Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15
Gosiu, wiem - u mnie też już jest!
Osuszy resztki śniegu i jutro będzie można działać w ogrodzie 
- justyna_gl
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No widzicie, bo tak mocno dmuchałam

Ach, Justynko - gdyby nie Ty...

- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś, jak samopoczucie dzisiaj? Mamy weekend i marzec, a skoro jeszcze przebłyskuje słonko...to chyba lepiej być nie może?
John Laing cudowny, bardzo się cieszę, że zaprosiłam go jesienią do siebie
Czytam, że planujesz wypad w nasze strony, ja mam pomysł - zaplanuj weekend w Poznaniu - skoczymy do Rosarium, na mały szkółking, zahaczymy o Franowo i machniemy jakiegoś grilla w ogrodzie z degustacją czerwonego, co Ty na to?
Miłego, byle do 16!
John Laing cudowny, bardzo się cieszę, że zaprosiłam go jesienią do siebie
Czytam, że planujesz wypad w nasze strony, ja mam pomysł - zaplanuj weekend w Poznaniu - skoczymy do Rosarium, na mały szkółking, zahaczymy o Franowo i machniemy jakiegoś grilla w ogrodzie z degustacją czerwonego, co Ty na to?
Miłego, byle do 16!
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Dmuchaj, dmuchaj
spojrzalam na prognozy, to jutro juz ma u mnie tez swiecic
a w przyszly weekend, to i 17-18 stopni ma byc
To ja poczekam i wyleze na ogrodek za tydzien - teraz i tak jeszcze snieg na rabatach lezy a zreszta zimna nie lubie i nikt i nic mnie nie zmusi do grzebania w ziemi teraz 
Agus, jedz, jedz do Kasiek
Gospodyni przednia a jeszcze do Rozarium i takie tam obskoczycie
Ja przez najblizszy czas, to nigdzie sie nie wyrwe i nawet czerwcowy wyjazd do Niemca na ogladanie rozyc, tez musze przelozyc na rok nastepny ... no ale burkow nie będę miala z kim zostawic a jak sie powiedzialo A, to trzeba wziasc to na klate 
Agus, jedz, jedz do Kasiek
- Lisica

- Od: 19 lut 2013, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam w marcowy, piękny dzień
Aguniu, gonię uciekający czas. Co opędzę jakieś sprawy - w ich miejsce wyrastają nowe...
(uczą się od chwastów?). Nie wstaję o 5.55 ale wysiaduję po nocach.
Zaglądam do Ciebie z wielką przyjemnością. Niezmiennie urzeka mnie elegancja i klasa z jaką prowadzisz swój wirtualny dom
Najlepszego,
Aguniu, gonię uciekający czas. Co opędzę jakieś sprawy - w ich miejsce wyrastają nowe...
Zaglądam do Ciebie z wielką przyjemnością. Niezmiennie urzeka mnie elegancja i klasa z jaką prowadzisz swój wirtualny dom
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Słońce rzuciło mi się na mózg i dostałam mega energii - wertuję swoje notatki, projekty, weryfikuję ilości roślin do zamówienia. Pogadałam sobie z Kordusem
Wysłałam mail z prośbą o wycenę
Umawiam terminy
Jestem w niebie 
Lisico droga, ja też w bezustannym niedoczasie! Dziś mam trochę luźniejszy dzień, ale ostatnie tygodnie świata nie widziałam... Liczę, że wraz z wiosną przyjdzie zastrzyk pozytywnej energii, który najpierw spowoduje konkretne działania porządkowe w ogrodzie, potem opryski, przycinanie, wyznaczanie rabat, przesadzanie, sadzenie, wertykulację, nawożenie, koszenie, a na końcu błogi odpoczynek... Czy to ostatnie jest możliwe, żeby tak po prostu, zwyczajnie napawać się urokami ogrodu, efektami własnej pracy, pięknem przyrody? Liczę, że w tym roku mi się to uda
Serdeczności, a za miłe słowa jak zwykle - dzięki! Ciekawam Twoich włości, ale zostawiam Ci wolną rękę - zechcesz to pokażesz, opowiesz; nie zechcesz, to cierpliwie poczekam 
Julek, podmuchałam - dotarło? Uprzedzam, że nagle pojawiające się - nie widziane od tygodni - słońce, powoduje przypływ szajby ;-) Właśnie tego doświadczam ;-)
Do Kasik pojadę, a jakże... już dawno się umawiałyśmy. Liczę, że wraz z poprawą pogody, plany łatwiej się będą krystalizować.
Z psiakami będziesz miała uwiązanie, ale może sąsiadka ze dwa dni się zajmie zwierzyną?
Kasiu, pomysł podchwyciłam i zaczynam planować. Zgadamy się niedługo, ok? Póki co, cieszę się slońcem, marcowym chłodem, wydłużającym się dniem. Jutro działam
Delikatnie, bez nerw, ale działam 
Miłego i niech nam do 16ej błyskawicznie czas minie!
Lisico droga, ja też w bezustannym niedoczasie! Dziś mam trochę luźniejszy dzień, ale ostatnie tygodnie świata nie widziałam... Liczę, że wraz z wiosną przyjdzie zastrzyk pozytywnej energii, który najpierw spowoduje konkretne działania porządkowe w ogrodzie, potem opryski, przycinanie, wyznaczanie rabat, przesadzanie, sadzenie, wertykulację, nawożenie, koszenie, a na końcu błogi odpoczynek... Czy to ostatnie jest możliwe, żeby tak po prostu, zwyczajnie napawać się urokami ogrodu, efektami własnej pracy, pięknem przyrody? Liczę, że w tym roku mi się to uda
Julek, podmuchałam - dotarło? Uprzedzam, że nagle pojawiające się - nie widziane od tygodni - słońce, powoduje przypływ szajby ;-) Właśnie tego doświadczam ;-)
Do Kasik pojadę, a jakże... już dawno się umawiałyśmy. Liczę, że wraz z poprawą pogody, plany łatwiej się będą krystalizować.
Z psiakami będziesz miała uwiązanie, ale może sąsiadka ze dwa dni się zajmie zwierzyną?
Kasiu, pomysł podchwyciłam i zaczynam planować. Zgadamy się niedługo, ok? Póki co, cieszę się slońcem, marcowym chłodem, wydłużającym się dniem. Jutro działam
Miłego i niech nam do 16ej błyskawicznie czas minie!
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Zazdroszczę słońca 
- justyna_gl

A kiedy będziesz opryski robić? i czym? proszę o info 
Aga, Ty już słonko miałaś w tym tygodniu - ja nie widziałam go od wielu, wielu dni!
Przyjdzie i do Ciebie 
Justynko, najpierw będę opryskiwać Promanalem (preparat olejowy na szkodniki), a nieco później Miedzianem.
Justynko, najpierw będę opryskiwać Promanalem (preparat olejowy na szkodniki), a nieco później Miedzianem.
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryski to chyba jak temperatura będzie ok 10 stopni, prawda?
Pewnie za jakiś tydzień...
Aguś, no i nie dziwie się że dostałaś powera
Tez bym dostała, wertując oferty i zamawiając chabazie 
Pewnie za jakiś tydzień...
Aguś, no i nie dziwie się że dostałaś powera
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- justyna_gl

A mieszasz go z mydlem czy samym?
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Aguś, a promanalu nie mieszasz z miedzianem? Ponoć można.
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Gosiu, Justyś, generalnie można pryskać już teraz promanalem, a Miedzianem w fazie pękania pąka... można te dwa środki zmieszać. Ja chyba rozdzielę. Trzeba wybrać dzień słoneczny, suchy, z temperaturą powyżej 5-6st.
- Lisica

- Od: 19 lut 2013, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dobrze, że pokazałaś roże!
Lubimy ogrodników, którzy ułatwiają zadanie. Szuwarek z widłami już biegnie!
Lisica