Ja wczoraj dostałam pocztą fajny karmnik, ale otwór ma nieco mały ( w kształcie serduszka..moze to raczej budka lęgowa?)i zastanawiam się czy tam chociaż wróbelek się zmieści :lol:
Zdjęcia robisz piękne i nic im nie brakuje ;:196 Ja wciąż się uczę ale zwykle lecę na automacie :oops: miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jejku, jak ja lubię białe kwiatuszki :D
Widzę u ciebie Bożenko białego orlika. Ja mam w swoim ogrodzie prawie wszystkie kolory tych słodkich kwiatków, ale jak na złość nie zmutował mi się żaden biały. Mam tylko bladożółtego. Nie miałabym nic przeciwko temu, gdyby w przyszłym roku połowa okazała się białymi.
Jakoś nie mogę rozpoznać drugiej fotki. Czy to kwitnąca żurawka lub tiarella?
bozunia
1000p
1000p

Post »

amba19 Witaj u mnie! Napisałaś
Śliczne maleństwo!
a ja jeszcze się nie obudziłam na dobre... ( południe!!! ) i zlały mi się te dwa wyrazy w Szaleństwo :;230 Ale to chyba też dobre określenie, pasowałoby do tego co wyprawiam na tym skrawku ziemi :;230

Robaczku wiem, że sikorki to tłustożerne ptaki, kupię pewnie też takie kule, bo jednak sikorek u mnie najwięcej. Zastanawiam się tylko dlaczego męczą tą matę słomianą ;:131 A to co dostałaś, to rzeczywiście chyba budka lęgowa, skoro ma taki mały otworek do wlotu i wylotu ;:131 Z pewnością przyda się również w Twoim ogrodzie ;:108 Tylko chyba powinna być w jakimś zacisznym miejscu...

Wandziu u mnie ten biały się zmutował, bo po roku zrobił się ...cytrynowy. Zdjęcie jest sprzed 2 lat. Jeśli coś białego pojawi się w tym roku, to może uda się podzielić... A ta biała roślinka to Tiarella 'Spring Symphony' , polecam z całego serca, jest przepiękna, moja ulubiona bylinka. Jesienią podzieliłam, więc uśmiechnij się do mnie jakbyś chciała :wink: Oczywiście jak coś się pokaze po zimie, bo to nigdy nic nie wiadomo... Kwitnie wiosną.
bozunia
1000p
1000p

Post »

No i po zimie... Dzisiaj u nas prawie 3 stopnie na plusie i odwilż, a tak było pięknie... śnieg i szadź... Nie lubię zimna, ale wolę kolor biały niż szary i brudny za oknem :wink: No i do pracy trzeba iść... Ludzie się chcą bawić w weekend :wink:

Wczoraj było tak fajnie mroźno, ale nie za zimno. Zrezygnowałam z komunikacji miejskiej i zrobiłam sobie 40 minutowy spacerek. Czułam się jak nowo narodzona :wink: A jak później się cudownie śpi :wink:

Pozdrawiam weekendowo wszystkich odpoczywających po ciężkim tygodniu pracy... i zbieram się do roboty ;:145
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie też coś na + a teraz tak śnieg sypie ;:oj
bozunia
1000p
1000p

Post »

U nas śnieg już się skończył :wink: Deszczowo i odwilż...

Obrazek
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

No i po zimie, mam nadzieję, że zgodnie z prognozami - jeszcze do nas wróci...
Pozdrawiam niedzielnie :wit !
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

U mnie leje i zapewne odwilż :wit
bozunia
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Wam za życzenia świąteczne ;:196 Święta spędziłam bardzo cieplutko i tak jak chciałam :wink: W tym roku bardzo kameralnie, spokojnie, bez gonitwy z jednego końca Polski na drugi :wink: Było serdecznie, przyjemnie, miło i ze spokojem! Był czas na wszystko :) Dziś jeszcze wolne, ale od jutra już do pracy... także w weekend i Sylwestra ;:222
Trzeba będzie się poruszać po tym świątecznym obżarstwie :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”