Maki są piękne ale straszne śmieciuchy, po 2 dniach kwitnienia zaczynają sypać płatkami i trzebaje ściąć w odpowiednim czasie żeby zapobiec fruwaniu tych płatków po całym ogrodzie.
Kamil czy u Ciebie Twoje krzyżówki papryki też mają taki ciekawy kolor? Są czarne jak węgiel.
Pomidorowe krzyżówki też zmieniają się z dnia na dzień więc o ich kształcie w finale się dowiemy konkretnie.
Kam1 ten z lewej co ma bardziej rozbudowane grono to wydaje mi się że będzie sercowaty.

Kam4 prawy i lewy krzak, owoce podobne , z paskami od szypułki do czubka.
Kam5 prawy ,owoce bardziej spłaszczone,
lewy owoce zaokrąglone.
Pieliłam dzisiaj ogórki.
Takie siewki pomidorów w ogórkach urosły, pod włókniną.
Ta siewka mała ale ma ziemniaczane liście więc chyba wiem z jakiej odmiany pochodzi, jedynie Polish Giant mi przychodzi na myśl, uprawiany w zeszłym roku.
Nie odbiegając od tematu posiałam odmianę Alicante i wyrósł u mnie krzak o liściach regularnych i drugi o liściach ziemniaczanych. Ten o ziemniaczanych zdechł i został się jeden o regularnych.
Pomyślałam że warto odsiać żeby był też o ziemniaczanych, bo nasiona stare ledwo dały radę wykiełkować.
No i mam dwa , posadziłam w worku, to krzaczki moje najpóźniej wysiewane, ciekawe czy dadzą radę wydać owoc i nasionka na przedłużenie rodu.