Moje różne zakątki.... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje różne zakątki.... cz.2

Post »

alicjad31-Alu ;ewelkacha88-Ewelinko Deszczyk u ,mnie ze dwa razy posiąpił i tyle.Ale dobre i to.
Dokładnie, tak, Sadzimy, pracujemy w tym ogrodzie,żeby nam milej było i buzia się uśmiechała i żyło się lepiej :)
Moja Fiona to syjam tajski.Też mi się podoba moja księżniczka, bo taka dama z niej trochę.
I dziękuję za miłe słowa ;:196
Obrazek
kogra-Grażynko Dziękuję.Nie wszystkie jeżówki ładnie mi rosną.I to nie wiem czemu. Niektóre są takie rachityczne , takie po dwa, czy kwiatki i tyle :roll:
Hortensje, są cudne, mam jeszcze ochotę na 2 nowe.Ale na razie nia mam miejsca.Może kiedyś na nowym terenie.Ale tam wciąż dzrewa i krzaki :wink:
Oj ciepełka to ja jeszcze chcę.Bo to tylko jeszcze sierpień pogrzeje A potem wrzesień i jesień .
Fiona to tylko co raz jakieś sobie zabawki przynosi, to myszkę żywą, to jaszczurkę, to żabka się bawi.Raz nawet małego zaskrońca. :roll:
Floksy
Obrazek
Obrazek
daysy Dziękuję.Kiedy kwitną lilie i liliowce to jest cudny czas.Jeszcze kilka u mnie kwitnie.I kilka lili nawet w pączkach jest. :)
A deszczyk zaledwie dzisiaj dwa razy delikatnie popadał i tyle.Czyli lekko podlał.
Mogłoby więcej.Ale cóż. dobre i tyle .
dalijki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

korzo_m-Dorotko O tak, Fiona dostojna w każdym calu.Udałą nam się ta dama.
Koty męczyły się w dzień w te upały.Moja wieczorami odżywała.W dzień jak przecinek tylko leżała , zmieniając formę ułożenia ciała.
Jeżówki to różnie mi rosną..Niestety są i nijaki, małe , słabe krzaczki. I nie wiem czemu :?

Codziennie boćki latają nad moja działką ileś razy,.Ćwiczą się już w lotach.
Fantastyczny widok.Szkoda,że już niedługo nas opuszczą .
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kwiaty jak zwykle piękne, ale bardzo ci dziękuję za zdjęcia bocianów. Chyba szybciej niż zwykle odlecą w tym roku co? Czyżby szła szybsza zima... Oby nie, bo chcę wsadzić róże jesienią i sporo nowych bylin wsadziłam w tym sezonie.

Niezwykła ta dalia ta fioletowo obrzeżona. No i jeżóweczki cudne, lilie, hortki i Fionusia majestatycznie piękna ;:167
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Bociania fotorelacja bardzo udana ;:63 To takie majestatyczne ptaki. Pięknie wyglądają w locie.

Obrazek

Na tym zdjęciu dokładnie widać, jak masz wszystko przemyślanie urządzone na działeczce. Bardzo mi się podoba ;:63
Hortensja Kyushu ma kwiaty takie bardziej koronkowe, jak widzę. Ładna jest ;:108 Moje jeszcze nie do końca wybielone, bardzo późno w tym roku kwitną.
Lilie już co prawda pomaleńku kończą, ale dalej masz je piękne, nie mówiąc już o daliach. te jeszcze długo będą zachwycać ;:138
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, fantastycznie komponują się jeżówki z kosmosami! ;:333
Zauważyłam śliczne dalie i hortensje, ;:215 a ketmie syryjskie u mnie też już zakwitły. ;:303 Wyjątkowo wcześnie, ;:131 bo zwykle zakwitały po połowie sierpnia, tak bliżej września. ;:108
Zdrówka i dobrej pogody życzę. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Shire-Moniś ;Iwonko1 Ależ proszę.
Gniazdo bocianie, jest za sąsiada działką.Rokrocznie przez te 12 lat jak mam działkę to je obserwuję. Jak przylatują, ile mają młodych,.
Jak poprawiają gniazdo.Jak karmią młode na zmianę.Jak uczą się latać i jak odlatują.
Ale jeszcze są/Nie wiem, czy szybciej odlecą czy nie.Często na 15 sierpnia już ich nie było.
Co roku nas straszą tą zimą.I tak będzie i tak.Ale najpierw jeszcze długa jesień. :)
Ja dzisiaj zamówiłam jeszcze rośliny. Teraz czekam na przesyłkę.A róże też chcę jeszcze zamówić jesienią.
Dalii mam tylko kilka.
Po prostu nie mam gdzie więcej ich wtykać,To tak, to z nimi jest.
Jeżóweczki różnie mi rosną lilie jeszcze mam nawet w pąkach i to te co na jesieni późno kupiłam i je sadziłam.
Hortensje cieszą.Tak, Kyushu ma kwiaty takie koronkowe, to moja pierwsza hortka.
Jeszcze jedną dziś zamówiłam nową. :heja
Dziękuję za miłe słowa. ;:196

Przesadziłam dzisiaj irysy, posadziłam nowe trawki, najpierw je podzieliłam. Wąż mi się popsuł , a byłam sama, mąż w pracy.To konewkami wodę nosiłam.Jeszcze rabaty nie ukończone, to nie pokażę.Lilie przekwitłe z nich wykopałam.Trochę się podsusza i dopiero je posadzę Jeszcze trzeba korę kupić. I wówczas zobaczymy jak to będzie wyglądać.
Przerabiałam znowu ogórki.Fasolkę szparagową, oberwałam, przebrałam ugotowałam.U mnie mało warzywnika,To miejsce po niej, prze gracowałam , i na nowo posadziłam sałatę i koperek.
Róża Charlotte w ponownym i też skąpym kwitnieniu :roll:
Obrazek
lilie- kupione i posadzone pod koniec października
Obrazek
Obrazek
Obrazek
dalie
Obrazek
Trawka ( nie mam pojęcia jaka )dostała strażników :D
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

plocczanka-Lucynko Kosmosy przeważanie mam na tej różanej rabacie.Mało teraz różyczki kwitną.?To inne są widoczne.
Dali mam kilka.Na więcej nie mogę, jak na rzie sobie pozwolić.A hortek trochę jest.Nawet jeszcze jedną nową dzisiaj zamówiłam.
Hmmm nie pamiętam , kiedy to zaczynają kwitnienie te ketmie.Ale ta zawsze pierwsza u mnie kwitnie.A jeszcze inne dwie ma,Ale w maluczkich pączkach.
Dziękuję i tobie też tego zdrówka i dla rodziny.Miejmy nadzieję,że lato jeszcze ładne będzie :)

Liliowce
Obrazek
Miał być BIG SMILE , ale nie wiem, czy to on ??
Obrazek
liliowiec Catherine Woodbury
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Liliowiec Baja
Obrazek
Liliowiec Kwanso
Obrazek
Liliowiec Cara Mia
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mi ogród daje nie tylko satysfakcję ogrodową, trening fizyczny,Siły życiowe .
Ale jest także świetnym miejscem na różne kontemplacje życiowych naszych problemów i spraw .Często daje dystans do rożnych sytuacji.
Uczy cierpliwości, i wielu różnych rzeczy, nieprawdaż ??

mieczyk
Obrazek
róże w niewielkim kwitnieniu
Ta ma bardzo duży kwiat
Obrazek
Obrazek
Na jesieni, jeszcze planuję kilka dokupić sobie.Może do tego czasu.Znajdę odpowiednie miejsce dla nich ;:173
Dobrego dnia ;:3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cukinie kolejne do dań zebrane i pierwsze własne dynie do konsumpcji już urosły ;:138

Obrazek
Obrazek
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

:wit Apetyczny kącik ;:306
Swoją drogą co takiego robisz z dyni? ;:168
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Bardzo fajnie uchwyciłaś bociany ;:333 . Zbiory bardzo udane ale w oko wpadły mi Twoje białe latarnie. Są cudowne ;:167 . Szkoda, że ja nie mam pomysłu na takie dodatki ;:131 . Dalie i liliowce masz bardzo urodziwe ;:215 . Te ostatnie ciągle mnie zachwycają i na pewno będę ich miała u siebie mnóstwo ;:173 . Pozdrawiam i spokojnego dnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, jakie cudowne zdjęcie! Wspaniała kompozycja! ;:138
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie/Kolejny dzień sierpniowego upału. I susza. A w mieście to już całkiem duchota.
Jeszcze jutro upalny dzień, nawet pracować ciężko.
aluniu Nie tylko kwiatowa to moja działa.Ale i drzewek, krzaczków owocowych też mam. Trochę warzywnika.też
Dynie bardzo lubię.
Dużo idzie do zupy- krem z żółtym serem, z makaronem dania. mufinki z puree z dyni, faszerowane dyńki.Nawet do lecza trochę dodaję.
W tym roku na pewno jeszcze jakieś nowe przepisy wypróbuję.Bo tak co roku jakiś nowy przepis dyniowy wchodzi do mojej kuchni.
Dynia to bomba witamin :D

Z nasionek od forumki . ;:196 Tylko nie pamiętam co to ;:306
Obrazek
Obrazek

ewelkacha88-Ewelinko Te bociany to codziennie widzę ileś razy, jak tylko jestem na działce. Czasami tylko widzę cień jak przeleci nad moją głową, i ruch skrzydeł taki łopot.Cudne widoki.
Dziękuję za miłe słowa.
Białe latarnie i parę drobiazgów kupiłam na OLX .Nawet nie drogo udało mi się je znaleźć.
Dalie są ładniutkie, trochę przy nich pracy z tym wykopywaniem i przewożeniem do piwnicy i potem wkopywanie,
Ale co tam.Jak człowiekowi się coś podoba i chce to wszystko zrobi, prawda ?
W liliowcach zakochałam się dopiero 4, 3 lata temu.I tak co roku jakiś przybywa.Dużo mam młodych,małe , jeszcze kępy dużych nie potworzyły.Także z roku na rok będzie z nim ładniej. :)

Jeżówka HOT PAPAYA
Obrazek

apus-Basiu Dziękuję ci bardzo ;:196
Obrazek
Obrazek
Mieczyki
Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu czy to ze zbiorem dyń nie trzeba czekać do jesieni ?
A te niebieskie dzwoneczki z nasion od Basi to cerinte

-- czwartek, 10 sie 2017, 19:36 --

Nawet nie musisz zbierać nasion ,same się wysieją ;:333
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu Nic podobnego.Dynie jak cukinie, możesz zbierać kiedy tylko chcęsz. Czasami nawet mniejsze, młodsze są potrzebne.
W ubiegłym roku pierwszą dynię takiej mnie-więcej wielkości już pod koniec lipca zebrałam i poszła na zupę -krem na moje imieniny.Pyszota.
Dziękuję za nazwę tych niebieskich dzwoneczkiów - cerinte.A gafę poprawiłam deko.Dzięki kochana ;:196
Obrazek
Obrazek
I hortensja Bobo
Obrazek
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Anuś, w to chłodne lato tak szybko zbiory dyni, coś niesamowitego ;:oj U mnie dopiero pierwsze będą do zbiory niedługo, zaczynają im pękać ogonki.
Ależ ta lilia ładnie prezentuje się z hortensją. I kompozycję w donicy też masz śliczną ;:138
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”