Działka Pestki - 2009 zapraszam
- bodzia3012
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka Pestki - 2009 zapraszam
Na działeczce jeszcze kwiatuszki są i dochodzą ostatnie pomidorki , a balkonik cieszy też ostatnimi kwitnącymi pewnie je pochowasz na zimę 
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- pestka

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witam kochane koleżanki tyle się napisałam i wcięło mi post pewnie za dużo zdjęć wstawiłam bo jest limit teraz w skrócie chcę wam podziękować Taro i Bożenko za pamięć nie szkodzi małe sprostowanko ja obchodzę 15 -nastego razem z Jadwigą moja chrzestna była Jadwiga jeszcze raz bardzo dziękuję
a teraz tak byłam na działce wykopałam 10 karp dalii bo co dzień chociaż po trochu bo nie dam rady jednego dnia a teraz najładniej kwitną chociaż nie wszystkie mi zakwitły na przykład żółte bardzo duże kwiaty w tym roku nie ujrzałam kwiatu wszystkie muszę oznaczyć wysokie osobno i niskie osobno a te rożne zostawiam sobie do domu do piwnicy i wózeczkiem targać do domu niestety nie jestem zmotoryzowana a to zdjęcia jeszcze z kwitnących na razie kilka żeby mi nie wcięło postu
do zobaczenia do jutra
a teraz tak byłam na działce wykopałam 10 karp dalii bo co dzień chociaż po trochu bo nie dam rady jednego dnia a teraz najładniej kwitną chociaż nie wszystkie mi zakwitły na przykład żółte bardzo duże kwiaty w tym roku nie ujrzałam kwiatu wszystkie muszę oznaczyć wysokie osobno i niskie osobno a te rożne zostawiam sobie do domu do piwnicy i wózeczkiem targać do domu niestety nie jestem zmotoryzowana a to zdjęcia jeszcze z kwitnących na razie kilka żeby mi nie wcięło postu
do zobaczenia do jutra
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Tereniu to na 15 złożymy Ci jeszcze raz życzenia imieninowe

- pestka

Witajcie Bożenko bardzo mi miło że tak napisałaś a ja obiecałam następne zdjęcia więc cd.
mój rdes szkoda mi go było ale w sierpniu kiedy kwitł mój M
zmieniał zadaszenie na nowe i musiał ściąć równo z daszkiem i tak się wyprostował i ładnie zasłonił moją altankę w cieniu bardzo jestem zadowolona z mojego Rdesu jak kwitnie to jego zapach się unosi ach super pozdrawiam wszystkich zaglądających do mnie
mój rdes szkoda mi go było ale w sierpniu kiedy kwitł mój Mzmieniał zadaszenie na nowe i musiał ściąć równo z daszkiem i tak się wyprostował i ładnie zasłonił moją altankę w cieniu bardzo jestem zadowolona z mojego Rdesu jak kwitnie to jego zapach się unosi ach super pozdrawiam wszystkich zaglądających do mnie
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ PESTKO!
Pięknie wygląda Twój jesienny ogród.
Pięknie wygląda Twój jesienny ogród.
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
piękny rdest mam zamiar też taki kupić na drugi rok i posadzić przy tarasie aby stworzyć zacisze dla piaskownicy ,,
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Faktycznie rdest ładnie sie prezentuje , stanowi ciekawy akcent kolorystyczny i do tego porządna zielona zasłona.
Kiedyś miałam na niego ochotę . Jak zaplanowałam wiosną prosić o sadzonki to okazało sie,że późną jesienią właściciel zlikwidował go bo miał dość ciągłego przycinania tak sie rozrastał.
To było Rdest Auberta , dość późno zaczyna kwitnienie ale kwiaty ma do samej zimy.
Jaka u Ciebie odmiana?
Kiedyś miałam na niego ochotę . Jak zaplanowałam wiosną prosić o sadzonki to okazało sie,że późną jesienią właściciel zlikwidował go bo miał dość ciągłego przycinania tak sie rozrastał.
To było Rdest Auberta , dość późno zaczyna kwitnienie ale kwiaty ma do samej zimy.
Jaka u Ciebie odmiana?
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Pestko
Pospacerowałem po Twoim ogródku, w którym widać wielką miłość właścicielki do kwiatów
Widzę, że masz fuksję gruntową
Zimowała już u Ciebie
Przygotowania do zimy postępują. Niestety coraz zimniej, zwłaszcza nocą
Przygotowania do zimy postępują. Niestety coraz zimniej, zwłaszcza nocą
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pestko witaj.
Ślicznie Ci się rozrósł Rdest Auberta.
Mój także ładnie rośnie przy starej śliwie, ale w tym roku nie zakwitł, nie wiem dlaczego.
Ślicznie Ci się rozrósł Rdest Auberta.
Mój także ładnie rośnie przy starej śliwie, ale w tym roku nie zakwitł, nie wiem dlaczego.
- pestka

Witajcie Krysiu tak mój też jest Rdes Auberta
Jacku moja magellanka jest drugi sezon i nie zmarzła a teraz kwitnie cały czas dziękuję że się odezwałeś miło mi tak jestem miłośniczką kwiatów zgadłeś a w domciu się nie mieszczę a to dla ciebie

Tajko mój jednostkami kwitnie mimo że był ścięty w sierpniu ze względu na nowy daszek bo by było mnóstwo kwiatów
Jacku moja magellanka jest drugi sezon i nie zmarzła a teraz kwitnie cały czas dziękuję że się odezwałeś miło mi tak jestem miłośniczką kwiatów zgadłeś a w domciu się nie mieszczę a to dla ciebie

Tajko mój jednostkami kwitnie mimo że był ścięty w sierpniu ze względu na nowy daszek bo by było mnóstwo kwiatów
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ PESTKO
Czy rdest auberta szybko się rozrasta?
Czy rdest auberta szybko się rozrasta?
Tereniu, jako hodowczynię dalii, proszę o wskazówki, co począć z wykopaną dzisiaj , kwitnącą dalią. Już ma zwarzone liście,a zapowiadają porządne przymrozki, więc, z bólem serca, dziś wykopałam. Pierwszy rok mam dalie.
Wykopałam też, w identycznym stanie tygrysówkę i kroksomię.Czy zasuszać liście,czy obcinać? Proszę o radę
Wykopałam też, w identycznym stanie tygrysówkę i kroksomię.Czy zasuszać liście,czy obcinać? Proszę o radę